Skocz do zawartości
Nerwica.com

Armagedon i przepowiednie końca świata.

Xevoc

Koniec Świata nastąpi w wyniku:  

35 użytkowników zagłosowało

1. 1. Koniec Świata nastąpi w wyniku:

• wojny nuklearnej i użycia broni masowego rażenia
      9
    • zimy nuklearnej spowodowanej użyciem głowic jądrowych
      2
    • zderzenia z meteorytem/asteroidą
      6
    • epidemii superwirusa
      2
    • przebiegunowania Ziemi i klęsk żywiołowych
      1
    • powstania czarnej dziury w akceleratorze cząstek
      0
    • zderzenia naszej galaktyki z galaktyką Andromedy
      1
    • wypalenia się zapasów wodoru na słońcu za 5 mld. lat
      7
    • Wielkiego Krachu
      1
    • Wielkiego Chłodu
      1
    • ingerencji Boskiej opisanej w przepowiedniach Biblijnych
      10

Rekomendowane odpowiedzi

Za 5 mld. lat to już nie będzie ludzi na Ziemii, więc Słońce nas nie będzie obchodzić. Zdążymy zasiedlić inne planety, układy, galaktyki i wyewoluujemy w przeróżne formy, będziemy dla siebie na wzajem kosmitami.

Nie wiem jaki mógłby być koniec świata, czyjego świata. Upadek Cesarstwa Zachodniorzymskiego to był swego rodzaju koniec świata i jednocześnie początek nowego. Tak więc teraz koniec świata mógłby oznaczać koniec cywilizacji jaką znamy, ale zarazem początek czegoś nowego. Dla nas oznaczałoby to koniec, ale patrząc historycznie to są naturalne procesy.

To że Ziemia by zamarzła, spłonęła, wyparowała czy cokolwiek, oznaczałby tylko koniec Ziemii i Ziemian, ale nie koniec świata.

PS. Jak PO wygra w 2015 to będzie dla co niektórych koniec świata :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są ludzie co twierdzą, że pewne symtopmy-oznaki końca, który ma niebawem nadejść już się pojawiły. Oglądałem kiedyś Discovery Channel i tam pojawiła się interpretacja, że 2012 to nie jest rok końca świata wg Majów tylko, że jest to rok-początek serii wydarzeń które do końca świata maja prowadzić :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja się boję,że może wybuchnąć ten wielki wulkan pod Parkiem Yellowstone.Zresztą poczytajcie o tym,jak wybuchnie,to już będzie mało kogo obchodziło,czy nami rządzi PO czy PIS.

Jak PiS dojdzie do władzy to wulkan napewno wybuchnie...

Jak PiS dojdzie do władzy to ogolą Olejnik na łyso :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za 5 mld. lat to już nie będzie ludzi na Ziemii, więc Słońce nas nie będzie obchodzić. Zdążymy zasiedlić inne planety, układy, galaktyki i wyewoluujemy w przeróżne formy, będziemy dla siebie na wzajem kosmitami.

Daję temu jakieś 20% szans. Na 80% ludzkość się sama wytłucze wojnami w kilkaset lat.

Anyway, amerykańscy pastorzy wyliczyli, że Pan Jezus przyjdzie jesienią przyszłego roku :great:

-- 31 paź 2014, 11:45 --

Ja się boję,że może wybuchnąć ten wielki wulkan pod Parkiem Yellowstone.Zresztą poczytajcie o tym,jak wybuchnie,to już będzie mało kogo obchodziło,czy nami rządzi PO czy PIS.

Wtedy na pewno nie będzie Ameryki, ale na innych kontynentach chyba będzie można powalczyć o przetrwanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zaczynajcie prepping broń ammo żarcie uniezależnijcie sie od elektrowni

tylko nie panele słoneczne jak pył wulkaniczny przysłoni słońce to nic nie dadzą to samo szklarnie bez specjalnych lamp -chyba są takie co dadzą takie fale że roślina fotosyntetyzuje :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lilith, to zmienia postać rzeczy :D W takim układzie, pozostaje doradzić dzwoniącemu, żeby ograniczył korzystanie z neta/tv :D

Ogólnie to świecące ekrany LCD/OLED/plazma źle działają na umysł człowieka. Zobaczy człowiek jakieś gó#$% na płaskiej powierzchni i wariuje od tego :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie akurat śmierć słońca i w dalszej kolejności wszechświata w ogóle nie interesuje, raczej nie dożyję tak długo. Maksymalnie ze 30 - 40 lat pożyję, a może umrę na raka w pół roku, tego nie wiem.

A może jeszcze wcześniej zabije mnie pijany kierowca na drodze, tego nie da się przewidzieć.

Przepowiednie i wizje to coś co mnie fascynuje, kolejna krótka wstawka znaleziona na paranormalne, nie wiadomo ile razy była zmieniana i czy w ogóle jest prawdziwa:

Węglarz Matthias Stormberger (1753-?) - legendarny bawarski profeta, mówił o niej tak: "Dwie albo trzy dekady po pierwszej wojnie nastanie druga, większa. Prawie wszystkie narody będą w niej uczestniczyć. Miliony ludzi umrą, choć nie będą żołnierzami. […] Po drugiej wielkiej wojnie przyjdzie trzeci konflikt. Broń będzie już wtedy zupełnie inna. Jednego dnia umrze więcej ludzi niż w obu poprzednich wojnach".

Zastanawiająca jest jedna rzecz - w XVIII w. ogłosić, że w jednym dniu umrze wiele milionów ludzi? Musieli uznać go za idiotę, nie było wtedy mowy o samolotach, czołgach i w dalszej kolejności o broni jądrowej, niestworzone rzeczy opowiadał, nie było wtedy technicznej możliwości zabicia milinów ludzi jednego dnia.

To tak jakby obecni wizjonerzy i mistycy, próbowali przewidzieć jaka będzie 8 wojna światowa w XXIV. No jakoś strasznie mało jest przepowiedni na setki lat do przodu. Większość jasnowidzów sugeruje, że wojny będą tylko 3.

Nie spotkałem się z przepowiedniami, żeby ktoś przewidywał 14 wojnę światową, ani nawet piątą.

III wojny i pozamiatane, apokalipsa i zmiana świadomości ludzi, tak to się zakończy wg. mnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wulkanolodzy ostrzegają przed końcem świata

https://www.polityka.pl/tygodnikpolityka/nauka/1742090,1,wulkanolodzy-ostrzegaja-przed-koncem-swiata.read

http://wmeritum.pl/znow-wzrosla-aktywnosc-amerykanskiego-superwulkanu-wybuch-bylby-zagrozeniem-dla-calej-planety/226670

A tu koleś wypowiada się na temat Chińskiej stacji, która w najbliższych dniach spadnie na ziemię, nie wiem jakim cudem on to wyliczył, że będzie to w rejonie kaldery yellowstone

https://www.youtube.com/watch?v=wChhRoVAaEM

Nazwa stacji w tłumaczeniu brzmi tak: Tiangong 1 (chiń. 天宫一号, Pałac Niebiański nr 1)

zgodnie z proroctwem, apokalipsa ludzkości nastąpi po dziewięciu znakach, z których ostatni przewiduje pojawienie się „mieszkań w niebiosach”. Jedno z nich spadnie na naszą planetę z okropnym hukiem.

Warto zaznaczyć, że „Tiangong” w tłumaczeniu z chińskiego oznacza nie tyle mieszkanie, co „niebiański pałac”. I spadnie w dość niebezpiecznym miejscu — na szerokości kaldery Yellowstone, gdzie sejsmolodzy odnotowują teraz bezprecedensową aktywność magmy, która wróży najsilniejsze trzęsienie ziemi. Trudno wyobrazić sobie konsekwencje, kiedy 8,5 tony z prędkością kosmiczną wpadnie do kaldery.

https://pl.sputniknews.com/swiat/201803147534715-sputnik-proroctwo-satelita-koniec-swiata-iii-wojna-swiatowa-apokalipsa-przepowiednia-smierc-zaglada/

Założę się, że nie spadnie właśnie tam, źle policzyli trajektorię, nie znają dokładnej daty, to jak mogą obliczyć miejsce upadku? Idioci. Tak tylko informuję, niejeden koniec świata przeżyliśmy, to przeżyjemy i ten. Ale nie miałbym nic przeciwko, żeby stacja spadła na yellowstone :pirate:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi