Skocz do zawartości
Nerwica.com

No i wrzesień się rozpoczął. Spakowaliście się już?

eRCe

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, Żaba Monika napisał(a):

A czemu mialbys nie dac rady? Zreszta nie przekonasz sie jesli nie sprobujesz.

Słabo mi szło w szkole , mam  średnie bez matury  a po drugie ta przerwa 12 lat o zakończenia edukacji , chociaż dale mnie kusi zdobyć nowe kwalifikacje 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 minut temu, Raul silva napisał(a):

Słabo mi szło w szkole , mam  średnie bez matury  a po drugie ta przerwa 12 lat o zakończenia edukacji , chociaż dale mnie kusi zdobyć nowe kwalifikacje 

Jesli Cie przedmiot bedzie interesowal to nauka przyjdzie latwiej.

Tez musialam zrobic kwalifikacje w pracy, a studia ukonczylam ponad 20 lat temu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

26 minut temu, Żaba Monika napisał(a):

Jesli Cie przedmiot bedzie interesowal to nauka przyjdzie latwiej.

Tez musialam zrobic kwalifikacje w pracy, a studia ukonczylam ponad 20 lat temu.

Przydało by się  wyjść  do ludzi , moje  życie to praca dom i tak wkółko  a ta praca  powoli mnie wypala , jak znajdę coś odpowiedniego to złożę raport

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 godziny temu, bei napisał(a):

Ja książki miałam oprawiane w papier bo był tańszy niż okładki, a zeszyty w okładki (one nie były aż takie drogie.

To ja jeszcze lepiej - książki w tapecie pozostałej po remoncie. Jaki to był dla mnie obciach 🫣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 godziny temu, shadow_no napisał(a):

Nigdy ich tak nie nazywałem ale by się zgadzało. I takie bojówki szerokie też generalnie skate rap hip-hop yes yes yoo

Pamietam nazwe bo byly mkdne w czasach mojej mlodosci. Uwazalem je za najbrzydsze spodnie jakie wyprodukowano poza sztruksami ktore byly koszmarem mojego dziecinstwa. 

Ja z ekstrawaganckich spodni mialem jedne rozowe w sumie czerwone ale sie spraly i drugie bordowe. W tych czerwonych poszedlem na egzamin wstepny do szkoly sredniej wszyscy byli w garniakach poza kilkoma osobami i od razu mialem kolegow dzieki tym spodniom.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja to książki miałam obłożone w kolorowy papier. Zeszyty raczej wcale. Tylko, że u mnie podręczniki przechodziły "z pokolenia na pokolenie" (czyt. młodsze rodzeństwo). No i to obkładanie tych książek zdawało egzamin.

"Rozumiesz. Jest taka cierpienia granica,
Za którą się uśmiech pogodny zaczyna,
I mija tak człowiek, i już zapomina,
O co miał walczyć i po co."

Walc, Czesław Miłosz

Как страшно жизнь.

Ой, пропадет он говорил, твоя буйна голова.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zeszyty miałam obklejone plakatami z Popcornu i innych młodzieżowych gazetek z ulubionymi zespołami a do tego przezroczysta okładka. Z angielskiego miałam Aerosmith. Pan z angielskiego był zachwycony 🤣

Jak pokonasz sam siebie to już nic nie stanie Ci na drodze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bardzo lubiłem chodzić do szkoły, a jeszcze bardziej nie chodzić. I zawsze tak pół na pół byłem. Czasami byłem, a nie czułem, że byłem 😁.  Czarna aktówka od czasów szkoły średniej służy mi do dzisiaj. Nie zawsze znalazło się tam miejsce na podręczniki 😄

Książki zawsze miałem w tych przeźroczystych okładkach i wiadomo zeszyt od matematyki był najgrubszy pełen przekreśleń 😄.  Zazwyczaj wszystko mieściło się w 64 kartkowym, bo połowy i tak nie odpisywałem po moich zmaganiach z pytaniem iść albo nie iść? O to jest pytanie? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 godziny temu, Raul silva napisał(a):

Jest nas więcej! Co ciekawe brak matury zwykle najbardziej przeszkadza innym poza mną samym 😅 nie zauważyłem by kiedykolwiek mi się mogła do czegoś przydać. Ale może kiedyś...

1 godzinę temu, libed napisał(a):

Uwazalem je za najbrzydsze spodnie jakie wyprodukowano

😅

Dużo ludzi tak mówilo. A sam do dziś czasem mam ochotę kupić szerszy spodzień

🗨️ Dołącz do naszej grupy na czacie:

💬 Discord

neptron.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi