Skocz do zawartości
Nerwica.com

Zaburzenia osobowości (cz.I)

Słowianka

Rekomendowane odpowiedzi

k_o82, A nie zastanawia Cię to dlaczego unikasz? Bo ja chcialabym się dowiedziec i skonfrontować to.

Różne mam w sobie konflikty i raczej jest ich bardzo dużo, ostatnio zastanawiają mnie wszystkie.

Próbuję to rozwiązywać na terapii. Czasem mam wrazenie,że to się nigdy nie skończy, że jest to wszystko takie zawikłane.Że jest tego sporo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

od Monika1974, od prawie 3 lat nie potrafie zapomnieć o jednej kobiecie którą poznałem kiedyś przez sieć, utrzymywałem kontakt telefoniczny tylko z nią, dużo rozmawialiśmy, przywiązałem się do niej i rozmów z nią, poznałem ją dobrze, nie wiem ile słów było prawdą ile kłamstwem w każdym razie zniknęła bez słowa, dużo razy mnie zwodziła i czekałem na nią jak wierny pies... rezygnując z innych znajomości... teraz mam bardzo dziwne reakcje przy kobietach które są atrakcyjne i zwracają na mnie uwagę.

czasu nie cofne ale wspomnienia zostały... w głowie i w pamieci został jej głos, rozmowy, ból i wyrzuty sumienia

że dałem się w to wciągnąć poświęcając jej tyle czasu... a ona tylko szukała odskoczni od swojego życia...

dużo razy się naciąłem na atrakcyjny wygląd kobiety a później okazywało się że jest egoistką i chce się pobawić...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Monika1974, może kiedyś jeśli moja psychika zacznie normalnie funkcjonować bo w tej

chwili tak jak już mówiłem nie raz jest coraz gorzej.

nie wiem dlaczego cały czas trafiam na kobiety po przejściach ... :why:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

k_o82 Bo może takie kobiety w jakiś sposób przyciągasz? Czują, że mogą Ci zaufać...

Monika1974 powiem Ci, że czasem są dni w których walczę sama ze sobą i jakoś się staram...ale w większości, po prostu nie da rady...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja pewnie nigdy nie będę z kobietą. Bynajmniej nie dopuszczę do tego dopóki nie będę normalny. Chyba mam aleksytymie , albo przez porypany perfekcjonizm mam obsesje na punkcie znajomości ścisłych definicji pojęć , których używam. Już nie chcę o tej koncepcji mówić lekarce, bo w gruncie rzeczy to niczego nie jestem pewien. W końcu to ona jest specem od głów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Korat, jest dokladnie tak jak napisaleś.Występuje w schizofreni,ale rownież zaburzeniu os typu borderline i ananksatycznym,osobowości paranoicznej i hopochondrii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wygląda na to, że jestem jednym wielkim odchyleniem od normy.......

a lekarze zapisują różne specyfiki na rożne odchylenia i zarobek dla koncernów farmaceutycznych gotowy. Psychiatrzy co chwila wymyślają nowe zaburzenia, a koncerny wynajdują lek na to i interes się kręci :roll:

[Dodane po edycji:]

A co to jest norma?? Przecież to pojęcie względne...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokladnie.Nie ma po co demonizować leków,choc rownież uważam je za dopelniającą formę leczenia w większości wypadków.Lepiej brać leki niż siedzieć z widelcem wbitym w przedramię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi leki jedynie zaszkodziły. Przytyłem przez nie 40kg , byłem tak senny , że nie ruszałem się z łóżka, i miałem wiele innych efektów ubocznych , zazwyczaj większość z tych jakie były w ulotkach, a efektów pozytywnych jak dotąd przez blisko 4 lata leczenia żadnych. Mimo to uważam, że musiałem je brać , bo bym sobie nie wybaczył , że nie próbowałem wszystkiego aby odzyskać życie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi leki jedynie zaszkodziły. Przytyłem przez nie 40kg , byłem tak senny , że nie ruszałem się z łóżka, i miałem wiele innych efektów ubocznyc

no jak miales je zle dobrane;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.