Skocz do zawartości
Nerwica.com

Filmy i seriale

Magnolia

Rekomendowane odpowiedzi

Liber8, u mnie drugi sezon leży od tygodni na dysku, ale nie mam kiedy sobie oblukać. Naściągałem jakieś 1300 odcinków seriali, a mogę co najwyżej obejrzeć jeden odcinek dziennie :D ale będzie na zimę jak znalazł ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mr. Robot - dobra schiza i spojrzenie na świat oczami głównego bohatera, mam podobne :lol: 7/10

Colony - Sawyer z Lost i Sara z Prison Breaka jako małżeństwo, koniec świata murowany 8/10 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem świeżo po odsłuchaniu książki Panna Nikt - Tomasza Tryzny i skoro jest film to myślę sobie - sięgnę, ale patrzę Wajda i już pierwszy wqrw, a gdy zacząłem oglądać - kolejne. Czego ten chałturnik się nie dotknął to na bank spierniczył.

Książkę polecam, lecz filmu absolutnie nie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszyscy oglądają i zachwycają się Grą o Tron, jestem po pierwszym sezonie i jest nieźle :smile:

Choć odczuwam lekko negatywne emocje - praktycznie w każdym odcinku się mordują, gwałcą, spiskują, zdradzają, obrażają, kłamią itd. nie tego oczekuję od serialu, tzn. może być, ale za dużo tego ilościowo :D

The 100, po czwartym sezonie, piąty sezon w lutym, małolaty w dżungli dają radę, świetna żeńska obsada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio oglądałam bardzo dziwny film (przynajmniej jak dla mnie) z Nicole Kidman o tytule "Pokusa". Próbowałam sobie jakoś wytłumaczyć mechanizm,który musiał zadziałać, aby bohaterka grana przez Kidman miała taki pociąg do człowieka absolutnie odrażającego i niebezpiecznego... Widział ktoś ten film? Jakie są Wasze odczucia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra o Tron na ukończeniu :D

W Wielkiej Brytanii popularnością cieszy się imię Arya (nadają noworodkom)

http://www.bbc.com/news/entertainment-arts-41336738

Nic dziwnego, zabijając ludzi z listy, czasami bywa bardzo delikatna https://www.youtube.com/watch?v=tG2odouNLFE (0:47) :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio oglądałam:

Blade runner (Łowca androidów) i Blade Runner 2049 - zrobiły na mnie duże wrażenie, mimo że nie jestem fanką SF

Nowe szaty króla - bardzo sympatyczny film animowany

Maudie - ciepły, ale i poruszający film o kanadyjskiej malarce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi