Skocz do zawartości
Nerwica.com

Mężczyźni, przeszkadza lub przeszkadzałoby wam że partnerka nosi wyzywające prowokujące stroje?

Dalila_

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, Żaba Monika napisał(a):

Niektórzy też pokazują Rosję jako raj, zależy co się ogląda w internecie.

Nie zauważyłam masowych migracji z Europy Zachodniej do Polski, więc może wcale im nie jest tak źle u siebie jak się wydaje.

Nie doceniasz tego, że ludzie z Zachodu nam zazdroszczą?. Musi być od razu negatywny kontrprzykład.

Ale ja nie chcę u siebie w kraju czuć jak gdy byłem w Hamburgu i momentami miałem wrażenie, że jestem w jakimś Kairze.

2 minuty temu, take napisał(a):

W moim odczuciu ISLAM nie zasługuje na tolerancję, ten światopogląd powinien według mojego odczucia wymrzeć całkowicie, bo jest absurdalny i bluźnierczy, z tego, co czuję. W moim odczuciu islam przedstawia Boga jako narcystycznego tyrana stawiającego uciążliwe reguły i wymierzającego nieskończone kary, czyli jawi się to jako przedstawianie Boga jako Moralne Paskudztwo i dlatego islam nie ma racji bytu.

Racja

Chicken-hearted

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Grouchy napisał(a):

Nie doceniasz tego, że ludzie z Zachodu nam zazdroszczą?. Musi być od razu negatywny kontrprzykład.

Ale ja nie chcę u siebie w kraju czuć jak gdy byłem w Hamburgu i momentami miałem wrażenie, że jestem w jakimś Kairze.

Rozumiem to, ale świat się zmienia i pewnych rzeczy nie zatrzymasz.

Mieszkam na Zachodzie i nie widzę tej zazdrości, więc jestem po prostu sceptyczna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Żaba Monika napisał(a):

Rozumiem to, ale świat się zmienia i pewnych rzeczy nie zatrzymasz.

Mieszkam na Zachodzie i nie widzę tej zazdrości, więc jestem po prostu sceptyczna.

Świat zmienia się na gorsze. Mam coraz mniej powodów do pozostania.

Chicken-hearted

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

19 minut temu, Żaba Monika napisał(a):

Nie wiem czy na gorsze, po prostu się zmienia, jak zawsze. I zawsze ludzie mówili, że na gorsze, bo już się przyzwyczaili do czegoś innego. 

Były momenty że bywało lepiej niż wcześniej.

Edytowane przez Grouchy

Chicken-hearted

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uważam, że ogólnie bardzo niewielka ilość kobiet ubiera się w obecnych czasach prowokująco (chyba że chodzi o sprowokowanie przekierowania spojrzenia męskiego gdzie indziej). Z tego, co obserwuję na ulicach, w pracy to raczej ubierają, się tak, by wyglądać, najmniej atrakcyjnie jak się da, ubierając szerokie, nieforemne spodnie jak z młodszego brata, luźne bluzy z kapturem i okropne skórzane kurtki, jakie widziałem na bazarach u ruskich 30 lat temu. Tworzy to bardzo smutny i brzydki obrazek moim zdaniem i jeśli chcą wyglądać modnie i jednocześnie bezkształtnie i odpychająco, to jest droga w dobrym kierunku. Jest to najgorsza żeńska moda, jaką widziałem w swoim ponad 40-letnim życiu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 29.07.2026 o 21:28, Grouchy napisał(a):

awet władze w ZEA ostrzegają, żeby nie jeździć na zachód Europy, bo można się zradykalizować. Ja nie chcę żyć w kalifacie i słuchać co kilka godzin wycia muezina

to jakas bzdura bo polowa tych emiratów to europa przeciez, wiec jakby tak sie jej bali to by im tych kart pobytu nie wydawali zeby podatkow nie placili. tam w niektorych emieratach to wiecej europejczykow jak tubylcow wliczajac w tubylcow tych wszystkich ahmedow ktorzy tam tylko rpacuja. to bardzo zacofane rejony tam wlasnie najwiecej tychw workach tylko z kratka na oczy w takim abu dhabi to na kazdym kroku to widac byc moze w jakiejs mecce jest tego wiecej nie wiem nie bylem ale z panstw ktore widzialem to w zea wlasnie najwiecej bab w workach bylo nawet widzialem jak te stare wyzywaly te mlode ktore w samolocie z tych workow sie przebieraly w normalne ubranie. zea to zacofanie straszne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

12 godzin temu, luos nettor napisał(a):

Uważam, że ogólnie bardzo niewielka ilość kobiet ubiera się w obecnych czasach prowokująco (chyba że chodzi o sprowokowanie przekierowania spojrzenia męskiego gdzie indziej). Z tego, co obserwuję na ulicach, w pracy to raczej ubierają, się tak, by wyglądać, najmniej atrakcyjnie jak się da, ubierając szerokie, nieforemne spodnie jak z młodszego brata, luźne bluzy z kapturem i okropne skórzane kurtki, jakie widziałem na bazarach u ruskich 30 lat temu. Tworzy to bardzo smutny i brzydki obrazek moim zdaniem i jeśli chcą wyglądać modnie i jednocześnie bezkształtnie i odpychająco, to jest droga w dobrym kierunku. Jest to najgorsza żeńska moda, jaką widziałem w swoim ponad 40-letnim życiu.

Ta moda to powrót lat 90 to nie widziałeś tego wtedy? Niektóre elementy z 00 też są ale nie te sexy akurat jakieś paski torebki :D

Kurtki z bazaru od ruskich 30 lat temu 🤣🤣 hihi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

16 minut temu, Grouchy napisał(a):

Nie wiem co widziałeś ale w ZEA nie ma obowiązku dla kobiet zakrywać głowy ani tym bardziej nosić burki.

tam w kazdym emiracie jest inne prawo wiec nie ma czegos takiego jak zasady ubioru w zea bo w szardzy chyba w bikini na publiczna plaze nie mozna isc a w dubaju mozesz robic co chcesz chociaz noca na plazy w bikini to moim zdaniem na wlasne ryzyko bo wielu dzikusow ktorzy tam pracuja moze byc w szoku jak widzi taki stroj. 

napisalem ze pelno tam jest bab w burkach z wycieciem na oczy w dodatku nawet te oczy sa jakies zakratowane a nie ze to przumus. przymusu nie ma ale pelno jest jednak tych bab podrecznych w worku, a w innych panstwach to widzi sie incydentalnie dlatego uwazam nabu dhabi za wyjatkowo dzika kraine a jak sie przejedzie 50min do dubaju to juz troche inny kraj bo tam mieszka mase europejczykow i baba w burce nie jest na kazdym kroku widziana chociaz tez maja wagony w metrze tylko dla kobiet co jest marzeniem pieprza zeby i w pl bylo i silownie :D

reasumujac zea z perspektywy europejskiej to dzicz jest jednak wiec to jakeis bzdury ze ostrzegaja przed wyjazdem do europy ktos ci fejka sprzedal. 

jedyne co maja dobre to kara xx wiezienia nawet za okruch marichuany na bucie nawet wobec turystow bo wlasnei za ten ochruch na bucie skazano jakas brytyjke na dlugoletnie wiezeinie, wiec cpunów tam nie zobaczysz na ulicy czy meneli. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

12 minut temu, libed napisał(a):

reasumujac zea z perspektywy europejskiej to dzicz jest jednak wiec to jakeis bzdury ze ostrzegaja przed wyjazdem do europy ktos ci fejka sprzedal.

Teraz doczytałem. Władze ZEA nie będą fundowały stypendiów studiującym w UK, bo władze UK nie chcą wpisać bractwa muzułmańskiego na listę organizacji terrorystycznych i ZEA boją się radykalizowania studentów z kraju na kampusach brytyjskich. https://www.middleeasteye.net/news/uae-cuts-funds-citizens-study-uk-over-refusal-ban-muslim-brotherhood

Edytowane przez Grouchy

Chicken-hearted

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

18 minut temu, Grouchy napisał(a):

Teraz doczytałem. Władze ZEA nie będą fundowały stypendiów studiującym w UK, bo władze UK nie chcą wpisać bractwa muzułmańskiego na listę organizacji terrorystycznych i ZEA boją się radykalizowania studentów z kraju na kampusach brytyjskich. https://www.middleeasteye.net/news/uae-cuts-funds-citizens-study-uk-over-refusal-ban-muslim-brotherhood

no widzisz czyli boja sie ze ich rodzima dzicz wroci do domu i sie wysadzi w abu dabi pod wplywem byc moze swoich bardziej radykalnych braci z afganistanu czy maroka :D a nie ze w europie panuje kalifat. 

zle zinterpretowales to co przeczytales to nie znaczy ze u nich jest tak swiatowo i nowoczesnie tylko ze pacyfikuja ten radykalny odlam a w europie dzicz sie wlasnie w tych meczetach grupuje i czuje sie osaczona bo nie pasuje do reszty stad radykalizm. ciezko sie radykalizowac w panstwie gdzie baby sa w burkach i maja swoje wagony w pociagach. w europie latwiej o radykalizm bo widza duza roznice w kulturze i pewnie im mowi ze musza u siebie w zea zaprowadzic szariat bo inaczej bedzie tak jak w tej zgnilej gb czyli mowia dokladnie to samo co na tym forum pisza katolicy i polsce ze trzeba sie radykalizowac i albo bedzie katolicyzm sredniowieczny albo zaleje nas islam. mechanizm dzialnia tych imamów jest taki sam jak radykalnych katoli. pieprz cvzy rymcym na pewno by dzieic na studia nie wyslali do tej lewackiej hiszpani to dokladnie tak samo dziala. 

Edytowane przez libed

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 minut temu, Żaba Monika napisał(a):

Co masz na mysli?

Muzułmanie organizują się, rozmnażają się, i zdobywają coraz to nowe przyczółki. Już w wielu miejscach są w lokalnych władzach, będą zdobywali coraz wyższe urzędy i będą mieli siłę, aby wprowadzać swoje prawa.

Chicken-hearted

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

13 minut temu, Grouchy napisał(a):

Muzułmanie organizują się, rozmnażają się, i zdobywają coraz to nowe przyczółki. Już w wielu miejscach są w lokalnych władzach, będą zdobywali coraz wyższe urzędy i będą mieli siłę, aby wprowadzać swoje prawa.

Jesli jest ich wiecej to wiadomo, ze beda tez ich reprezentacje. Tak samo jak i innych mniejszosci, bo w parlamencie brytyjskim sa np. ludzie o roznych wyznaniach i tzw. backgroundzie.

Czy myslisz, ze to jest jakis odgorny plan i ze wszyscy muzulmanie chca prawa szariatu? To jest bardzo zroznicowana grupa i zaryzykuje stwierdzenie, ze wiekszosc z nich wcale nie chce byc pod rzadami islamskich radykalow. Nawet ci, ktorzy mieszkaja w takich panstwach jak Iran, Irak albo Afganistan czesto tego nie chca.

W Londynie od wielu lat muzulmanin jest burmistrzem i pod jego patronatem odbywaja sie chyba najwieksze w Europie parady gejow na przyklad, co nadal szokuje w niby w nowoczesnej Polsce.

A tak w temacie stringow, to slucham sobie teraz tego wywiadu o brazylii. Jest bardzo ciekawy, a najbardziej rozwala mnie smiech tej dziewczyny, az mi sie zrobilo wesolo i smieje sie sama do siebie. Wiec jesli chcecie poprawic sobie humor to polecam. Jest tam takze o stringach :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi