Forum Psychologiczne

Nerwica Depresja Psychologia

depresja, nerwica, forum psychologiczne

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina |  

Napisz nowy temat Odpowiedz

Strona 16 z 19 [ 256 ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19  Następna

Reklama

Darmowa publikacja. Pobierz za darmo.

Darmowa publikacja. Przeczytaj. Pobierz za darmo.

suknie ślubne hemoroidy kosmica.pl
Psychologiczny blog
PSYCHOTERAPIA I HIPNOZA - WARSZAWA
Gabinet Psychologiczny adAlta Warszawa
Xanax

- Reklama u nas »
Autor

Książki

Re: Książki
Post 06 Sie 2009, 17:04 

Od: 08 Lip 2009, 10:44
Ostrzeżenia: 0
Ja czytam naukowe książki o depresjach, pomagają mi rozumieć chorobę , nie wiem czy to dobry pomysł ;)

Pan reklama

depresja

Od: 13 Lip 2005
Miejscowosc: Nieznana

Post 07 Wrz 2009, 10:42 
Forum psychologiczne

Od: 26 Kwi 2009, 15:19
Miejscowość: F 41.2
wszystkie ksiązki Jerzego Pilcha polecam :lol:

______
Są takie chwile, w których człowiek przytuliłby się nawet do jeża.

http://bliksa.blog.pl/

Post 22 Wrz 2009, 12:42 
Forum psychologiczne

Od: 22 Wrz 2009, 12:41
Książka która przyda się wszystkim tym, którzy mają problem z nieśmiałością, ale także terapeutom którzy nieśmiałość leczą. "Po szczeblach słowa" - Danie Carnegie radzi jak stać się doskonałym mówcą i rozmówcą. Dla zainteresowanych obszerniejszym opisem odsyłam do: http://www.amazonka.pl/psychologia-14818215/po-szczeblach-slowa-99900495960.bhtml Ktoś z Was czytał ksiązki tego autora?

Post 06 Paź 2009, 22:20 
ja polecam dwie ksiazki=bylam scizofreniczka,poganiacze chleba,ktore pokazuja jak pozbyc sie leku i depresji /barbary rosiek/

[Dodane po edycji:]

1.bylam schizofreniczka,2.poganiacze chleba0w ich jest wzystko,leki,drpresja,

Post 27 Paź 2009, 23:35 

Od: 30 Sie 2009, 16:16
Witam, chcę sobie załatwić książkę "Oswoić lęk" Judith Benim, ale niestety nigdzie jej już nie ma. I moje pytanie jest takie czy np "Pokonać lęki i fobie" to jest to samo czy nie ? A może to jest teraz pod jeszcze inną nazwą ?

I proszę mi tu nie spamować bo nie szukam jakiegoś srututu w stylu potęgi podświadomości, tylko chodzi mi o konkrety :P.

Post 28 Paź 2009, 08:48 

Od: 27 Paź 2009, 13:02
Witam to mój drugi post na tym forum wiec nie wiem czy w dobrym miejscu umiejscowiłam wiadomość.
chciałabym polecić księgarnie i antykwariat http://www.e-cogito.edu.pl w księgarni jest sporo pozycji z dziedziny rozwoj osobowy i zawodowy jest też z dziedzin psychologia i pedagogika
no a w antykwariacie różne rożności.

podaje linki
http://www.e-cogito.edu.pl/index.php?k1 ... j-osobisty
http://www.e-cogito.edu.pl/index.php?k1 ... j-zawodowy
http://www.e-cogito.edu.pl/index.php?k224,pedagogika
http://www.e-cogito.edu.pl/index.php?k107,psychologia

antykwariat
http://www.e-cogito.edu.pl/index.php?k126,psychologia

Post 28 Paź 2009, 09:45 
Forum psychologiczne

Od: 05 Cze 2009, 18:25
Ostrzeżenia: 1
czy zamieszczamy tu tylko ksiàzki z dziedziny psychologii? bo ja chcialam polecic ksiàzkè Mario vargas LLosa:Miasto i psy swietna powiesc o zyciu chlopcow w wojsku w latach 50tych w Peru :smile:

______
Szczèsliwy nie ma czasu na pesymizm
Epiktet z Hierapolis

Post 25 Lis 2009, 07:20 
Witam!
Ja polecam książkę ,,Sztuka przyjaźni,,A.L.McGinnis.Naprawdę podpowiada jak rozumieć innych,doradza jakimi uczuciami się kierować w życiu oraz dużo więcej tematów.Serdecznie polecam i Pozdrawiam...

Post 26 Lis 2009, 23:15 
Forum psychologiczne

Od: 14 Wrz 2009, 23:46
Miejscowość: Wroclaw
polecam ks Mój lęk, mój koszmar - Anna Klassen REWELACJA np dla bliskich ktorzy nie rozumieja stanow lękowych depresje nerwicy

Post 13 Gru 2009, 20:06 
Forum psychologiczne

Od: 07 Gru 2009, 10:42
Miejscowość: Szczytno/Olsztyn
,,Sztuka przyjaźni,, << też polecam tą książkę podaną wyżej przez kolegę. Co ciekawe dowiedziałem się o niej od osoby z którą się naprawdę zaprzyjaźniłem. :)

Obecnie jestem świeżo po lekturze "Porozumienie bez przemocy" i serdecznie ją polecam. Jest o prostej i niezwykle skutecznej metodzie porozumiewania się ze sobą i innymi, którą udało mi się już zastosować z powodzeniem. :)

______
To BE YOURSELF is all that you can do

Post 15 Sty 2010, 01:25 

Od: 14 Sty 2010, 21:58
Postaram się przeczytać polecane przez Was pozycje:)
A sam polecam "Jak zdobyć przyjaciół i zjednać sobie ludzi" - ciekawa książka, łatwo się czyta, bo ma dużo przykładów i historii z życia. Podaje zasady jakimi mamy się kierować gdy chcemy zyskać przychylność ludzi, których spotykamy, z którymi pracujemy. Ukazuje mechanizmy dlaczego i kto jak postępuje. mi się podoba, czekam na Wasze opinie:)

Post 18 Sty 2010, 15:16 
Forum psychologiczne

Od: 05 Lis 2006, 01:50
Cytuj:
mi się podoba, czekam na Wasze opinie:)

A mi sie bardzo nie podobala, bo sprowadza czlowieka do bycia sztucznym i mechanicznym, w tej ksiazce nie ma nic z prawdziwej przyjazni i zjednywania sobie ludzi. (ale czytalem ja juz dawno, nie pamietam za duzo, tak mi sie kojarzy)

______
Metallica - The Unforgiven
"What I've felt
What I've known
Never shined through in what I've shown
Never free, Never me
So I dub thee unforgiven"

Post 18 Sty 2010, 17:30 

Od: 14 Sty 2010, 21:58
Gringo napisał(a):
A mi sie bardzo nie podobala

każdą książkę, którą czytamy "mielimy" przez własne myśli odczucia i wrażenia, a na końcu otrzymujemy własne spostrzeżenia. dochodzimy do czegoś bogatsi o pewną wiedzę. ja na razie nie wiem jak wydawać się innym przyjaznym, a dzięki tej książce poznaję jak mnie widzą inny i co mogę zrobić-jakich narzędzie użyć, aby wyglądać bardziej przyjaznym, takim jaki jestem w rzeczywistości tylko daję inne wrażenia, bo nie wiem jak pokazać swoje pokojowe zamiary.
Czytam też "Kochaj siebie, a nieważne z kim się zwiążesz". Ta książka nie podobała mi się na początku, ale z czasem nawet jeżeli się z czymś nie zgadzam staram się znaleźć w tym swoje zdanie. Książka+moje myśli=to jak postępować wg mądrych zasad i w zgodzie ze sobą.

Post 19 Sty 2010, 11:39 
Forum psychologiczne

Od: 07 Gru 2009, 10:42
Miejscowość: Szczytno/Olsztyn
Książki nikogo nie czynią sztucznym i mechanicznym, to jedynie człowiek sam może się takim uczynić. W tej książce są różne przykłady, jak np. żona która wychodzi na dworzec po męża a on daje jej róże, albo akceptowanie kolegi z grupy wsparcia mimo, że zachowuje się inaczej niż reszta, albo bycie otwartym i wyrażanie swojego zdania - nie sądzę by takie rzeczy czyniły kogoś sztucznym, przeczytanie tej książki daje pomysły, wiedzę, a przede wszystkim bodziec do działania i przekonanie, że coś jednak można zrobić.

Cytuj:
w tej ksiazce nie ma nic z prawdziwej przyjaźni i zjednywania sobie ludzi. (ale czytalem ja juz dawno, nie pamietam za duzo, tak mi sie kojarzy)

W tej książce są opisane prawdziwe przypadki przyjaźni (nawet trwającej kilkadziesiąt lat).......... Aczkolwiek są opisane z takiej perspektywy trochę analitycznej, tak by można było coś pojąć. Ta książka mówi JAK a nie CO. Ok może Ci się nie podobać > ja wole wstrzymać się z oceną puki nie jestem czegoś pewny ;)

______
To BE YOURSELF is all that you can do

Wyświetl:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 256 ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19  Następna