Skocz do zawartości
Nerwica.com

Książki, książki..i książeczki.

meskalina

Rekomendowane odpowiedzi

Polecam "Panna Samotne Serce" Sebastiena Ortiza. Książka jest napisana zrozumiałym językiem, szybko się ją czyta. Przeżycia bohaterki, jej samotność i walka z nią opisywane są z punktu widzenia podglądacza. Warto po nią sięgnąć :)

Najlepszy plan na szczęście?

Nie planować.

Poprzez nasze absurdalne kompleksy kryjemy w sobie to, co najlepsze.

Świat jest taki, jakim go widzisz. A sposób postrzegania zależy wyłącznie od Ciebie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Pokochaj siebie. Ulecz swoje życie"

Louise L. Hay

czy ktoś poleca??

'Jeśli nie umiesz latać, biegnij. Jeśli nie umiesz biegać, chodz. Jeśli nie umiesz chodzić czołgaj się. Ale bez względu na wszystko- Posuwaj się naprzód '

M. Luther King

'jak o mnie ktoś zapyta powiedzcie mu że znikam, za równoległym światem, gdzie liczby nie są ważne'

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

amelia83, próbowałam, ale nie przebrnęłam. Z tym, że to dawno było, może już do niej "dorosłam".

Też planuję się za to zabrać. Z tego co pamiętam była aż za optymistyczna :D

'Każdy z nas jest łodzią, w której może się z potopem mierzyć,

cało wyjść z burzowej chmury, musi tylko w to uwierzyć"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

L. E. dziękuję, właśnie się nad nią zastanawiam czy warto ;)

'Jeśli nie umiesz latać, biegnij. Jeśli nie umiesz biegać, chodz. Jeśli nie umiesz chodzić czołgaj się. Ale bez względu na wszystko- Posuwaj się naprzód '

M. Luther King

'jak o mnie ktoś zapyta powiedzcie mu że znikam, za równoległym światem, gdzie liczby nie są ważne'

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak zwykle czytam kilkanaście książek naraz .Co wieczór kilka stron jednej z nich.Ostatnio Marka Kamińskiego "Wyprawa"

Polecam.JEST ŚWIETNA!

http://kpi.pl/psycholog

Pomoc psychologów,psychoterapeutów online ANONIMOWO. Porozmawiaj z psychologiem na żywo online przy zachowaniu anonimowości (nie ujawniasz twarzy,personaliów,etc)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam w kolejce:

Eric-Emmanuel Schmitt "Odette i inne historie miłosne"

Chris Bohjalian "Bez wyjścia"

i Melanie Rose "Moja noc jest Twoim dniem"

M. Luther King

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja przeczytałem "Łatwy sposób na rzucenie palenia" Allen Carr ;)

warto przeczytać nawet Ci ,którzy nie palą. ;)

Nerwico chcesz mnie znów dopaść?!?!To skoczę do apteki po stoperan bo Cię chyba POSRAŁO!

F41.0<--- Było minęło... F41.1<--- już prawie nie ma :DCHYBA ZDROWIEJĘ :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj skonczylem ostateczne wyjscie natsuo kirino.

Na przedmieściach Tokio, w fabryce produkującej zestawy obiadowe, cztery kobiety pracują na granicy wycieńczenia. Obciążone mnóstwem obowiązków, pogrążone w długach i samotności, wiodą życie, które przypomina jedynie ponurą wegetację. Yayoi to młoda matka, która od lat jest upokarzana przez swojego męża, łajdaka i hazardzistę. Pewnego pięknego dnia w akcie desperacji zabija go, opowiadając o swoim czynie przyjaciółce z pracy, Masako. Ta postanawia jej pomóc. Wraz z Yoshie i Kuniko, które przyłączyły się do mrocznego duetu zwabione możliwością zarobku, pozbywają się ciała. W niedługim czasie policja odnajduje poćwiartowane zwłoki i rozpoczyna śledztwo. Jednak nie tylko to spędza kobietom sen z powiek. Zaczyna je prześladować członek japońskiej mafii, który w efekcie popełnionej przez nie zbrodni traci swój klub... Teraz pała chęcią zemsty. "Ostateczne wyjście" to pasjonujący dreszczowiec; hipnotyzujący, pełen psychologicznego napięcia thriller, obnażający najciemniejsze zakamarki ludzkiej duszy. Stanowi on również niepokojący obraz zwykłego człowieka, który w imię wolności gotów jest dokonać rzeczy niewyobrażalnych. Autorka kreuje świat, w którym zacierają się granice miedzy ofiarą a katem, gdzie człowiek staje się narzędziem zła, bezwzględnym oprawcą, uosobieniem najbardziej brutalnych instynktów

Tylko japończycy potrafią pisać w ten sposob.

"nerwice upaństwowić moderacje wypierdolić"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi