Skocz do zawartości
Nerwica.com

Mężczyźni, przeszkadza lub przeszkadzałoby wam że partnerka nosi wyzywające prowokujące stroje?

Dalila_

Rekomendowane odpowiedzi

9 minut temu, Pssd98 napisał(a):

Ja w sobie tez widze wine i sie obwiniam. Nawet mi ksiadz w konfesjonale powiedzial ze za bardzo sie obwiniam, ze nadwrazliwosc na grzech tez nie jest za dobra. Po potrafilem zalowac tego, ze zdarzylo mi sie zerknac i przetrzymac kilka senund wzrok na jakies ladnej kobiecie. Wiec ja swoja wine widze i nie wmawiaj mi nie prawdy. Poza tym juz pisalem tutaj nie raz ze walcze z tymi zachowaniami... Gdy widze wiekszosc erotycznych zdjec to je przewijam a raz na jakis czas zatrzymam wzrok...

Brawo. Jesteś nadwrażliwy i idziesz w jakieś bzdurne kościelne zakazy, wbrew naturze bo masturbowanie już ci 100x pisaliśmy to nic złego a wręcz jest ok. Po co się w kółko biczować? Jak ci religia pomogła w depresji to super ale nie musisz chyba okazywać wdzięczności w taki sposób jak biczowanie się. Albo znajdź jakaś inna o bardziej ludzkiej twarzy, ta jest średniowieczna, tych religii jest przecież masa. 

Biczujesz się o ludzkie odruchy i to jest przerażające 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Krejzi1 napisał(a):

Albo znajdź jakaś inna o bardziej ludzkiej twarzy, ta jest średniowieczna, tych religii jest przecież masa. 

Nie wiem jak można porównywać religię do towaru. Całkowite niezrozumienie sprawy. A przecież jesteś inteligentna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

14 minut temu, Pssd98 napisał(a):

a raz na jakis czas zatrzymam wzrok...

Krzywdy nikomu ni robisz nie daj se wmówić inaczej 😃 co innego się gapić na cycki komus na żywo i się ślinić a co innego spojrzeć na zdj atencjuszek z Insta które po to to wstawiły przecież żeby się gapić 

1 minutę temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Nie wiem jak można porównywać religię do towaru. Całkowite niezrozumienie sprawy. A przecież jesteś inteligentna.

A czemu nie, przecież wybrał katolicka tylko dlatego, że mieszka w Polsce. Mieszkałby gdzieś indziej padłoby na inna.

A nie dlatego, że ta jest lepsza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 minut temu, Krejzi1 napisał(a):

A czemu nie, przecież wybrał katolicka tylko dlatego, że mieszka w Polsce. Mieszkałby gdzieś indziej padłoby na inna.

A nie dlatego, że ta jest lepsza.

Jest na tyle stary, że wie co wybrał (a raczej rodzice).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie się wydaje, że jesteśmy na takim etapie, że można nosić wszystko. Owszem są miejsca jak obiekty sakralne czy urzędy gdzie włodarze bądź bywalcy nie życzą sobie zbytnich ekscesów.

Jeśli coś mi wpadnie w oko to gapie się przynajmniej przez ten krótki moment do czasu aż zapadnie decyzja czy wypada czy nie. Jednakowoż nie czuję się kuszony ani przez posiadaczkę fajnej, odsłoniętej dupy ani przez kogoś kto ma np wpiździec kasy i się z tym obnosi. 

I btw jak się jedzie nad morze gdzie tych gołych tyłków trochę jest to chyba po to żeby zażyć słońca i kąpieli. Zgoda, jakiś nastolatek może ocipieć z radości ale dorosły facet? Z dziur to minie najbardziej interesuje ta którą wykopie tradycyjnie aż do wody 🤣

Every breath corrupts the line

Till there's nothing left

But time

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 godzin temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

bo kosciol dziala tak samo jak kazda inna wifma coca cola sprzedaje napoje a koscil wiare, poza produktem marketing i cala korporacja dziala identycznie. programy lojalnosciowe zeby ci sie nie znudzilo jak te wszystkie komuni bierzmowania itd. tez dziala podobnie zeby ie stracic konsumenta to mu co jakis czas obieuja jakies bonusy i on czesto mysli ze nie chce mu sie isc ale jeszcze zyska jakis bonus za 2lata to jeszcze do tego x czy y dotrwa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 godzin temu, Pssd98 napisał(a):

Ja przeciez pisalem o tym dlaczego uwazam ze nie powinny odslaniac posladkow. I to wielokrotnie.

a po co ty walczysz z wiatrakami ? sa panstwa w ktorych masz jak chcesz ucz sie perskiego w iraknie bedziesz mogl chodzic po ulicy czy plazy i jak zobaczysz babe bez worka na glowie to ja mozesz pobic/ afganistan moze tam wszyscy zyja tak zeby nie tracic laski uswiecajacej. przeprowadz sie bo tu szariatu katolickiego nie wprowadzisz i skonczysz w psychiatryku zamkniety na 4 zamki bo wsrod ludzi normalnych sprawiasz wrazenie odmienca i jak bedziesz glosil te prawdy ze ludzie maja sie inaczej ubierac bo ty laske uswiecajaca tracisz to tam trafisz bo tam jest miejsce takich ludzi jak ty. ja stanowczo szariatowi mowie nie

kosciol za takich jak ty powinien placic odszkodowanie i byc karany bo ci zniszczyl psychike pieprzowi zreszta teaz ale ona jest bystrzejsza i te swojej odklejki ukrwa ale widze ze wyrwalo jej sie z odzielnymi siloniami dla kobiet to i moze przedzialy w pociagu tez jak w malezji czy emiratach. chcecie wprowadzic szariat i ja bym was zamykal albo wydalal do jakiejs libii czy afganistanu i tam sobie zyjcie wg zasad jakie macie tam juz cala infrastruktura i panstwo tak dzialaja ze baba nie moze isc do lekarza bez meza albo brata/ jak nie ma to czesto umiera bo najwazniejse zeby ona ani lekarz laski boskiej nie stracili jak lekarz zobaczy babe czesciowo bez ubrania albo ja dotknie badajac. o kilkaset kilometrow baby jezdza do lekarza baby ktorych prawie nie ma bo tylko wtedy nie grzesza :D

uczcie sie arabskiego wasz idealny swiat istnieje wystarczy sie przeprowadzic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naprawde bez sensowne jest pisanie ze chce tu wprowadzic szariat... ja tylko uwazam ze nie powinno sie posladkow odkrywac w przestrzeni publicznej. Ja tak w Polsce bylem wychowywany. Dawniej jak bylem mlody i jakas laska wstawila kurewskie zdjecie na snapa byla przez wielu mezczyzn traktowana jak obiekt. I duza czesc mezczyzn z drugiej strony w negatywny sposob wypowiqdala sie o takich dziewczynach. Widzieli w nich tylko pustke i traktowaly duza czesc tych mezczyzn trsktowala je przedmiotowo. Duzo mezczyzn choc moze mniejszosc nie moggla by miec kobiety co wystawia posladki na widok publiczny. Na ten temat rozmawialem z wieloma ludzmi i wiele ludzi z ktorymi rozmawialem na ten temat zle o tym mysla. A jak nie ktorzy mowili ze pokazywanie dupy jest ok, to jak zadalem im pytanie czy by chcieli zeby ich matka tak pokazywala posladki publicznie to nagle powiedzieli ze by nie chcieli...  Wiec tyle ich madrosci byly warte jak sie ze mna sprzeczali.Ja nie uwazam ze kobiety powinny w burkach chodzic co to za porownanie. Ja uwqzam ze nie powinny byc tylko posladki pokazywane w przestrzeni publicznej bo to nie kulturalne. Ja nie mam nic do krotkich sukienek. Wyolbrzymiacie moje wypowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 godzin temu, libed napisał(a):

odzielnymi siloniami dla kobiet

Lepsza oddzielna siłownia czy chodzenie na siłownię w burce? To same kobiety wolą przestrzeń tylko dla siebie, żeby się samce nie śliniły na widok wypinających się tyłków. Możecie sobie w waszych głowach zakłamywać rzeczywistość, ale biologia się od tego nie zmieni. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 minut temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Lepsza oddzielna siłownia czy chodzenie na siłownię w burce? To same kobiety wolą przestrzeń tylko dla siebie, żeby się samce nie śliniły na widok wypinających się tyłków. Możecie sobie w waszych głowach zakłamywać rzeczywistość, ale biologia się od tego nie zmieni. 

Chodziłam na siłownie koedukacyjna i jakoś nie zauważyłam problemu molestowania ani ślinienia. A ludzie byli ubrani przeróżnie. Widocznie problem mężczyzn-zwierząt nie dotyczy wcale większości i to wasz problem jest zaklamywaniem rzeczywistości pod tych, którzy opanować się nie potrafią ale nie stanowią żadnej normy

Edytowane przez Krejzi1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

12 minut temu, Krejzi1 napisał(a):

Chodziłam na siłownie koedukacyjna i jakoś nie zauważyłam problemu molestowania ani ślinienia. A ludzie byli ubrani przeróżnie. Widocznie problem mężczyzn-zwierząt nie dotyczy wcale większości i to wasz problem jest zaklamywaniem rzeczywistości pod tych, którzy opanować się nie potrafią ale nie stanowią żadnej normy

Widocznie fejsbuki kłamią i produkują artykuły do gównoburz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Widocznie fejsbuki kłamią i produkują artykuły do gównoburz.

Tak wydaje mi sie, że problem z gatunku tych wydumanych ;) jakby była taka potrzeba, to by siłownie dla kobiet powstały, ja nie słyszałam przynajmniej o takich. Ale skoro można zrobić szkole jazdy ‚dla bab’ to pewnie można i siłownie, ale widocznie nie ma aż tyle chętnych 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

23 minuty temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Biologia sprawia, że odczuwamy seksualną atrakcyjność do jakiejś osoby. To, jak się wtedy zachowujemy jest już wyborem.

Bez sensu takie usprawiedliwianie wszystkiego co robią mężczyźni biologią. Faceci też mają mózg, nie tylko penisa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20 minut temu, Krejzi1 napisał(a):

Ja tez przebywalem na silowniach i tez uwazam ze mezczyzni nie wpatrywaly sie kobietom w tylki. Bo faceci zazwyczaj to robia wtedy kiedy ich nitk nie widzi. Chodzilem z roznymi osobami na silownie. I nie wpatrywaly sie dziewczynom dlugo na tylki. Ale po cichu bylo tak ze opowiadaly do siebie, ze sa nakreceni tymi laskami. W szkole jak zerkali na tylki to tak by dziewczyna sie nie zorientowala albo ktos z poza ich bliskiego grona... Bo jak byla nasza grupa znajomych z klasy gdzie ludzie w tych kwestiach intymnych byli ze soba zgadani to jak jakies dziewczyny przechodzily w legginsach to byla norma ze zerkali i patrzyli potem na siebie i rozne erotyczne teksty wrzucali. Pisalem obserqowalem zboczone zachowania w szkole jak i obserwuje takie zachowania osob z pracy. A mamy w zespole w firmie tez duzo ludzi po zdanych studiach z trudnych kierunkow technicznych, co sa bardzo niby wyksztalconymi osobami tez po jednych z najciezszych uczelni w Polsce a tez wypowiadaja sie przedmiotowo o kobietach.

Edytowane przez Pssd98

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie widziałam panią 30+ ładnie ubrana modnie ale legginsy sportowe push up. Stwierdzam że to tak podkreśla i eksponuje dupe że nie da się nie spojrzeć i mówię to ja jako kobieta i dla mnie to mega niekomfortowe jak mi przed nos ktoś tak wystawia dupe. No źle się czuje jak widzę czyjąś dupe tak eksponowana. Już wolę te spodnie z lejacego materialu co się tak wzynają w rów między posladami i tak pięknie te dupy podkreslaja. To też uważam że ktoś ubiera i wie o tym że ma podkreślone. Ale legginsy push up mnie bardziej kluja po oczach no nie jest to ładne :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U nas jest wydzielona strefa dla kobiet i tam nie wchodzą mężczyźni, oprócz trenerów. W sumie tam zwykle ćwiczę, bo osiłki z głównej sali mnie onieśmielają. Nie dlatego, że patrzą mi na dupę, tylko dlatego, że ja jestem słaba i cwicze jak jakiś połamaniec, a oni widać, że dużo cwiczą. Pewnie by mnie nie oceniali, ale swobodniej czuje się z innymi połamancami.

I muzułmanki też zwykle ćwiczą w sali dla kobiet, też uważam, że Pieprz nawet nie zdaje sobie sprawy jak bardzo podobne ma postulaty do muzułmanow, których tak nie lubi. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 minut temu, Pssd98 napisał(a):

Ja tez przebywalem na silowniach i tez uwazam ze mezczyzni nie wpatrywaly sie kobietom w tylki. Bo faceci zazwyczaj to robia wtedy kiedy ich nitk nie widzi. Chodzilem z roznymi osobami na silownie. I nie wpatrywaly sie dziewczynom dlugo na tylki. Ale po cichu bylo tak ze opowiadaly do siebie, ze sa nakreceni tymi laskami. W szkole jak zerkali na tylki to tak by dziewczyna sie nie zorientowala albo ktos z poza ich bliskiego grona... Bo jak byla nasza grupa znajomych z klasy gdzie ludzie w tych kwestiach intymnych byli ze soba zgadani to jak jakies dziewczyny przechodzily w legginsach to byla norma ze zerkali i patrzyli potem na siebie i rozne erotyczne teksty wrzucali. Pisalem obserqowalem zboczone zachowania w szkole jak i obserwuje takie zachowania osob z pracy. A mamy w zespole w firmie tez duzo ludzi po zdanych studiach z trudnych kierunkow technicznych, co sa bardzo niby wyksztalconymi osobami tez po jednych z najciezszych uczelni w Polsce a tez wypowiadaja sie przedmiotowo o kobietach.

Ale tak generalnie jest z gapieniem. Nie gapimy się tylko na tyłki tylko na różne rzeczy. Ktoś jest ładny / brzydki / dziwnie ubrany / niepełnosprawny, mamy ten odruch gapienia który jest uznawany za niegrzeczny dlatego każdy osobiście uczy się tej kultury, żeby się nie wgapiać / jak patrzeć to dyskretnie. Więc dziękujemy łaskawcom męskim że się chamsko nie wgapiają, ale kontrolowanie swojego zachowania i socjalizacja to nie jest tylko piekło mężczyzn 😃

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, Żaba Monika napisał(a):

U nas jest wydzielona strefa dla kobiet i tam nie wchodzą mężczyźni, oprócz trenerów. W sumie tam zwykle ćwiczę, bo osiłki z głównej sali mnie onieśmielają. Nie dlatego, że patrzą mi na dupę, tylko dlatego, że ja jestem słaba i cwicze jak jakiś połamaniec, a oni widać, że dużo cwiczą. Pewnie by mnie nie oceniali, ale swobodniej czuje się z innymi połamancami.

I muzułmanki też zwykle ćwiczą w sali dla kobiet, też uważam, że Pieprz nawet nie zdaje sobie sprawy jak bardzo podobne ma postulaty do muzułmanow, których tak nie lubi. 

Dużo kobiet jak zwraca uwagę na to gdzie iść na siłkę to mówi o tym, żeby było mało ludzi, bo są np początkujące i się wstydzą bycia lamagami i żeby się nie gapili, że one coś zle robią. Faceci się częściej łatwiej odnajdują na siłowni (statystycznie). Nie spotkałam się z takim komentarzem ani w rzeczywistości ani w internecie żeby ktoś pisał, że nie może chodzić na siłownie bo mu się na dupe lampia. 

Edytowane przez Krejzi1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Właśnie widziałam panią 30+ ładnie ubrana modnie ale legginsy sportowe push up. Stwierdzam że to tak podkreśla i eksponuje dupe że nie da się nie spojrzeć i mówię to ja jako kobieta i dla mnie to mega niekomfortowe jak mi przed nos ktoś tak wystawia dupe. No źle się czuje jak widzę czyjąś dupe tak eksponowana. Już wolę te spodnie z lejacego materialu co się tak wzynają w rów między posladami i tak pięknie te dupy podkreslaja. To też uważam że ktoś ubiera i wie o tym że ma podkreślone. Ale legginsy push up mnie bardziej kluja po oczach no nie jest to ładne :D

Ale ona serio ci pod nos ten tyłek wstawiała, że nie masz innego wyjścia jak patrzeć? Też widuje babki w bardzo obcisłych legginsach, zerknę obczaję ale to jest tyle jak nie mam ochoty się dalej gapić. Nie mam problemu że skupieniem wzroku na czymś innym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Krejzi1 napisał(a):

Dużo kobiet jak zwraca uwagę na to gdzie iść na siłkę to mówi o tym, żeby było mało ludzi, bo są np początkujące i się wstydzą bycia lamagami i żeby się nie gapili, że one coś zle robią. Faceci się częściej łatwiej odnajdują na siłowni (statystycznie). Nie spotkałam się z takim komentarzem ani w rzeczywistości ani w internecie żeby ktoś pisał, że nie może chodzić na siłownie bo mu się na dupe lampia. 

No, wydaje mi się, że największą blokadą jest to, że nie wiem co tam robić, a wszyscy inni wiedzą. Na początku tak się człowiek trochę czuje.

Na szczęście teraz są różne apki i filmiki, ja robię treningi z apki siłowni, widzę że dużo dziewczyn ćwiczy z apkami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 minut temu, Żaba Monika napisał(a):

Pieprz nawet nie zdaje sobie sprawy jak bardzo podobne ma postulaty do muzułmanow, których tak nie lubi. 

I co jeszcze? Z libedem na łby się pozamieniałaś? Nakazy muzułmańskie wychodzą od mężczyzn i są przemocowe. Co w tym złego jeśli sama kobieta postuluje o wydzielenie miejsc wg płci dla własnego komfortu? Ty się lepiej zainteresuj tym, że w państwach o wysokiej imigracji muzułmańskiej kobiety chcą wprowadzać osobne wagony w metrze dla siebie, bo się czują zagrożone nie samym oglądaniem a gwałtem. I powiedz im, że mają szajbę i w ten sposób wspierają islam.

18 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Już wolę te spodnie z lejacego materialu co się tak wzynają w rów między posladami

Czyli to celowe? A ja myślałam, że kupiłam źle uszyte spodnie 😜

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 minut temu, Krejzi1 napisał(a):

Ale ona serio ci pod nos ten tyłek wstawiała, że nie masz innego wyjścia jak patrzeć? Też widuje babki w bardzo obcisłych legginsach, zerknę obczaję ale to jest tyle jak nie mam ochoty się dalej gapić. Nie mam problemu że skupieniem wzroku na czymś innym.

Ja też nie mam problemu ale jak zobaczę tak czyjejś pani tyłek wyskakujacy jak z lodówki w sensie z zaskoczenia to zaboli fizycznie xd serio wtedy się aż skrzywie na gębie i oczy zaciskam xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Nakazy muzułmańskie wychodzą od mężczyzn i są przemocowe

A myślisz że kobiety islamu nie sądzą że to jest bardzo dobre dla nich?;) one też są tak świecie przekonane, że to wszystko jest dobre i korzystne.

Ty też przemawiasz głosem mężczyzn poniekąd. Jakbyś przemawiała głosem kobiet to byś była za ich wygoda i komfortem a Ty posługujesz się argumentacja ‚bo facet sobie nie poradzi / ma popędy, pomóżmy im’,  no raczej głos kobiet to nie jest a na pewno nie interes kobiet. Reprezentujesz mężczyzn swoją interpretacja (już pomijam że mężczyźni to nie zwierzęta i wcale nie potrzebują takiego bronienia).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi