Skocz do zawartości
Nerwica.com

OLANZAPINA (Anzorin, Egolanza, Olanzapina Mylan/ STADA/ Apoex/ Bluefish/ Lekam/ +pharma, Olanzaran, Olanzin, Olazax, Olazax Disperzi, Olpinat, Olzapin, Ranofren, Zalasta, Zolafren, Zolafren-Swift, Zolaxa, Zolaxa Rapid, Zopridoxin)

Wera

Czy olanzapina pomogła Ci w Twoich zaburzeniach?  

92 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy olanzapina pomogła Ci w Twoich zaburzeniach?

• Tak
      61
    • Nie
      14
    • Zaszkodziła
      26

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, mrNobody07 napisał(a):

W sensie, wiem że to nie jest lek typowo nasenny ale zastanawiam się czy jako efekt „poboczny” czasem nie działa, właśnie powodując senność 

Mi ten lek zlecił lekarz z poradni leczenia zaburzeń snu, ale mi w nietypowym schemacie, bo miałam go brać 5h przed pójściem spać, ale ja brałam 2,5mg max. 5mg bo uznał, że skoro nie mam problemu z jakimiś ruminacjami czy myśleniem przed snem, które mi nie pozwala zasnąć, to większe dawki nie mają sensu. Normalnie psychiatrzy każą go brać wieczorem po prostu. Ja po nim senna nie byłam. 

Ja po tylu latach już mam swój ranking leków które na mnie działają najlepiej przy problemach ze snem i jest on bardzo krótki:
1. trazodon
....
...

... długo, długo nic. Alprazolam (mimo, że nie jest lekiem nasennym), estazolam, a reszta leków na szarym końcu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

30 minut temu, Dryagan napisał(a):

To nie jest lek nasenny - chyba tylko ewentualnie w skutkach ubocznych ma senność, ale nie u każdego może to wystąpić. 

No nasenny konkretnie nie, ale lekarze podając mi wieczorem uważali, że na problemy z sennością pomaga. Ja te leki w ogóle głównie dostawałam na lepszy sen i apetyt. Tak na mnie działały.

Zależy od organizmu. 

Moje zaburzenia psychotyczne były spowodowane strachem przed jedzeniem. Zmianami organizmu, lękiem przed zatruciem. I one mi poprawiały apetyt ten lęk, obawy uspokajały i poprawiały senność. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi