Skocz do zawartości
Nerwica.com

Oczy - wzrok na lekach. Czy widać po was?

Dalila_

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam zawsze przećpany wzrok jak wezmę lek, który działa na receptory H1. Nawet jak nie odczuwam zamulenia i senności, to te powieki są takie dziwnie opadnięte, wzrok mętny.

Najsilniej jest to widoczne na tisercinie, a szkoda, bo ogólnie lek uważam za bardzo fajny, ale nie mogę tak do pracy chodzić.

Edytowane przez Śmojda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam różnie ale po lekach się zmieniają. Np na początku jak zaczynałam leki brać to ciągle wyglądałam jak naćpana 😆i mimo że biorę już kilka lat to ostatnio dzielnicowy mnie się zapytał czy coś brałam bo mam źrenice szerokie czy jakoś tak😅 powiedziałam że tak, ale na legalu i pokazałam pojemnik z lekami. Ale przeważnie wyglądam jakbym była zmęczona. Niedawno byłam na pierwszych w życiu prawdziwych wakacjach i mimo kiepskiej pogody było świetnie, usłyszałam wtedy od ludzi ze moje oczy się "śmieją" i "promieniują szczęściem" 🤔 może coś w tym było bo naprawdę byłam szczęśliwa przez te kilka dni z dala od problemów. Mój partner często mi mówi że widzi po moich oczach np to że go kocham bo podobno nawet lekko wtedy mam inny kolor oczu i taki błysk w oczach😬, mówi też że widać w moich oczach smutek, żal, i to że o czymś myślę o czym nie chce mówić na głos. Także chyba coś w tym jest. Co do tarczycy, miałam kiedyś niedoczynność i nie miałam nic z oczami.

Najgorszy jest lęk przed czymś, czego nie można nazwać. 

"Będziesz kiedyś bardzo szczęśliwa" - powiedziało życie, ale najpierw sprawie, że będziesz silna.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

18 godzin temu, Dalila_ napisał(a):

Nie wiem jak kategorię no jest kategoria inne zaburzenia ale nie ma zbiorczej dla wszystkich? To tu daje ale to błąd bo związane z chorobami pytanie 

Co do pytania dzisiaj zalatwialam sprawy w urzędach. Jedna urzędniczka na koniec do mnie "czy pani nie ma chorej tarczycy?" XD ja wtf pomyślałam że może węzły spuchniete mam i taki pomysł a ona mi coś o oczach pierdzieli. Że niedoczynność to coś tam że takie się duże robią to ruchome jakieś bla bla...aha ok. A potem na koniec mówi spokojnie niech się Pani nie boi tam pani pójdzie. Po czym nastepna pani urzędniczka w innym miejscu też do mnie spokojnie nic się nie stało (Jak szukałam dowodu dlugo) i sie uśmiechnęła ale tak mi w oczy lampila się. Tak mnie uspokoić chciała też jak później mówiła 

I się zastanawiam teraz czy to widać że ja jestem na lekach? Wy też tak macie ze widac coś po was? Mysle że jednak to leki w końcu to chemia. Ale nigdy tak nie miałam i dziwi mnie to 

Jakiś czas temu wymieniałem okna w pewnym domu, klientka po paru minutach zaproponowała coś do picia, jak zwykle grzecznie odmówiłem a ona "to może meliski zaparzę?" - ale Ty bystra dziewczyna jesteś pomyślałem, zapytałem czy sprawiam wrażenie że potrzebuję, coś tam się pośmiała że wręcz przeciwnie. Ale dreszcz się pojawił 😛 🙃 

Every breath corrupts the line

Till there's nothing left

But time

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 godziny temu, Nie lubię świtu napisał(a):

Jakiś czas temu wymieniałem okna w pewnym domu, klientka po paru minutach zaproponowała coś do picia, jak zwykle grzecznie odmówiłem a ona "to może meliski zaparzę?" - ale Ty bystra dziewczyna jesteś pomyślałem, zapytałem czy sprawiam wrażenie że potrzebuję, coś tam się pośmiała że wręcz przeciwnie. Ale dreszcz się pojawił 😛 🙃 

A nie rzucałeś łaciną podczas tej wymiany okien? Może wyjaśnienie tej melisy było prostsze i po prostu Cię słyszała jak się walnąłem młotkiem albo coś :D

🗨️ Dołącz do naszej grupy na czacie:

💬 Discord

neptron.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 minut temu, shadow_no napisał(a):

A nie rzucałeś łaciną podczas tej wymiany okien? Może wyjaśnienie tej melisy było prostsze i po prostu Cię słyszała jak się walnąłem młotkiem albo coś :D

No coś Ty:P klient zaczyna zawsze pierwszy kląć 😁

Every breath corrupts the line

Till there's nothing left

But time

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam spore sińce pod oczami. Swego czasu było to powodem dla którego robiłem często badania krwi, chociaż od października 2025 nie robiłem w ogóle ale wtedy mi powiedzieli że wszystko jest już ok. TSH mam w normie. Raczej nie od leków, chociaż zmian na TK / MRI też nie mam. W dodatku w tym roku kończąc 30 lat zacząłem mieć zakola. Mało śpie, ale problem w tym że nawet jakbym chciał, to nie mogę, nie zmienia tutaj stosowanie leków z-tek, przeciwbólowych, pregaby, antypsychotyków czy nawet takich głupich rzeczy jak techniki relaksacyjne.

Przy braku snu sińce pod oczami akurat są typowe. Co do wzroku to po niektórych lekach ludzie mogą mieć powiększone źrenice, zdarzało się że po SSRI ktoś miał jak po jakiś narkotykach xd

Listening to: "Keane - Somewhere Only We Know"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

24 minuty temu, Tibijczyk napisał(a):

Ja mam spore sińce pod oczami.

O, to też się pod tym podpisze. Ale bardziej myślę, że to przez styl życia i geny niż leki. Przyjdzie czas, że będzie trzeba coś z tym zrobć chyba

💬 Discord

neptron.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, shadow_no napisał(a):

O, to też się pod tym podpisze. Ale bardziej myślę, że to przez styl życia i geny niż leki. Przyjdzie czas, że będzie trzeba coś z tym zrobć chyba

No akurat u mnie to jest klasyka gatunku, mam zdjęcia chyba z każdego możliwego okresu życia to akurat sińce zawsze miałem i mam. Już słyszałem od niektórych że mam to przez narkotyki ale prawda że nie biore. Źrenic akurat chyba nie mam powiększonych. Co ciekawe myślałem że u mnie sińce pod oczami (nie cienie jak przy nieprawidłowym TSH) są odkąd się urodziłem - okazało się, że jak miałem 15 lat to ich nie miałem, bo sprawdziłem album familijny od mamy. Prawdopodobnie chroniczna bezsenność u mnie to powoduje.

3 minuty temu, shadow_no napisał(a):

Ja próbowałem to zbijać kwasem z kofeiną i miałem kiedyś fazę że wydałem chyba przez parę miesięcy coś koło tysiaka na fiolki, ale nie pomogło xd Chociaż faktycznie było czuć, że kwas w jakiś sposób oddziałowuje na skórę już na samej twarzy jak się nakładało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

19 minut temu, Tibijczyk napisał(a):

Ja próbowałem to zbijać kwasem z kofeiną i miałem kiedyś fazę że wydałem chyba przez parę miesięcy coś koło tysiaka na fiolki, ale nie pomogło xd

Ale samemu kombinowałes czy w jakims gabinecie? Mnie kusi, bo mam całą klinikę urody obok i mieliby trochę do roboty przy mnie 

💬 Discord

neptron.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, shadow_no napisał(a):

Ale samemu kombinowałes czy w jakims gabinecie? Mnie kusi, bo mam całą klinikę urody obok i mieliby trochę do roboty przy mnie 

Ja kiedyś gadałam z jakimś lekarzem zajmującym się też medycyną estetyczną i jak ktoś ma genetycznie cienie pod oczami to pozostaje Ci wpakowanie sobie pod oczy kwasów/botoksu czy czegoś tam (nie pamiętam już dokładnie bo to dawno było) a efekt i tak będzie niepewny i co jakiś czas zabieg trzeba będzie i tak powtarzać.
Ale może przez te kilka lat wynaleźli coś nowego na to.

Edytowane przez Noire Panthere

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

11 minut temu, Noire Panthere napisał(a):

Ja kiedyś gadałam z jakimś lekarzem zajmującym się też medycyną estetyczną i jak ktoś ma genetycznie cienie pod oczami to pozostaje Ci wpakowanie sobie pod oczy kwasów/botoksu czy czegoś tam (nie pamiętam już dokładnie bo to dawno było) a efekt i tak będzie niepewny i co jakiś czas zabieg trzeba będzie i tak powtarzać.
Ale może przez te kilka lat wynaleźli coś nowego na to.

Biedny Terlecki 

💬 Discord

neptron.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do pytania czy po oczach widać to i tak i nie. Znam osoby które biorą leki i zero, nic nie widać . Po mnie podobno zależy od dnia i mojego wyspania. Na pewno jak shadow napisał widać kiedy jest się przelęknionym albo nietrzeźwym ( chociaż mam sąsiada który potrafi sporo wypić i trzeźwy jak świnia :D )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

37 minut temu, shadow_no napisał(a):

Kupowałem kwas kofeinowy z jakiegoś sklepu urody na paczkomat, czyli samemu. W sumie mogą Ci to spróbować wyleczyć, ale prawda taka że to może wrócić przy złym trybie życia, małej ilości snu itd. itp. Dlatego ja na razie nie idę do kliniki urody bo może by mi powiedzieli, że to nie ich działka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 19.07.2026 o 16:40, Tibijczyk napisał(a):

Ja mam spore sińce pod oczami. Swego czasu było to powodem dla którego robiłem często badania krwi, chociaż od października 2025 nie robiłem w ogóle ale wtedy mi powiedzieli że wszystko jest już ok.

O to to, też posiadam. To chyba genetyka bo też dosyć kompleksowe badania krwi robiłem i nie tylko. Na szczęście słyszałem od kilku kobiet że sińce pod oczami są sexy więc się nie załamuje, aczkolwiek mogły być troche chore psychicznie

Do tego na trzeźwo mam też źrenice jak 2 złote, a na dużych dawkach ssri miałem jak 5zł, to jest dosyć widoczne i można by stwierdzić że ktoś jest naćpany xd Podobnie jest z tępym wzrokiem na neuroleptykach, też to widać.

Jakoś tak też troche oczy się błyszczą na niektórych lekach jak po alko, ale to już ciężko mi doprecyzować

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi