Skocz do zawartości
Nerwica.com

Mężczyźni, przeszkadza lub przeszkadzałoby wam że partnerka nosi wyzywające prowokujące stroje?

Dalila_

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli babka zakłada getry z pushupem to raczej po to, żeby przyciągnąć wzrok, a nie żeby ukrywać kształty. Niektórzy ludzie lubią pokazywać wdzięki. Oczywiscie nadal obowiązują zasady kultury. 

Można się patrzeć na kobiety, mogą się one podobać. Można o nich fantazjować i się do nich w domu masturbowac.

Obleśne zachowania to wgapianie się zbyt długo, zwłaszcza w części intymne, komentarze, albo dotykanie. To są chyba takie podstawy szanowania czyjejś przestrzeni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepiej się skupić w tłumaczeniu że odpowiedzialność za zachowanie mężczyzny leży po stronie tego mężczyzny, a nie usprawiedliwiać patologiczne zachowania zezwierzęceniem a kobietom narzucać określone fatałaszki (co i tak nic nie zmieni). Sama obrażasz facetów porównując ich do zwierząt bez samokontroli. Ja uważam że faceci jak najbardziej potrafią się i zachować i kontrolować a ten margines co nie potrafi to na resocjalizację albo terapię 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziewczyny jak chcecie upolować sobie mężczyznę to legginsy pushup na pewno zadziała 😅

Teraz, Krejzi1 napisał(a):

No to takiej zapewne nie będą przeszkadzały spojrzenia. Gdzie wady?

Czego wady? Ty lubisz widzieć z zaskoczenia tyłek takiej pani, a ja nie lubię. Tyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

I co jeszcze? Z libedem na łby się pozamieniałaś? Nakazy muzułmańskie wychodzą od mężczyzn i są przemocowe. Co w tym złego jeśli sama kobieta postuluje o wydzielenie miejsc wg płci dla własnego komfortu? Ty się lepiej zainteresuj tym, że w państwach o wysokiej imigracji muzułmańskiej kobiety chcą wprowadzać osobne wagony w metrze dla siebie, bo się czują zagrożone nie samym oglądaniem a gwałtem. I powiedz im, że mają szajbę i w ten sposób wspierają islam.

Czyli to celowe? A ja myślałam, że kupiłam źle uszyte spodnie 😜

Ja się zgadzam tutaj z Libedem, bo to prawda. To jest zabawne, jak tego nie widzicie, Ty i RymCym. 

Zasady w kościele też wychodzą od mężczyzn przecież. Nie widzialam kobiety biskupa, papieża ani nawet księdza. To, że Ty je popierasz nie znaczy, że je ustanawiasz. Myślisz, że religijne muzułmanki nie popierają swoich zasad religijnych i się z nimi nie zgadzają? Wiele z nich popiera, tak samo jak Ty popierasz mizoginistyczne zasady swojej religii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

11 minut temu, Krejzi1 napisał(a):

A myślisz że kobiety islamu nie sądzą że to jest bardzo dobre dla nich?;) one też są tak świecie przekonane, że to wszystko jest dobre i korzystne.

Ty też przemawiasz głosem mężczyzn poniekąd. Jakbyś przemawiała głosem kobiet to byś była za ich wygoda i komfortem a Ty posługujesz się argumentacja ‚bo facet sobie nie poradzi / ma popędy, pomóżmy im’,  no raczej głos kobiet to nie jest a na pewno nie interes kobiet. Reprezentujesz mężczyzn swoją interpretacja (już pomijam że mężczyźni to nie zwierzęta i wcale nie potrzebują takiego bronienia).

Kompletnie brak wam empatii, nie przyjmujecie do wiadomości różnic między płciami, wszystko zastępujecie poprawnością polityczną i swoim chciejstwem. A do tego jesteście agresywne dlatego mężczyźni nie przyznają się gremialnie do swoich słabostek. Żyj dalej swoimi fantazjami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

13 minut temu, Krejzi1 napisał(a):

Lepiej się skupić w tłumaczeniu że odpowiedzialność za zachowanie mężczyzny leży po stronie tego mężczyzny, a nie usprawiedliwiać patologiczne zachowania zezwierzęceniem a kobietom narzucać określone fatałaszki (co i tak nic nie zmieni). Sama obrażasz facetów porównując ich do zwierząt bez samokontroli. Ja uważam że faceci jak najbardziej potrafią się i zachować i kontrolować a ten margines co nie potrafi to na resocjalizację albo terapię 

Uważam, że faceci w większości mają samokontrolę tylko, że dużo ich ona kosztuje wysiłku przez nierozważne zachowanie kobiet. I piszę już to pewnie trzeci raz a ty nadal nie rozumiesz i mi zarzuty robisz zmyślając co ja niby uważam i czego żądam. Dlatego ten temat ma kilkanaście stron zamiast pięciu, bo dostałyście szajby, która wam zasłania czytanie ze zrozumieniem i logikę. Więc proponuję zakończyć ten temat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Religia chrześcijańską powstała czerpiąc z judaizmu A islam z obu. Więc większość tam doktryn musi być podobna lub taka sama nie da się inaczej

Tak, pochodzą z tych samych regionów i kręgów kulturowych. Czczą wspólnych proroków.

A judaizm czerpał z wierzeń Egiptu, Mezopotamii i Grecji. 

4 minuty temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Kompletnie brak wam empatii, nie przyjmujecie do wiadomości różnic między płciami, wszystko zastępujecie poprawnością polityczną i swoim chciejstwem. A do tego jesteście agresywne dlatego mężczyźni nie przyznają się gremialnie do swoich słabostek. Żyj dalej swoimi fantazjami.

Noszenie stringów to poprawność polityczna?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

16 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Dziewczyny jak chcecie upolować sobie mężczyznę to legginsy pushup na pewno zadziała 😅

Czego wady? Ty lubisz widzieć z zaskoczenia tyłek takiej pani, a ja nie lubię. Tyle

Chyba nie zdarzyło mi się zobaczyć tyłek z zaskoczenia 😃 zazwyczaj wiem mniej więcej na jakiej wysokości go oczekiwać 😃

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 minut temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

że dużo ich ona kosztuje wysiłku

Trudno. Życie. Lepiej żeby gdzieś dokonali wysiłku niz dochodzić do absurdów w stylu narzucanie komuś jak ma sie ubierać czy inne jakies podziały wagonów co i tak w efekcie nic nie zmienia bo jak zwyrol ma zaatakować to to zrobi nawet jak będziesz w stroju zakonnicy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Krejzi1 napisał(a):

Trudno. Życie. Lepiej żeby gdzieś dokonali wysiłku niz dochodzić do absurdów w stylu narzucanie komuś jak ma sie ubierać czy inne jakies podziały wagonów co i tak w efekcie nic nie zmienia bo jak zwyrol ma zaatakować to to zrobi nawet jak będziesz w stroju zakonnicy.

Znowu nie na temat. Ręce opadają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Niekoniecznie chcąc dobra kobiet musi mieć zdanie jak wy. Dla niej dobro może inaczej wyglądać przeciez

Jezeli dobro to jest kontroluj sie i uwazaj na siebie w kolko, bo facet jest taki i owaki i biologia to to kolo dobra i interesu kobiet nie stało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Znowu nie na temat. Ręce opadają.

No właśnie. To miał być temat o naszych facetach 😅 A oni milczą

1 minutę temu, Krejzi1 napisał(a):

Jezeli dobro to jest kontroluj sie i uwazaj na siebie w kolko, bo facet jest taki i owaki i biologia to to kolo dobra i interesu kobiet nie stało.

Hmmm, jeśli wg niej teoretycznie chroni? 

To może mieć za dobro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

14 minut temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

dlatego mężczyźni nie przyznają się gremialnie do swoich słabostek.

Jakich słabostek co to ma do tematu w ogóle 😃

a to nie przypadkiem w tradycyjnym podziale ról facet ma być wołem który wszystko uciągnie ? W takim układzie jest mowa o słabostkach i miejsce na to?

poza tym to jakies pomieszanie tematów kompletne, to nie ja zabraniam facetom sie masturbować tylko frakcja burkowa. Zdecydowanie jestem za głośnym mówieniem o słabostkach, nawet w postaci takiej ze ktos majtek nie może upilnować, bo dzieki temu ze głośno o tym mowi można go w pore odesłać do specjalisty 

Edytowane przez Krejzi1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, Krejzi1 napisał(a):

Jakich słabostek co to ma do tematu w ogóle 😃

a to nie przypadkiem w tradycyjnym podziale ról facet ma być wołem który wszystko uciągnie ? W takim układzie jest mowa o słabostkach?

poza tym to jakies pomieszanie tematów kompletne, to nie ja zabraniam facetom sie masturbować tylko frakcja burkowa. Zdecydowanie jestem za głośnym mówieniem o słabostkach, nawet w postaci takiej ze ktos majtek nie może upilnować, bo dzieki temu ze głośno o tym mowi można go w pore odesłać do specjalisty 

A może ktoś się nie chce masturbować 5 razy dziennie w pracy tylko skupić na swojej robocie? Ale w dupie to masz i o tym jest ten temat. Pracujesz w jakimś biurze z dress codem oraz zdalnie więc inny świat nie istnieje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, Dalila_ napisał(a):

Hmmm, jeśli wg niej teoretycznie chroni? 

To może mieć za dobro

Ale nie chroni i takie są fakty. Nie będę dociekać czy doskonale o tym wie czy żyje w błogiej nieświadomości, finalnie efekt jest taki ze za dobrem kobiet to nie przemawia. 

Teraz, Pieprz w moździerzu napisał(a):

A może ktoś się nie chce masturbować 5 razy dziennie w pracy tylko skupić na swojej robocie? Ale w dupie to masz i o tym jest ten temat. Pracujesz w jakimś biurze z dress codem oraz zdalnie więc inny świat nie istnieje.

Sorry ale nie wierze ze w 21 wieku z internetem billboardami jakis gość w wieku 16+ musi walic 5x w pracy bo jakaś babka ma dekolt i on jest niby w normie 😃

wydumane wymyślone problemy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, Krejzi1 napisał(a):

Sorry ale nie wierze ze w 21 wieku z internetem billboardami jakis gość w wieku 16+ musi walic 5x w pracy bo jakaś babka ma dekolt i on jest niby w normie 😃

wydumane wymyślone problemy

A jak nie musi walić, ale myśli ciągle o seksie, to już nie jest uciążliwe? Mówiłam, brak empatii i uznania różnic międzypłciowych. W religiach jest tak, że islam rozkłada rączki, mówi że nic się z tym nie da zrobić więc babę do wora trzeba schować, a katolicyzm każe mężczyznom zapanować nad swoimi popędami i kobiety szanować. Więc najlepiej krytykować katoli c'nie 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Więc uważasz, że jeśli ktoś odczuwa potrzebę masturbowania się 5 razy dziennie to nie on powinien się udać po poradę tylko społeczeństwo wobec niego powinno się dostosować? Ja rozumiem, że chorym trzeba pomagać, ale nie będę się ubierać w tuniki jak jakaś babcia, bo może ktoś ma problemy z libido.

A gdzie empatia dla kobiet? Czy nie odczuwasz czasem takiego "odwalcie się" gdy ktoś Ci coś nakazuje? Jesteś wspaniała strażniczka patriarchatu, ale nie licz, że za to jest jakaś nagroda. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi