Skocz do zawartości
Nerwica.com

[KATOWICE]

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

To zależy od tego jaki jest problem. Są problemy które odchodzą w czasie jednej sesji, a są takie na które potrzeba wielu miesięcy. Zaletą EFT jest to że można, a nawet trzeba je robić samemu. Ja uwolniłem się sam od mnóstwa problemów. Na mojej stronie jest link do ebooka z którego można się nauczyć podstaw metody za darmo.

Pozdrawiam

EFT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja natomiast polecam wszystkim doktora Przyłudzkiego. Przyjmuje prywatnie w Katowicach. Jest miły i profesjonalny. Oprócz psychiatry jest też psychoterapeutą. Jak ktoś chce namiary, niech pisze.

Nuże, wszyscy, którzy macie pragnienie, pójdźcie do wód, a którzy nie macie pieniędzy, pójdźcie, kupujcie i jedzcie! Pójdźcie, kupujcie bez pieniędzy i bez płacenia wino i mleko! (...) Nakłońcie swojego ucha i pójdźcie do mnie, słuchajcie, a ożyje wasza dusza, bo ja chcę zawrzeć z wami wieczne przymierze, z niezłomnymi dowodami łaski okazanej niegdyś Dawidowi! Jak jego ustanowiłem świadkiem dla narodów, księciem i rozkazodawcą ludów, Tak ty wezwiesz naród, którego nie znasz, a narody, które nie znały ciebie, będą śpiesznie podążać do ciebie przez wzgląd na Pana, twojego Boga, i przez wzgląd na Świętego Izraelskiego, gdyż cię wsławił. Szukajcie Pana, dopóki można Go znaleźć, wzywajcie go, dopóki jest blisko! (...) Bo myśli moje, to nie myśli wasze, a drogi wasze, to nie drogi moje - mówi PanLecz jak niebiosa są wyższe niż ziemia, tak moje drogi są wyższe niż drogi wasze i myśli moje niż myśli wasze.

Księga Izajasza 55, 1-9

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słyszałam dużo dobrego zarówno od pacjentów jak i od mojej psychoterapeutki o ośrodku Feniks w Sosnowcu. Można się leczyć zarówno prywatnie jak i z NFZ.

Nuże, wszyscy, którzy macie pragnienie, pójdźcie do wód, a którzy nie macie pieniędzy, pójdźcie, kupujcie i jedzcie! Pójdźcie, kupujcie bez pieniędzy i bez płacenia wino i mleko! (...) Nakłońcie swojego ucha i pójdźcie do mnie, słuchajcie, a ożyje wasza dusza, bo ja chcę zawrzeć z wami wieczne przymierze, z niezłomnymi dowodami łaski okazanej niegdyś Dawidowi! Jak jego ustanowiłem świadkiem dla narodów, księciem i rozkazodawcą ludów, Tak ty wezwiesz naród, którego nie znasz, a narody, które nie znały ciebie, będą śpiesznie podążać do ciebie przez wzgląd na Pana, twojego Boga, i przez wzgląd na Świętego Izraelskiego, gdyż cię wsławił. Szukajcie Pana, dopóki można Go znaleźć, wzywajcie go, dopóki jest blisko! (...) Bo myśli moje, to nie myśli wasze, a drogi wasze, to nie drogi moje - mówi PanLecz jak niebiosa są wyższe niż ziemia, tak moje drogi są wyższe niż drogi wasze i myśli moje niż myśli wasze.

Księga Izajasza 55, 1-9

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie Katowice , ale okolice dokladnie Czeladź

moja pani doktor psychiatra Elżbieta Francikowska , kobieta dzieki, ktorej zyje ;)

Jesli ktos bedzie potrzebował to słuze uprzejmie namiarami.

"Kobiety i koty zawsze będą robić to, co chcą, a mężczyźni i psy powinni się zrelaksować i powoli oswajać z tą myślą."

"Panować nad sobą to największa władza" - Seneka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ośrodek Feniks w Sosnowcu, moja psychoterapeutka bardzo go sobie zachwalała. Możesz się tu leczyć z NFZ, ale można też prywatnie.

Księga Izajasza 55, 1-9

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapraszam do nowego gabinetu psychologicznego. Gabinet działa w Mysłowicach, bardzo dobry dojazd z Katowic. Oferta gabinetu obejmuje:

- porady indywidualne

- psychoterapię indywidualną

- poradnictwo wychowawcze

Oferta psychoterapii: psychoterapia zaburzeń nerwicowych, depresyjnych, lękowych, PTSD

Terapię prowadzi psycholog, członek PTP, uczestnik kursu psychoterapii i pracujący pod superwizją

Obowiązuje promocyjna cena: 40 zł za 60 minut sesji

Informacje: 0 721 351 130

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy znacie jakiegoś psychoterapeutę przyjmującego na terenie Śląska (Katowice, Sosnowiec, Zabrze, Bytom ale dalsze okolice też mogą być) pracującego metodą bioenergetyki Lowena. Wydaje mi się, że ta metoda mogłaby mi pomóc, znam jedno nazwisko, ale aż w Opolu, a to zbyt daleko. Liczę na pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja oraz Pstryk poszukujemy chętnej osoby do wynajmu 4-pokojowego mieszkania w Katowicach, zaczynając od przełomu marzec/kwiecień.

proszę pisac na PW do mnie lub do Pstryczka ( member6390.html )po szczegóły; rozważymy tylko poważne oferty ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie, czy ktoś korzystał z usług Instytutu Treningu i Edukacji Psychologicznej-Andrzej Szulc ? Chce się w kwietniu zapisać na "terapie" wyjazdową, namówiła mnie pewna babeczka, która jest w 7 niebie po terapii wyjazdowej.Jestem ciekawa czy opinie się potwierdzą :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy jesteś gotów, aby zmienić swoje życie i poznać narzędzie, dzięki któremu uwolnisz się od:

- stresu, lęków i fobii

- niskiej samooceny

- bezsenności

- depresji

- negatywnych wspomnień i przekonań

- i wielu, wielu innych dolegliwości

To narzędzie nazywa się EFT.

Prostota tej metody sprawia, iż każdy może się jej łatwo i szybko nauczyć.

EFT bazuje na koncepcji, iż przyczyną wszystkich negatywnych emocji jest zaburzenie w systemie energetycznym ciała.

Prowadzę sesje w Katowicach oraz przez skype.

Więcej informacji na stronie o EFT

Dawid Zaręba

Tel: 508865400

Mail: dawid.zareba@gmail.com

gg: 5674399

EFT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A więc uznałem, że podejmę jakiś krok w celu leczenia nerwicy. I mam do was pytanie, gdzie na śląsku (maxymalnie do katowic mogę dojechać) jest jakiś dobry psycholog, psychiatra czy ktokolwiek kto mógłby pomóc? Znacie jakiegoś godnego polecenia?

[Dodane po edycji:]

Nikt nie ma żadnego godnego polecenia specjalisty który mógłby mi pomóc w walce z nerwicą?

Któregoś dnia rzucę to wszystko

I wyjdę rano niby po chleb

Wtedy na pewno poczuję się lepiej

Zostawię za sobą ten zafajdany świat

Napełnię olejem pustą głowę

I wrócę tam, na aleję pełną róż

Czasem płaczę, bo chce mi się płakać

Wtedy czuję, że uchodzi ze mnie zło

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odkrywający, nie wiem skąd jesteś więc piszę trochę na ślepo. Mogę Ci polecić moich specjalistów - w Katowicach psychiatrę Jacka Przyłudzkiego, w Rybniku psycholog i psychoterapeutkę Barbarę Kłosek-Porszke.

Księga Izajasza 55, 1-9

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, dzięki. Już znalazłem sobie pewną stronę z całą listą. I wybiorę się do Tychów.

Któregoś dnia rzucę to wszystko

I wyjdę rano niby po chleb

Wtedy na pewno poczuję się lepiej

Zostawię za sobą ten zafajdany świat

Napełnię olejem pustą głowę

I wrócę tam, na aleję pełną róż

Czasem płaczę, bo chce mi się płakać

Wtedy czuję, że uchodzi ze mnie zło

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszukuję psychoterapeuty z Katowic, Chorzowa, Świętochłowic i najbliższych okolic przyjmującego w godzinach wieczornych, lub weekendy. Najlepiej mężczyzny, doświadczonego psychoterapii nerwicy z wybuchami agresji i zmianami osobowości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Choruję na depresję .

By pomóc nam, chorym zorganizowałam grupę Anonimowych Depresantów na śląsku.

AD jest Wspólnotą mężczyzn i kobiet, którzy dzielą się doświadczeniem,

siłą i nadzieją,aby rozwiązać swój problem i pomagać innym w wyzdrowieniu z depresji.

Nie jest związana z żadną sektą, wyznaniem, działalnością polityczną organizacją lub instytucją.

Nie angażuje się w żadne publiczne polemiki.Nie popiera, ani nie zwalcza żadnych poglądów.

Nie ma żadnych skłądek, ani opłat , jesteśmy samowystarczalni poprzez własne dobrowolne datki.

Takie grupy działają już w Warszawie i w Gdyni.

Teraz będzie w Czeladzi.

Pierwsze takie spotkanie odbędzie się już 8 maja w Czeladzi (Piaski) ul. Zwycięstwa 6 pokój 7 ( wejście

od podwórka). Od tej soboty spotkania będą w każdym tygodniu.

Dodatkowych informacje można uzyskać pod telefonem 662 249 238 lub ( 32) 265 35 14.

Z A P R A S Z A M Y

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

„Wakacje edukacyjne"

*

*

* rezerwacja on-line - http://www.sppz.pl

- Natura - Kultura - Świadomość - Zdrowie -

Stowarzyszenie Polska Promocja Zdrowia pod patronatem Miesięcznika „Czwarty Wymiar” Zaprasza :

Na wyspę Wolin do Wisełki k. Międzyzdrojów

Pensjonat „Perła” ( 3 i 2 osobowe pokoje ) - grupy 12-20 osobowe

Siedmiodniowe turnusy edukacyjne, Woliński Park Narodowy, morze, jeziora, wycieczka promem, ekologiczne wyżywienie, terapeutyczna piramida w rajskim ogrodzie i inne atrakcje.

i tu...

http://www.goldenline.pl/spotkanie/wakacje-edukacyjne

:papa:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi