Skocz do zawartości
Nerwica.com

Ataki (jak wyglądają, jak sobie radzimy)

cicha woda

Rekomendowane odpowiedzi

hej ludziska jak po sylwestrze.Właśnie na swoim przykładzie udokumentowałem że po alkocholu nerwica powraca.Poszło z 8 piw a cierpie do dziś,choc coraz mniej.Sny na jawie potliwosc kołatania serca,lęki dzienne,nocne,masakra.Pozostaje tylko medytacja.Nic trzeba walczyć.Pozdrawiam nerwicowców i powodzenia w walce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ruch jak najbardziej - niedoceniony lek na wszystkie smutki, nostalgie i nieokielzane emocje.

Sport to stymulator serotoniny i endorfin wiec jak najbardziej wskazany.

W moim przypadku wspomagany dodatkowo terapiå behawioralnå i masazami relaksujåcymi powinien przyniesc pozytywne efekty. Wierze w to.

No ewentualnie napar z ziolek nerwosolu :lol: bo melisa dziala na mnie wrecz pobudzajåco.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nerwosol menie

kiedy rozpoczåles te chwalebnå terapie ? Brales jakies leki przed rozpoczeciem terapii ? A moze dzieki niej zadecydowal Twoj lekarz o zaprzestaniu dalszej farmakologii ?

I jeszcze pewien niuans :

czy napewno to terapia behawioralna, bo tutaj na forum wypowiadajå sie ludzie nt. psychoterapii a z tego co sie zorientowalam to dwie zupelnie rozne terapie.

Ktos jeszcze wspomnial o terapii psychodynamicznej, ktora takze rozni sie od powszechnie uznawanej w PL psychoterapii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nerwosol-men

oj ! To weteran jestes.

zajrzalam na http://www.poomoc.pl , od jakis 4 lat klikam na pajacyka i pustå miske, ale tych pozostalych nie znam.

Fajnie, ze zamiesciles linka bo zdobyles we mnie kolejnego dawce do reszty stronek.

Moge skopiowac Twoj link do poomocy i umiescic go pod swoimi postami ?

To z pewnosciå podziala na innych jak reakcja lancuchowa.

Wszak niczego nie tracimy a naprawde mozemy wiele pomoc poprzez codzienne klikanie na tamte stronki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nova_2013, Cześć , dobrze że potrafisz być ponad pewne sprawy, dużo w tym mądrości. Ja tu na forum próbuje się nie ograniczać, więc daje trochę przestrzeni także swojemu wewnętrznemu dziecku, a czasem jestem nawet agresywny :( A Twoje wypowiedzi wyglądają jakbyś była zdrowiuteńka, może daj sobie zaszaleć :D

hania33, Cześć :papa:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja siedzę i czekam na wizytę u psychoterapeutki, nosi mnie jak diabli. Znowu te uczucie w nogach i rękach, jak siedzę w domku to jakoś spokuj mam. Gosiulek mi kiedyś też na początku nerwicy bolało serduszko,tętno mierzylem na okrągło aż dostawalem krotkich tachykardii od tego. Czasem w akcie paniki boli mnie szyja z przodu. Staraj się to zbagatelizowac i zobaczysz że przejdzie. Ja w tej chwili więcej uwagi w nerwicy poświęcam uczuciu w konczynach i mam to jak na zawołanie. Czasem jak jadę autem to tak jakbym nóg nie miał, odrazu lekka panika się włącza. Kiedy ja wyzdrowieje!!!???

Sent from my HTC One using Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gabriel74, ja ciągle to wszystko bagatelizuje, robią mi się takie rzeczy jak połowa skutków ubocznych od antydepresantów, a nic przecież nie biorę, jestem spokojna na zewnątrz, opanowana, w dupie mam to wszystko co mi się robi, a jednak to nie przechodzi... dokuczliwe to jest strasznie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi