Skocz do zawartości
Nerwica.com

ESCITALOPRAM(Aciprex, ApoExcitaxin ORO, Betesda, Depralin, Depralin ODT, Elicea, Elicea Q-Tab, Escipram, Escitalopram Actavis/ Aurovitas/ Bluefish/ Genoptim, Escitil, Lexapro, Mozarin, Mozarin Swift, Nexpram, Oroes, Pralex, Pramatis, Symescital)

Martka

Czy escitalopram pomógł Ci w Twoich zaburzeniach?  

413 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy escitalopram pomógł Ci w Twoich zaburzeniach?

• Tak
      251
    • Nie
      122
    • Zaszkodził
      59

Rekomendowane odpowiedzi

witajcie ponownie.nadal biore 10 mg leku elicea i jak mną ,,telepie,, na noc biorę jeszcze hydroxyzynę 10. ale czuję ,że jest lepiej chyba lek elicea na mnie działa dobrze,mam tyle energii dziś od rana sprzątam cały dom.spróbuje dziś na noc nie brać hydro zobaczymy czy wszystko będzie ok.ja najwięcej lęków mam właśnie w nocy.w dzień jezdzę samochodem ,funkcjonuje normalnie ale jak zaczyna się ściemniać już do głowy przychodzą różne rzeczy masakra.nawet jak usnę to w nocy budzę się i mam wrażenie jakbym umierała.jest mi gorąco ciśnienie wzrasta,serce wali jak oszalałe,ktoś jak nie przeżył nie wie o czym piszę.trzymajcie sie kochani jest nas bardzo dużo. :smile:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie - prośba, powiedzcie mi albo podajcie przykłady - co to jest ten chad ? Jakie ma się zachowania na czym polega ? Słyszałam że jeśli depresja, lęki nawracają jest to jeden z przyczyn chad..

Tu na forum jest caly dzial temu poswiecony.I,ehm, zle slyszalas.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tojaaa, Nie odstawiłam, nie dałam rady :/ Skutki uboczne w postaci tych znanych prądów minęły ale pojawił się znów lęk. Ten bezsensowny... Ostatni taki miałam rok temu. Jak się pojawił to od razu napisałam do swojego lekarza. Mówił żeby przeczekać albo wrócic do leku jeszcze bo może za wcześnie na odstawienie.. Wróciłam do 5 mg. Chyba zima to zły okres na odstawienie. Tak już nawet myślę że całe życie chyba będę musiała je brać, bo nie chce czuć lęków, stresu itp.

Jedynie fakt zajścia w ciąże mnie męczy.. Jak to jest czy trzeba takie leki odstawić albo czy jakoś te leki brane wcześniej przez parę lat wpływają na dziecko po urodzeniu ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dużo kiedyś czytałam o chad. Jednak nie mogę dokładnie sobie wyobrazić. Bo depresja to też huśtawki nastrojów; przychodzi czas depresji jest ciężko i znó wychodzi słońce - wtedy jest ok. A później znów wraca człowiek do leków bo znów pojawiają się leki bo depresja ma tendencje do nawrotów. ETC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi