Skocz do zawartości
Nerwica.com

FLUWOKSAMINA (Fevarin)

Lu_80

Czy fluwoksamina pomogła Ci w Twoich zaburzeniach?  

64 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy fluwoksamina pomogła Ci w Twoich zaburzeniach?

• Tak
      43
    • Nie
      11
    • Zaszkodziła
      13

Rekomendowane odpowiedzi

czy można dodać fevarin do birnetllixu? jest to jedny lek chyba ssri mało zaburzający erekcję bo reszta ssri to zaburza już.Niech ktos powie czy na depresje i nerwice on jest ok? pytam bo brałem go 2 dni i miałem taki objaw,ze np czyściłem rolki kabiny prysznicowej i potem jakoś naszło mnie testowanie czy chodzi płynnie i nerwica była chyba duza bo ciągle otwierałem i zamykałem jakbym nie mógł się opanować i dziwne bo wtedy już wieczorem nie wziąłem fevarinu  a brałem go 3 dni czy tam 2 dni razem brintellixem 10mg i w tym dniu co juz nie brałem fevarinu wieczorem wziąłem na noc jak wcześniej coaxil 1 tabletkę i znów umysł ''trzeźwy'' i nie wiem on nasilił nerwicę czy zbieg okoliczności? znów korci mnie go wziać bo nie mam nic innego 😕  nie wiem co wziać..

biorę na noc brintellix 10mg,egzystę 150mg,ketipinor 25mg,coaxil 12.5mg 

i  nawet nie wiem co by tu dodać do coaxilu albo zamiast niego:  trittico xr? czy  w dawce max 50mg pomoże coś? moklobemid.. ale ponoć on może zaostrzyć nerwicę? bo np welburtin brałem to szło ogłupieć.Jeszcze mi chodzi po głowie amisulpryd bo niby nie zaburza libido czyli solian ale on niby na schizofrenię jest to na depresję i nerwicę by zadziałal? niech ktoś coś doradzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na fluwoksaminę reagowałem zupełnie inaczej niż większość ludzi, byłem pobudzony, mało spałem, zero lęków i najlepszy nastrój jaki kiedykolwiek dał mi jakiś antydepresant (a brałem prawie wszystkie). Wtedy brałem tylko fluwoksaminę, dopiero za drugim podejściem brałem do niej tianeptynę ale efekt był prawie żaden. Tianeptynę brałem w sumie kilka razy, z różnymi lekami, chyba tylko pierwszy raz był dość udany, miałem trochę więcej energii i większą pewność siebie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpowie mi ktoś w miarę szybko? 

Biorę obecnie:

1. 10mg brintellix na noc(3lata) + 150mg egzysty na noc 12.5mg coaxil na noc  + 25mg ketipinoru na noc

2.Rano ogólnie tak 4,5 jak się wybudzam do WC iść to 150mg egzysty,coaxil 12.5mg,witamina C,Magnez b6 forte,witamina b,

3.Koło południa jeszcze jedna egzysta 150mg

Ale jakoś nie działają te leki na natręctwa typu codziennie muszę te same szafki wycierać itp i tutaj pytanie czy można by dołożyć fevarin 25mg startowo do brintellixu i coaxilu na noc? z jednej strony ludzie mówią,że coaxil to plecabo ale będąc na samym brintellixie gorzej sie czułem bo albo on nie działał albo zle działa i dołożenie coaxilu spowodowało,że już człowiek jakiś radośniejszy trochę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie i Panie pytanie takie bo jak wziąłem fevarin + na noc biorę pregabalinę i ketipinor 25mg to ok usnąłem ale i tak potem było za jakieś 3h wybudzenie i znów usnąłem i potem takie dziwnie uczucie nad ranem jakbym nie spał całą noc.. niby spać by spał dalej ale się nie dało..

czy taki efekt minię np za tydzień dwa? czy tak stale będzie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@newuser999nie sądzę żeby kiedykolwiek był taki lek co naprawia od razu. Ale fluwoksamina to jeden z najbardziej skutecznych antydepresantów na natręctwa tylko że w dużo większych dawkach. Ja natręctw nie mam, na depresję i lęk fluwo bardzo pomogło mi w dawkach 100-200 mg.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 26.12.2020 o 22:08, Lusesita Dolores napisał(a):

Prolaktyna mam wysoką. Nie wiem dokładnie jaką bo dawno jej nie badałam. Akurat wysoka prolaktyna mi nie przeszkadza.

Nie mam objawów psychotycznych ale jak odstawiam leki to się podobno pojawiają.

Ja tego nie wiem

Co to jest PSSD

Na co cierpisz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

21 godzin temu, zburzony napisał(a):

@Jarek.jarecki88jeśli o mnie chodzi to żaden inny antydepresant nie dał mi tak zajebistego nastroju jak fluwoksamina, aż w szoku byłem że SSRI może tak działać. Czułem się tak dobrze że sobie nuciłem pod nosem i gwizdałem na ulicy a gęba sama się śmiała.

No właśnie widzisz na każdego lek może działać inaczej,ale słyszałem , że bardzo dobry antydepresant na natrętne myśli.  Zgodzisz się? Lekarze ostrzegają,  że zwiększa stężenie innych leków i trzeba uważać.  No i niby duża senność. 

Edytowane przez Jarek.jarecki88

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi