Skocz do zawartości
Nerwica.com

Dzienne Wrony - Nocne Darki (czynne 24 h na dobę)

shadow_no

Rekomendowane odpowiedzi

Bellatrix, sama jestem noga w językach, ale wiem, że aby uciec stąd, muszę coś znać, przynajmniej ten parszywy angielski... :pirate: Jednak jakoś lubię niemiecki. Jest taki twardy, gdybym chciała, nauczyłabym się, ale nie mam sił na wkuwanie gramatyki, a raczej pamiętanie o wszystkich przypadkach... :hide:

Chociaż zawsze chciałam umieć jeszcze włoski i np. fiński albo francuski :105: No ale to już taka sfera marzeń zupełnie nierealnych

1ktauj0

All my life I’ve been so lonely

All in the name of being holy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nie muszę mieć z nimi do czynienia,to jestem szczęśliwa

dokładnie! Chociaż ostatnio mam coraz więcej sytuacji, gdzie powinnam znać przynajmniej trzy języki obce, żeby być 'na bieżąco' :evil:

Angielski kiedyś lubiłam, ale do pewnego stopnia. Gdy weszła era 'wprowadzamy kolejne czasy' zaczęłam się gubić i od jakiegoś roku stoję w miejscu :roll:

No ale lubię czy nie lubię, i tak nie jestem stworzona do języków. Na angielskim mówię po polsku, na niemieckim po angielsku, ponoć tak akcentuję... Nie mam obycia z językami, praktycznie raz miałam okazję posłużyć się angielskim w praktyce, w rozmowie, więc...

1ktauj0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam obycia z językami, praktycznie raz miałam okazję posłużyć się angielskim w praktyce, w rozmowie, więc...

No bez przesady, jakby to coś zmienia. W życiu z nikim nie rozmawiałam po angielsku, a jakoś daję sobie radę.

"Jestem toksycznym produktem odpadowym aktu stworzenia."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiya, ja właśnie lubię posłuchać, sama mieć okazję do wypowiedzenia, formułowania myśli itd. No ale wiesz, są różne metody nauczania i każdy przyswaja wiedzę inaczej :mrgreen:

-- 03 kwi 2012, 17:02 --

Teraz już sporo zapomniałam,ale generalnie,np.filmy w języku angielskim mogę oglądać-tylko teraz muszę się bardziej skupiać niż kiedyś

ooo, mój cel - oglądać telewizję (tyle, że relacje sportowe) po angielsku... :105: W sumie to miałam w ten rok się nauczyć, żeby już w marcu 2013 móc oglądać, ale coś czuję, że nie wypali... :lol:

1ktauj0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Abstrakcja, będziesz miała jedzonko na dłużej...na słodko, z mięsem, wegetariańskie...można urozmaicić :D:D

"Cierpliwość jest podporą słabości, niecierpliwość - ruiną silnych"

"Nie możesz dokonać wyboru, jak umrzeć. Ani kiedy.

Możesz tylko zdecydować, jak żyć. Teraz"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.