Skocz do zawartości
Nerwica.com

Wkurza mnie:

linka

Rekomendowane odpowiedzi

19 minut temu, Dalila_ napisał(a):

@Doktor Indor akurat wymowa po angielsku jest łatwa, zawsze dobrze czytałam.

A tutaj, drogie dzieci, możemy zaobserwować efekt Dunninga-Krugera w praktyce…

20 minut temu, Dalila_ napisał(a):

I wiem że nie pisałeś do mnie, wtrącam się wszystkim bo mam adhd

No w zasadzie jakbym pisał tylko do Chongyuna to pisałbym na priv.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Doktor Indor napisał(a):

A tutaj, drogie dzieci, możemy zaobserwować efekt Dunninga-Krugera w praktyce…

No w zasadzie jakbym pisał tylko do Chongyuna to pisałbym na priv.

Jak mi kazał czytać no ale fakt jestem z prowincji poziom dużo niższy niż z miasta duzego

Do jakich dzieci mówisz? Nie ma ich wiele na forum

Ale spoko że je ksztalcisz

A ja dziś opalałam koguta i wyrywałam pypcie 

Szyja mu tak luźno 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, Dalila_ napisał(a):

Jak mi kazał czytać no ale fakt jestem z prowincji poziom dużo niższy niż z miasta duzego

Kto ci kazał czytać? Chongyun?

5 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Do jakich dzieci mówisz? Nie ma ich wiele na forum

Do metaforycznych.

5 minut temu, Dalila_ napisał(a):

A ja dziś opalałam koguta i wyrywałam pypcie 

Szyja mu tak luźno 

Ach te ptaszory, przewrotne takie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, Doktor Indor napisał(a):

Kto ci kazał czytać? Chongyun?

Do metaforycznych.

Ach te ptaszory, przewrotne takie…

Nauczyciel :D

W liceum, pozdrawiam p. Stellerta, może nie pamiętam angielskiego ale za to zawsze będę pamiętać że był Pan najbardziej epicki z wszystkich mych nauczycieli

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Dalila_: Mówię po angielsku, poza tym rozumiem rosyjski - mówiony i pisany, choć gdybym sam miał coś powiedzieć po rosyjsku, to bym słabo dukał. Na ogół rozumiem teksty pisane po hiszpańsku, pewnie jako pozostałość uczenia się łaciny na studiach. Kiedyś umiałem po niemiecku, ale zapomniałem.

Językami bardziej interesuję się od strony historycznej, teoretycznej i analitycznej - historia języków, ich wzajemne pokrewieństwo, wpływ, oddziaływanie i ciekawostki lingwistyczne interesują mnie bardziej niż to, żeby samemu umieć rozmawiać i pisać w danych językach.

"Język polski" Anny Dąbrowskiej z cyklu "A to Polska właśnie" to jedna z moich ulubionych książek. Kopalnia wiedzy o polszczyźnie i jej historii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Kiusiu napisał(a):

@Dalila_: Mówię po angielsku, poza tym rozumiem rosyjski - mówiony i pisany, choć gdybym sam miał coś powiedzieć po rosyjsku, to bym słabo dukał. Na ogół rozumiem teksty pisane po hiszpańsku, pewnie jako pozostałość uczenia się łaciny na studiach. Kiedyś umiałem po niemiecku, ale zapomniałem.

Językami bardziej interesuję się od strony historycznej, teoretycznej i analitycznej - historia języków, ich wzajemne pokrewieństwo, wpływ, oddziaływanie i ciekawostki lingwistyczne interesują mnie bardziej niż to, żeby samemu umieć rozmawiać i pisać w danych językach.

"Język polski" Anny Dąbrowskiej z cyklu "A to Polska właśnie" to jedna z moich ulubionych książek. Kopalnia wiedzy o polszczyźnie i jej historii.

W naszym języku jest dużo z Niemca i słowiańskich, ua ru bel, wiadomo czemu, a z innych słowiańskich bałkańskich i czeski/słowacki? Ja z rosyjskim tak samo, choć pewnie więcej zrozumiesz. Lubię pisać cyrylicą. Niemca wiadomo da się nauczyć do momentu jak wchodzą przypadki XDDD ale samo slowotworstwo jest chyba najłatwiejsze z wszystkich języków nie? A z czego się uczysz rozumieć, z Youtube? Dzięki, i kończę offtop

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

39 minut temu, Dalila_ napisał(a):

W liceum, pozdrawiam p. Stellerta, może nie pamiętam angielskiego ale za to zawsze będę pamiętać że był Pan najbardziej epicki z wszystkich mych nauczycieli

Wow, no to dobrze. Ja też pamiętam jednego nauczyciela. Co roku do niego dzwonię z życzeniami na święta. Kiedyś nie odbierze…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

17 minut temu, Doktor Indor napisał(a):

Wow, no to dobrze. Ja też pamiętam jednego nauczyciela. Co roku do niego dzwonię z życzeniami na święta. Kiedyś nie odbierze…

No akurat u nas było nie było wymagań na angielskim ale za to ile opowiadal z życia. Świetny człowiek:D nie wiem czy takie wow, na studia poszłam we Wro to tam wszyscy mieli same setki z matury (rozszerzonej, nie ustnej bo ta latwa)

Jak ja mam kuzynki w krakowie w lic to ile się one uczyć muszą dramat taki poziom jest!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 minut temu, Dalila_ napisał(a):

No akurat u nas było nie było wymagań na angielskim ale za to ile opowiadal z życia. Świetny człowiek:D

Jeśli opowiadał po angielsku… 🙂

9 minut temu, Dalila_ napisał(a):

nie wiem czy takie wow, na studia poszłam we Wro to tam wszyscy mieli same setki z matury (rozszerzonej, nie ustnej bo ta latwa)

Ja już nie pamiętam co miałem na maturze :(

9 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Jak ja mam kuzynki w krakowie w lic to ile się one uczyć muszą dramat taki poziom jest!

Przynajmniej im głupie pomysły do głowy nie przychodzą :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, Doktor Indor napisał(a):

Jeśli opowiadał po angielsku… 🙂

Ja już nie pamiętam co miałem na maturze :(

Przynajmniej im głupie pomysły do głowy nie przychodzą :D 

Akurat podobno jest odwrotnie, im więcej nastolatek ma stresu w szkole właśnie przez ten wyścig szczurów nauczycieli wrednych jeszcze gorszych rodziców to zaczynaja cpają na potęge

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Doktor Indor napisał(a):

Sięgnij po telefon i zadzwoń do kogoś, by mu powiedzieć, ile dl...

A nie. To nie ten wątek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

23 minuty temu, Verinia napisał(a):

Wkurza mnie, że tylko ci sami się udzielają. Reszta czyta. Chciałabym, by pojawił się ktoś nowy. Żeby tematy na tym forum były na wyższym poziomie. Sorry. Ale to, co teraz stała grupa piszących przekazuje publiczności, to bardzo słaby kabaret...

🙈 no masz totalnie rację. Ja zawsze lubiłam jak dodawałas temat, było tak o o Verinia dała temat zawsze był fajny. Mi nieraz wpadnie coś do głowy, i bym mogła dac temat, ale nie chce powtarzac wątków. Poza tym tylko kilka osób pisze:( mało kolorowo jest, tylko leki leki leki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, MicMic napisał(a):

Jakoś ostatnio mam mniej filozoficznych pytań. Z resztą mam wrażenie, że już wszystko zostało powiedziane. Bardziej ostatnio się zastanawiam nad swoim życiem, związkami, swoją przyszłością i swoimi emocjami niż filozofią samą w sobie. 

Więc też zadajesz sobie pytanie. Jeśli je napiszesz to mamy szansę sami się zastanowić w odniesieniu do nas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Szkoda. Wobec chorych czuje się raczej empatię. Wobec Ciebie też byś chciał żeby czulo się empatię?

Nie chciałbym, nie lubię współczucia. Jak masz np. strony gdzie można dostać pracę zdalną która nie jest scamem to chętnie zobaczę, ale użalania się nade mną nie lubię 😀 Gdyby ktoś nazwał mnie śmieciem, odpadem społecznym i ścierwem, to się nie obrażę, wręcz powiem że to prawda 😀

Edytowane przez Raccoon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 minut temu, Raccoon napisał(a):

Nie chciałbym, nie lubię współczucia. Jak masz np. strony gdzie można dostać pracę zdalną która nie jest scamem to chętnie zobaczę, ale użalania się nade mną nie lubię 😀 Gdyby ktoś nazwał mnie śmieciem, odpadem społecznym i ścierwem, to się nie obrażę, wręcz powiem że to prawda 😀

No ostre masz podejście nie lubiące współczucia. To chyba można rzec że masz zadatki na twardziela Xdd

:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi