Skocz do zawartości
Nerwica.com

Nocne Darki - czynne 23:00 - 6:00

scrat

Rekomendowane odpowiedzi

hej wam mam problem, przed chwilka nie chcący rozcięciem sobie palca, nie za fajnie to wygląda, orientuje sie ktoś ile może kosztować mnie wizyta na pogotowiu i ewentualne szycie tego? nie jestem ubezpieczony i nie wiem co robić kurwa ;(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a opisz mniej więcej ranę jak dluga i głęboka...bo to w dużej mierze zależy ile i jakie szwy założy lekarz,z tego co wiem różnie się płaci

-- 31 mar 2012, 01:18 --

Na pewno zabulisz za konsultację chirurgiczną,licz tak do 100,za jakieś znieczulenia tak do 50.Szycie małej rany tak 2-3 zł tak do 50,60 zł powinno kosztować,a powyżej 3 no to już możesz z 100 zl zabulić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może panikuje(pewni tak) ale tak z 1 cm to ma i jest szeroka na 3-4 mm, może spuchnięta bo się metalową puszką skaleczyłem, trochę tej krwi mi leciało ale już jest ok, najbardziej mnie martwi to ze jest taka szeroka ta rana i skóra się ze sobą nie styka ;(

P.s. mogę to popsikać dezodorantem jak nie mam żadnej wody utlenionej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytając Twój opis,doradziłabym ci: najpierw oczyść wodą utlenioną,zrób opatrunek jedną jałową gazą i owiń bandażem.Możesz też dać rękę powyżej poziomu serca,tzn.trzymać ją w górze i podeprzeć sobie drugą ręką.I trzymaj tak trochę dłużej.Powinno przestać krwawić.A ja nie,to wtedy jedź.I spróbuj trochę uspokoić

-- 31 mar 2012, 01:34 --

Hmn...nie za bardzo,lepszy byłby spirytus salicylowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wrociłam...

BeGood, nie panikuj, z tego co piszesz wyglada na to ze przezyjesz..

nie masz wody utlenionej polej to jakims alkoholem bo dezodorant to raczej zły pomysl a jak nie masz i tego i tego to wymyj to woda i zrob opatrunek, do jutra ci przejdzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.