Skocz do zawartości
Nerwica.com

ESCITALOPRAM(Aciprex, ApoExcitaxin ORO, Betesda, Depralin, Depralin ODT, Elicea, Elicea Q-Tab, Escipram, Escitalopram Actavis/ Aurovitas/ Bluefish/ Genoptim, Escitil, Lexapro, Mozarin, Mozarin Swift, Nexpram, Oroes, Pralex, Pramatis, Symescital)

Martka

Czy escitalopram pomógł Ci w Twoich zaburzeniach?  

413 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy escitalopram pomógł Ci w Twoich zaburzeniach?

• Tak
      251
    • Nie
      122
    • Zaszkodził
      59

Rekomendowane odpowiedzi

zapowiadajå tęgie mrozy w PL ?

Tak, do -20. Dzisiaj przyszedl rachunek za centralne 650zl. W lutym wyjdzie mniej, bo jest cieplo, ale jak jebna mrozy -20, to pewnie podobny rachunek przyjdzie, pomimo zimna w domu i koniecznosci siedzenia w dwoch bluzach i najlepiej pod kocem.

Jeszcze dzisiaj otworzylem list z urzedu miasta i po 6 latach sobie o mnie komisja wojskowa przypomniala, bo moja rodzinka jak mialem 14 lat i sie wyprowazilem za granice nie wpadla na to, zeby mnie na stale wymeldowac. Boze, gdybym byl te 10 lat mlodszy ale o 10 lat madrzejszy... Ciagle odnosze wrazenie, ze musze myslic za wszystkich do okola. Nawet na drodze jadac samochodem -.- I jak tu KUR*A wyjsc z depresji i wyleczyc sie z nerwicy, jak wszystko do okola sie pierdo*i w kazdy mozliwy sposob.

Moge isc i naklamac, ze mam tylko polskie obywatelstwo, do czego jesli dojda ze to klamstwo, to grozi mi wiezienie, albo powiedziec, ze mam obywatelstwo innego kraju i mieszkalem w nim prawie 10 lat, a wlascicielowi domu dopierdola kolosalna kare pieniezna za niedopilnowanie papierologii w urzedzie w zakresie meldunkow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eliora

Cieszę sie ze bierzesz z nas przykład. :D i dajemy nadzieje. Ja staram sie bardzo, ale nie zawsze wychodzi, wszystko zależy od aktualnego samopoczucia. Ja lepiej siemczukesz, żawsze świat widzisz w choć odrobine różowych barwach, a jak do dupy, to czysty pesymizm i czarne chmury nad głowa. Ja wciąż czuje napięcie, ale jakby coraz słabsze tfu tfu. Brakuje mi tej cholernej pewności siebie i najbardziej stresuje sie w robocie, jak muszę wydawać polecenia itp. Twarda na razie jestem :D

Luki, trzymam mocno kciuki, zeby poukładaly sie Twoje osobiste sprawy. Daj znać jak będzie po bólu. Musi byc dobrze :D:D

Lunatic :papa: będę trzymać sie tego, co napisałeś, ze przestaje pigułka działać jak jej organizm nie potrzebuje, choć ludzie pisali, ze lek musieli zmieniać, bo dalej złe sie czuli :(

A tak w ogóle to pogoda nie wpływa na moje samopoczucie. Mogę mieć super nastrój jesienna pora i dola w piękne lato

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naprawdę?zazdroszczę...u mnie więc przeciwnie spada ciśnienie to ja po ścianach chodzę i zawroty głowy...hmmm ale teraz zastanawiam się na ile to pogoda a na ile choroba, bo nie zawsze tak reagowałam...to się teraz okaże

-- 07 lut 2014, 14:06 --

biorę pharmasswis od 3 dni i już mam małe jazdy.

Yyy...znamy to :-) da się przeżyć..trochę to jeszcze potrwa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co to jest "pharmasswis"? Znalazlem tylko firme lekow, jakas czeska z tego co google mowi. Ale co bierzesz od pharmasswis? Czegos nie rozumiem?:P

Ale zabawne, escitalopram produkcji pharmasswis, pasi?

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale zabawne

No, bardzo. Usmialem sie po pachy zadajac pytanie.

Powaznie pytam.

W sumie, skoro Ciebie smieszy to pytanie, to poprosze o odpowiedz kolezanke wyzej, ktora najwyrazniej wie co to jest i potrafi sprecyzowac, albo lunatica, czy innego wszystko wiedzacego Dark Passengera.

-- 07 lut 2014, 14:21 --

Co to jest "pharmasswis"? Znalazlem tylko firme lekow, jakas czeska z tego co google mowi. Ale co bierzesz od pharmasswis? Czegos nie rozumiem?:P

Ale zabawne, escitalopram produkcji pharmasswis, pasi?

Pasi. Dziekuje. Wybacz, ze nie znam nazw producentow. Rozumiem natomiast teraz Twoj tok myslenia, w koncu jest to forum o esci. Ja patrzylem przez pryzmat tych, ktorzy sie tutaj aktywnie wypowiadaja i nie biora esci, tylko zupelnie cos innego.

Dziekuje za tresciwa odpowiedz.

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja biore symescital ,"ew.zamiennik aciprex"to chyba z rodziny escitalopram " i jakoś zjazdów nie czuje ,niewiem czy po tym leku wogóle można coś czuć jak czekanie jak zadziała ,biore już 4 tydzień ,może miałem ów zjazdy jak sie odtrówałem od estazolamu ,dawniej od relanium jeszcze dawniej od clonozepanu ..o to kiedyś napisze otym na forum o tym -nie życze nawet tego najgorszemu wrogowi...przez nagłe odrzucenie estazolamu w 2004 złapał mnie paraliż prawostronny ,ale to temat do wycia... nie wiem czy wogóle ten lek działa na dziśiejszy dzień jestem bardzo otępiały jak biore ten lek i mus musi być tabletka dodatkowa na sen ..pozdrawiam niezanudzam

:blabla:

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tojaaa

Dzięki. Jasne, że będzie dobrze. Innego rozwiązania w ogóle do siebie nie dopuszczam. Tylko to czekanie tydzień czasu jest wkurzające.

Miło czytać, że jesteś taką twardzielką i się nie dajesz. Widać u Ciebie każdego dnia postęp. Ślicznie.

Nie odpowiedziałaś mi, czy weźmiesz jutro paroksetynę, czy zostajesz na samej esci.

Peter88

Firma naprawdę nie ma żadnego znaczenia. Liczy się tylko substancja czynna, choć niektórzy czują się lepiej, wiedząc że łykają oryginał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet nie czytałam ulotki o swoim leku żeby się nie nakręcać..dałam na luz a jeszcze do niedawna trzęsłabym się

-- 07 lut 2014, 14:46 --

Pozazdrościłam ludziom którzy mają wszystko gdzieś...i są panami sytuacji..

-- 07 lut 2014, 14:48 --

quote]

a ja zaczynam czuć się ćpunem

He he każdy ma jakiś nałóg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet nie czytałam ulotki o swoim leku żeby się nie nakręcać..dałam na luz a jeszcze do niedawna trzęsłabym się

To samo zrobilem z Paro :DDD

-- 07 lut 2014, 14:56 --

Czuję się zielona jak zaczynacie pisać o lekach itp...

a ja zaczynam czuć się ćpunem

Z tego tez sie leczy. Powiedz to psychiatrze. O ile sam sobie nie zapodajesz lekow, tylko idziesz zgodnie z tym, co Ci lekarz kaze lykac, to chyba nie ma sie czego obawiac? No chyba, ze masz lekarza, ktory Ci wypisuje dropsy jak leci, zgodnie z Twoim zyczeniem, to wtedy bym zmienil lekarza i zastanowil sie nad soba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich

Ja juz po wizycie u pani doktor musiałam trochę swoje odsiedzieć bo ja chodzę na NFZ miałam szczęscie bo trafiłam naprawdę do bardzo dobrej lekarki, biorę nadal elicea 10 mg. Ostatnio miałam jedniodniową jazdę ale się nie poddałam i wygrałam, oby tak dalej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego tez sie leczy. Powiedz to psychiatrze. O ile sam sobie nie zapodajesz lekow, tylko idziesz zgodnie z tym, co Ci lekarz kaze lykac, to chyba nie ma sie czego obawiac? No chyba, ze masz lekarza, ktory Ci wypisuje dropsy jak leci, zgodnie z Twoim zyczeniem, to wtedy bym zmienil lekarza i zastanowil sie nad soba.

Nie, ale pierwszy raz biorę leki i najmniejsze odchylenia muszą mnie dziwić, kurde to co będzie po tygodniu brania....

Ale wszystko mogę zrozumieć, jednak to jest już przegięcie:

U pacjentów przyjmujących leki z tej grupy obserwowano zwiększone ryzyko złamań kości. :great:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spokojnie..nie przerażaj się ja przez pierwszy tydzień wyjęta byłam z życia- dosłownie nic oprócz łóżka mnie nie interesowało, ale z czasem..jest coraz lepiej...mi bardzo pomogło bycie tu , polecam bo to bardzo warościowi ludzie..( tak mi się wydaję)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spokojnie..nie przerażaj się ja przez pierwszy tydzień wyjęta byłam z życia- dosłownie nic oprócz łóżka mnie nie interesowało, ale z czasem..jest coraz lepiej...mi bardzo pomogło bycie tu , polecam bo to bardzo warościowi ludzie..( tak mi się wydaję)

ok, wszystko zależy od organizmu, kwestia indywidualna.Ile masz lat?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale wszystko mogę zrozumieć, jednak to jest już przegięcie:

U pacjentów przyjmujących leki z tej grupy obserwowano zwiększone ryzyko złamań kości. :great:

Takie ryzyko jest tae same jak te skutki uboczne na ulotce-w każdym leku.co nie znaczy że tak musi sie stać...rozumiem twoje myślenie bo jeszcze 2.5 tyg miałam podobne..a żyje i mam się nie najgorzej...lat27

-- 07 lut 2014, 15:54 --

Krista?!jesteś?pociągnijmy Twój temat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi