Skocz do zawartości
Nerwica.com

Mój dzisiejszy dzień

daablenart

Rekomendowane odpowiedzi

20 minut temu, Grouchy napisał(a):

Na początek Nie ma to jak hotel :P

Nie znam.

Moim problemem jeśli chodzi o seriale po angielsku jest to, że mi tylko kryminalne się podobały, a one nie koniecznie mają proste słownictwo. Pamiętam że nawet kilka odcinków Sherlock'a przerobiłam, a to nie było proste. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

48 minut temu, Dalila_ napisał(a):

O matko. Tak lubiłam w podstawowej :D Ale w sumie może jeszcze człowiek zrobi come back do tych wszystkich seriali jak będzie miał x lat

Polecam. Bardzo lubię klimat wizualny tego serialu i ten styl lat 00s.

32 minuty temu, bei napisał(a):

Nie znam.

Moim problemem jeśli chodzi o seriale po angielsku jest to, że mi tylko kryminalne się podobały, a one nie koniecznie mają proste słownictwo. Pamiętam że nawet kilka odcinków Sherlock'a przerobiłam, a to nie było proste. 

No w serialu kryminalnym będzie dużo słownictwa branżowego. Na start polecali bajki, ale jednak bajki to już dla mnie za niski level. Jako tako ogarniam szybszą wymowę. W nie ma to jak hotel jest dużo slangu i idiomów, których nie znałem, jeden odcinek to cała kartka nowych słówek. Ale szybko wchodzi. Oby szybko nie wyparowało :D Teraz sobie po kilka razy odtwarzam już bez napisów i wszystko wydaje się takie proste. Myślę sobie - jak można było tego nie rozumieć.

Edytowane przez Grouchy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi