| Autor |
|
|
Ewcia20
|
Re: Książki  06 Sie 2009, 17:04 |
|
Od: 08 Lip 2009, 10:44 Posty: 6Ostrzeżenia: 0
|
Ja czytam naukowe książki o depresjach, pomagają mi rozumieć chorobę , nie wiem czy to dobry pomysł 
|
|
|
|
|
 |
Pan reklama

Od: 13 Lip 2005 Posty: n/a Miejscowosc: Nieznana
|
|
|
|
 |
|
bliksa
|
Re: Książki  07 Wrz 2009, 10:42 |
|
Od: 26 Kwi 2009, 15:19 Posty: 1122 Miejscowość: F 41.2Ostrzeżenia: 0
|
wszystkie ksiązki Jerzego Pilcha polecam 
______ Są takie chwile, w których człowiek przytuliłby się nawet do jeża.
http://bliksa.blog.pl/
|
|
|
|
|
 |
|
amazonkapl
|
Re: Książki  22 Wrz 2009, 12:42 |
|
Od: 22 Wrz 2009, 12:41 Posty: 1Ostrzeżenia: 0
|
|
|
|
|
 |
|
joanna5
|
Re: Książki  06 Paź 2009, 22:20 |
|
|
|
|
ja polecam dwie ksiazki=bylam scizofreniczka,poganiacze chleba,ktore pokazuja jak pozbyc sie leku i depresji /barbary rosiek/
[Dodane po edycji:]
1.bylam schizofreniczka,2.poganiacze chleba0w ich jest wzystko,leki,drpresja,
|
|
|
|
|
 |
|
anihilator
|
Re: Książki  27 Paź 2009, 23:35 |
|
Od: 30 Sie 2009, 16:16 Posty: 3Ostrzeżenia: 0
|
Witam, chcę sobie załatwić książkę "Oswoić lęk" Judith Benim, ale niestety nigdzie jej już nie ma. I moje pytanie jest takie czy np "Pokonać lęki i fobie" to jest to samo czy nie ? A może to jest teraz pod jeszcze inną nazwą ? I proszę mi tu nie spamować bo nie szukam jakiegoś srututu w stylu potęgi podświadomości, tylko chodzi mi o konkrety  .
|
|
|
|
|
 |
|
kotek2
|
Re: Książki  28 Paź 2009, 08:48 |
|
Od: 27 Paź 2009, 13:02 Posty: 2Ostrzeżenia: 0
|
|
|
|
|
 |
|
wovacuum
|
Re: Książki  28 Paź 2009, 09:45 |
|
Od: 05 Cze 2009, 18:25 Posty: 1920Ostrzeżenia: 1
|
czy zamieszczamy tu tylko ksiàzki z dziedziny psychologii? bo ja chcialam polecic ksiàzkè Mario vargas LLosa:Miasto i psy swietna powiesc o zyciu chlopcow w wojsku w latach 50tych w Peru 
______ Szczèsliwy nie ma czasu na pesymizm Epiktet z Hierapolis
|
|
|
|
|
 |
|
Paweł23
|
Re: Książki  25 Lis 2009, 07:20 |
|
|
|
|
Witam! Ja polecam książkę ,,Sztuka przyjaźni,,A.L.McGinnis.Naprawdę podpowiada jak rozumieć innych,doradza jakimi uczuciami się kierować w życiu oraz dużo więcej tematów.Serdecznie polecam i Pozdrawiam...
|
|
|
|
|
 |
|
szklanyczlowiek
|
Re: Książki  26 Lis 2009, 23:15 |
|
Od: 14 Wrz 2009, 23:46 Posty: 39 Miejscowość: WroclawOstrzeżenia: 0
|
|
polecam ks Mój lęk, mój koszmar - Anna Klassen REWELACJA np dla bliskich ktorzy nie rozumieja stanow lękowych depresje nerwicy
|
|
|
|
|
 |
|
Prometeus
|
Re: Książki  13 Gru 2009, 20:06 |
|
Od: 07 Gru 2009, 10:42 Posty: 111 Miejscowość: Szczytno/OlsztynOstrzeżenia: 0
|
|
,,Sztuka przyjaźni,, << też polecam tą książkę podaną wyżej przez kolegę. Co ciekawe dowiedziałem się o niej od osoby z którą się naprawdę zaprzyjaźniłem. :)
Obecnie jestem świeżo po lekturze "Porozumienie bez przemocy" i serdecznie ją polecam. Jest o prostej i niezwykle skutecznej metodzie porozumiewania się ze sobą i innymi, którą udało mi się już zastosować z powodzeniem. :)
______ To BE YOURSELF is all that you can do
|
|
|
|
|
 |
|
Silver7
|
Re: Książki  15 Sty 2010, 01:25 |
|
Od: 14 Sty 2010, 21:58 Posty: 16Ostrzeżenia: 0
|
|
Postaram się przeczytać polecane przez Was pozycje:) A sam polecam "Jak zdobyć przyjaciół i zjednać sobie ludzi" - ciekawa książka, łatwo się czyta, bo ma dużo przykładów i historii z życia. Podaje zasady jakimi mamy się kierować gdy chcemy zyskać przychylność ludzi, których spotykamy, z którymi pracujemy. Ukazuje mechanizmy dlaczego i kto jak postępuje. mi się podoba, czekam na Wasze opinie:)
|
|
|
|
|
 |
|
Gringo
|
Re: Książki  18 Sty 2010, 15:16 |
|
Od: 05 Lis 2006, 01:50 Posty: 485Ostrzeżenia: 0
|
Cytuj: mi się podoba, czekam na Wasze opinie:) A mi sie bardzo nie podobala, bo sprowadza czlowieka do bycia sztucznym i mechanicznym, w tej ksiazce nie ma nic z prawdziwej przyjazni i zjednywania sobie ludzi. (ale czytalem ja juz dawno, nie pamietam za duzo, tak mi sie kojarzy)
______ Metallica - The Unforgiven "What I've felt What I've known Never shined through in what I've shown Never free, Never me So I dub thee unforgiven"
|
|
|
|
|
 |
|
Silver7
|
Re: Książki  18 Sty 2010, 17:30 |
|
Od: 14 Sty 2010, 21:58 Posty: 16Ostrzeżenia: 0
|
Gringo napisał(a): A mi sie bardzo nie podobala każdą książkę, którą czytamy "mielimy" przez własne myśli odczucia i wrażenia, a na końcu otrzymujemy własne spostrzeżenia. dochodzimy do czegoś bogatsi o pewną wiedzę. ja na razie nie wiem jak wydawać się innym przyjaznym, a dzięki tej książce poznaję jak mnie widzą inny i co mogę zrobić-jakich narzędzie użyć, aby wyglądać bardziej przyjaznym, takim jaki jestem w rzeczywistości tylko daję inne wrażenia, bo nie wiem jak pokazać swoje pokojowe zamiary. Czytam też "Kochaj siebie, a nieważne z kim się zwiążesz". Ta książka nie podobała mi się na początku, ale z czasem nawet jeżeli się z czymś nie zgadzam staram się znaleźć w tym swoje zdanie. Książka+moje myśli=to jak postępować wg mądrych zasad i w zgodzie ze sobą.
|
|
|
|
|
 |
|
Prometeus
|
Re: Książki  19 Sty 2010, 11:39 |
|
Od: 07 Gru 2009, 10:42 Posty: 111 Miejscowość: Szczytno/OlsztynOstrzeżenia: 0
|
Książki nikogo nie czynią sztucznym i mechanicznym, to jedynie człowiek sam może się takim uczynić. W tej książce są różne przykłady, jak np. żona która wychodzi na dworzec po męża a on daje jej róże, albo akceptowanie kolegi z grupy wsparcia mimo, że zachowuje się inaczej niż reszta, albo bycie otwartym i wyrażanie swojego zdania - nie sądzę by takie rzeczy czyniły kogoś sztucznym, przeczytanie tej książki daje pomysły, wiedzę, a przede wszystkim bodziec do działania i przekonanie, że coś jednak można zrobić. Cytuj: w tej ksiazce nie ma nic z prawdziwej przyjaźni i zjednywania sobie ludzi. (ale czytalem ja juz dawno, nie pamietam za duzo, tak mi sie kojarzy) W tej książce są opisane prawdziwe przypadki przyjaźni (nawet trwającej kilkadziesiąt lat).......... Aczkolwiek są opisane z takiej perspektywy trochę analitycznej, tak by można było coś pojąć. Ta książka mówi JAK a nie CO. Ok może Ci się nie podobać > ja wole wstrzymać się z oceną puki nie jestem czegoś pewny 
______ To BE YOURSELF is all that you can do
|
|
|
|
|
 |
|