Skocz do zawartości
Nerwica.com

Ataki (jak wyglądają, jak sobie radzimy)

cicha woda

Rekomendowane odpowiedzi

nerwosol, no ja mam masakre.bo wstaje o 5.45 do pracy na 7 do 15 potem biegiem do przedszkola.na zakupy.zrobix obiad.porzadek i jeszcze wyjsc z psem i zabawiac dziecko...powiem wam szczerze ze nie wyrabiam...dzis maz mnie wlasnie tym dobil ze ja nic innego w zyciu nie mam tylko praca dziecko obiad pranie prasowanie...o niczym innym nie mysle od rana. A powinnam miec "cos jeszcze"...ta! Tylko co?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie tez poranek najgorzej - zawsze budze sie strasznie zmeczona i bez sil. A z czasem jest jakby lepiej. Chociaz z drugiej strony po poludniu pojawia sie juz takie inne zmeczenie - takie bardziej naturalne. Ale wlasciwie to wychodzi na to, ze i tak jestem caly czas zmeczona :D

Dzisiaj sobota, ale niestety tez musze isc do pracy na jakies 2h, ehhh :-/

-- 09 lis 2013, 11:15 --

wieslawpas, super, że tak Ci sie dzien udal i tyle rozrywki zaznales :) Czlowiek moze sie niezle "zresetowac" na takich imprezach, pamietam, jak sama czulam sie jak nowo-narodzona wtedy.

A co do tego napiecia - to masz pewnie racje. Faktycznie, nawet moze jak nie ma jakichs wiekszych lęków i ataków, to mimo wszystko caly czas ciało jest napiete i potem jednak wychodzi to zmeczenie...

Ja to musze zaczac bardziej zwracac uwage na napiecie miesni w ciagu dnia. Bo kilka razy jak sobie przypomnialam, to okazywalo sie, ze faktycznie mam napiete. Musze to czesciej sprawdzac i rozluzniac je.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hania33, a wiesz co - ostatnio nawet nie! :) Juz nawet nie smaruje na noc. Tzn. czasem sie zdarza, ale to tak raczej pojedyncze drgania. A jak z tym u Ciebie?

-- 09 lis 2013, 11:36 --

ostatnio tez zaczelam brac czesciej potas z magnezem (aspargin), i tak sie zastanawialam czy to nie od tego? ale nie wiem... bo w sumie tak regularnie az nie biore.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hania33, ja to nawet takie cos u siebie niedawno przyuwazylam, ze jak obserwowalam noge (a konkretnie stope) to co jakis czas - np. palec mi drgal caly. I jak było to drgniecie, to ono szlo po calej nodze praktycznie, az do kolana. Wiec jak mailam to w nocy, to w ogole nie szlo spac. Ale wlasnie juz z tydzien mam wzgledny spokoj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hania33, niezle... mi to glownei chyba tylko na nogach sie skoncentrowalo. Ale faktycznie, moze i mi ten aspargin pomogl w takim razie?

A wiecie co, dzisiaj jak sie obudzilam - uswiadomilam sobie, ze mam zacisniete rece w piesci! :)))) To w sumie nie ma sie co dziwic, ze potem taka zmeczona jestem. Ale w nocy to nawet cieżko to kontrolowac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hania , Nerwa ja to samo - nogi mi drżą a najbardziej chyba w kolanach denerwujące to strasznie.A podczas zasypiania też tak mam , to mi ramie skoczy to noga. A jak zamiatam w domu to zauważyłam że kij tak mocno ściskam że aż mam kostki białe. Napięte jak struny w gitarze jesteśmy .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a u mnie kurde troche kiepsko...

Cale rano - zmeczenie. No ale musialam isc do pracy. Poszlam, ale po drodze czulam sie fatalnie.

Tak jakbym byla po wielu latach chemioterapi i ledwo sie ruszala - na serio.

Ale wydaje mi sie, ze na 90% jest to subiektywne zmeczenie/oslabienie. Bo np. mam sile scisnac cos mocno czy podniesc,

chociaz jak mysle o tym, to wydaje mi sie, ze nie mam totalnie sily.

W kazdym razie dojechalam jakos w pracy troche pogadalam z kolega i moze minimalnie lepiej, chociaz nie wiem jak wroce do domu :(

Wkurza mnie to wszystko, bo niby psychiczne, ale naprawde czuje sie jakbym byla ciezko chora...

W sumie czasem mysle, ze moze faktycznie jestem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

platek rozy- pogoda depresyjna , właśnie wróciłem od psychiatry trochę zmieniliśmy leki, teraz już spokojniej jest , jak każdy z was wie są okresy w tej chorobie lepsze lub gorsze mi teraz przydał gorszy, cieszę się, że się tu wspieracie są jeszcze inne fora , ale chyba lepiej już pozostać na jednym

co Ci pozmienial ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jaki zwiazek magnezu i potasu ?

-- 09 lis 2013, 16:53 --

PJT- bellergot brałem lata temu, jak jeden z pierwszy leków :) teraz już go nie ma chyba w aptekach, ale kiedyś był i moim zdaniem działał, wtedy kiedy objawy były słabsze.

ten lek mial w skladzie barbituranty musial dzialac ;) + jakies ziolka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No szkurcze ale mam stresa, leze spobie spokojnie patrze dzwoni znajomy odebralem, a on mowi ze do mnie wpadnie obkadac sprawe jakis czytnikow. Kurrcze ja dopiero co sie obudzilem kolo 14:00 bo tak dobrze sie lezalo. Mowie dobra przyjezdzaj. No i wygenerowaem sobie stresa bo przewaznie to ja do ludzi jezdze. No i tak zaraz wilekie sprzatanie a to w pospiechu rodzi nerwy, pozniej jeszcze mysle golenie sie ubiertanie. Wszytko skomasowane, teraz mam przez to wygenerowane

napiecia. Moze lepiej bylo odmowic, z drugiej strony jak ktos mnie odwiedzi i to taki fajny to poczuje sie lepiej. A te czytniki kompletnie mnie nie interesuja...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kilka dni nie obecności i ile czytania...

Kurcze męczy mnie kilka rzeczy mam je już jakiś czas ale jak odejdzie jedno to zwracam uwagę na drugie i tak:

- jak patrzę na jakiś przedmiot czy napisy w oddali to mi drżą, falują...

- drga mi prawa lub lewa powieka tak w kąciku jakby oko...

- odczuwam pulsowanie (drganie) danego mięśnia np. w łydce lub udzie czasem na plecach...

- pulsuje mi też w okolicach lewej skroni żyła tak myślę (są to takie mocniejsze ruchy drgania co jakiś czas) odczuwalne...

- dziś też mam jakby po lewej stronie napiętą, ściągniętą skórę...

Jedno zniknie to pojawia się coś nowego, choć te drgania i zaburzenia widzenia mnie niepokoją...

Co do samych drgań robiłem wczoraj elektrolity miałem dodatkowo do wysiłkowego zlecona jak biegam. Sód 141 norma 136-145, Potas 4,20 norma 3,50-5,10, Wapń całkowity 9,90 norma 8,80-10,20, Magnez 2,19 norma 1,80-2,50. Tak więc jest ok fakt magnez biorę sam lub aspargin.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi