Skocz do zawartości
Nerwica.com

Wakacje 2026

sailorka

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wierzę że mam takiego pecha 😭.

Od początku planowałam wakacje na wrzesień, żeby uniknąć tłumów i maksymalnych upałów. Miałam problem z wyborem co i jak, ale na weekendzie w końcu przysiadłem i wybrałam zadowalającą mnie ofertę. Nawet poszłam rano do kierownika powiedzieć, że chce trochę przesunąć deklarowany termin urlopu i potem dotarło do mnie dlaczego wcześniej go ominełam. Sprawdziłam i tak idealnie trafiłam w okres. Nawet jak bym chciała to lepiej bym nie wycelował, na siedem dni wakacji 6 to okres. Załamałam się. 

Teraz mam wybór albo szybko w sierpniu nauczę się używać tamponów, albo nici z wchodzenia do wody, albo muszę wybrać inny termin tzn. prawdopodobnie gorszą ofertę.

Edytowane przez bei

Odkryłem, że odwaga to nie brak strachu, ale pokonanie go. Odważny człowiek to nie ten, kto nie czuje lęku, ale ten, kto przezwyciężył ten strach. 

Nelson Mandela

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

43 minuty temu, bei napisał(a):

Nie wierzę że mam takiego pecha 😭.

Od początku planowałam wakacje na wrzesień, żeby uniknąć tłumów i maksymalnych upałów. Miałam problem z wyborem co i jak, ale na weekendzie w końcu przysiadłem i wybrałam zadowalającą mnie ofertę. Nawet poszłam rano do kierownika powiedzieć, że chce trochę przesunąć deklarowany termin urlopu i potem dotarło do mnie dlaczego wcześniej go ominełam. Sprawdziłam i tak idealnie trafiłam w okres. Nawet jak bym chciała to lepiej bym nie wycelował, na siedem dni wakacji 6 to okres. Załamałam się. 

Teraz mam wybór albo szybko w sierpniu nauczę się używać tamponów, albo nici z wchodzenia do wody, albo muszę wybrać inny termin tzn. prawdopodobnie gorszą ofertę.

Mozesz tez uzyc tabletek antykoncepcyjnych i nie robic przerwy, ale nadal mozesz miec jakies slabe krwawienie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na allegro widzę, że jest coś takiego jak kąpielowe majtki menstruacyjne. Jakby to wypróbować 🤔.

Odkryłem, że odwaga to nie brak strachu, ale pokonanie go. Odważny człowiek to nie ten, kto nie czuje lęku, ale ten, kto przezwyciężył ten strach. 

Nelson Mandela

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 minut temu, Żaba Monika napisał(a):

Mam nadzieje, ze nie ma tam rekinow.

Nic mi o tym nie wiadomo 😉

Miałam próbować z tymi tamponami, ale na sam widok tamponów źle się czuje.

W życiu bym nie pomyślał, że wynaleźli takie stroje do pływania, nawet w aptece widzę są tylko to nie jest tania sprawa. Decathlon to już w ogóle nieźle pogrzało 200zl za majtki... .

Czy mój urlop jest tego warty... .

Nelson Mandela

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Żaba Monika napisał(a):

Mozesz tez uzyc tabletek antykoncepcyjnych i nie robic przerwy, ale nadal mozesz miec jakies slabe krwawienie.

Pierwszy miesiąc do trzech używania tabletek to możliwe plamienia, także całkiem prawdopodobne, że tak by było o ile w ogóle by zdążyła z wizytą u lekarza, żeby zacząć brać, bo przy starcie z tabletkami trzeba to zrobić w pierwszym dniu cyklu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

37 minut temu, Żaba Monika napisał(a):

Mam nadzieje, ze nie ma tam rekinow.

😂😂😂😂

26 minut temu, bei napisał(a):

Nic mi o tym nie wiadomo 😉

Miałam próbować z tymi tamponami, ale na sam widok tamponów źle się czuje.

W życiu bym nie pomyślał, że wynaleźli takie stroje do pływania, nawet w aptece widzę są tylko to nie jest tania sprawa. Decathlon to już w ogóle nieźle pogrzało 200zl za majtki... .

Czy mój urlop jest tego warty... .

Niektórzy żyją bez urlopów:) najwyżej postaw na zwiedzanie i inne aktywności 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

11 minut temu, Dalila_ napisał(a):

😂😂😂😂

Niektórzy żyją bez urlopów:) najwyżej postaw na zwiedzanie i inne aktywności 

To miał być mój pierwszy taki samodzielny urlop, wcześniej byłam dwa razy, bo mnie były wyciągnął, a tak to urlopu przesiaduje na miejscu (ewentualnie ich nie miałam). 

Miałam jechać na all inclusive.... 

Od wczoraj cena spadła o 600 zł, może to znak żeby kupić te majtki.

Nelson Mandela

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

11 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Niektórzy żyją bez urlopów:)

A niektórych życie to wieczny urlop.

12 minut temu, Dalila_ napisał(a):

najwyżej postaw na zwiedzanie i inne aktywności 

O ile będzie miała siły. Ja w pierwszych 3 dniach okresu jestem wyjęta z życia.

Tabletki antykoncepcyjne to dobry pomysł. Jakieś plamienia mogą wystąpić, ale przynajmniej silnego bólu nie będzie. A może tak się tym @bei będziesz stresować do momentu wyjazdu, że przesunie ci się okres o parę dni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 minut temu, bei napisał(a):

To miał być mój pierwszy taki samodzielny urlop, wcześniej byłam dwa razy, bo mnie były wyciągnął, a tak to urlopu przesiaduje na miejscu (ewentualnie ich nie miałam). 

Miałam jechać na all inclusive.... 

Od wczoraj cena spadła o 600 zł, może to znak żeby kupić te majtki.

Współczuję Ci ja też na wszystkich wydarzeniach w życiu dostaje okres cykl się zmienia pewnie od adrenaliny i kortyzolu czy coś w podobie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 minut temu, czarna rzodkiew napisał(a):

Tabletki antykoncepcyjne to dobry pomysł. Jakieś plamienia mogą wystąpić, ale przynajmniej silnego bólu nie będzie.

I sama "miesiączka" to bardziej plamienie przypomina niż normalny okres, kolejny plus, nie tylko na wakacjach :D 
w cudzysłowie bo przy tabletkach nie ma okresu, tylko krwawienie z odstawienia ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, bei napisał(a):

Na allegro widzę, że jest coś takiego jak kąpielowe majtki menstruacyjne. Jakby to wypróbować 🤔.

Polecam panda wanda albo decathlon. 

Ewentualnie kubeczek menstruacyjne moze będzie dla Ciebie jakimś wyjściem. 

Twoje własne oczekiwania ranią cię bardziej niż cokolwiek innego. 

Dbanie o siebie jest największym wyrazem dbania o najbliższych. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

https://klinikadlakobiet.pl/in/jak-przesunac-okres/

11 minut temu, Noire Panthere napisał(a):

I sama "miesiączka" to bardziej plamienie przypomina niż normalny okres, kolejny plus, nie tylko na wakacjach :D 
w cudzysłowie bo przy tabletkach nie ma okresu, tylko krwawienie z odstawienia ;) 

Ja nie polecam wchodzić w hormony chyba że to takie ważne dla kogoś to wtedy dobry pomysł 

Hormony zatrzymują wodę i ja miałam długo malutka wysypke więc cera się popsuła jak już odstawilam 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

27 minut temu, czarna rzodkiew napisał(a):

A może tak się tym @bei będziesz stresować do momentu wyjazdu, że przesunie ci się okres o parę dni.

Na jedno w życiu chociaż nie mogę narzekać, na regularność okresu. Na palcach policzę takie sytuacje w całym życiu gdzie mi się przesunął.

8 minut temu, Illi napisał(a):

Polecam panda wanda albo decathlon. 

Ewentualnie kubeczek menstruacyjne moze będzie dla Ciebie jakimś wyjściem. 

Ja generalnie poza drugim dniem nie mam jakiegoś dużego krwawienia, więc myślę, że te majtki dały by radę. Dodatkowo mogłabym je wykorzystać jako zwykle majtki okresowe, wtedy to już by była inwestycja w przyszłość. Drugiego dnia mogę odpuścić wodę, ewentualnie spróbować włożyć dodatkowo tampon, przy dużym krwawieniu powinno mi się udać. Kubeczka nigdy nie próbowałam, jakoś wydaje mi sie chyba trudniejszy do włożenia od tampona. 

Nelson Mandela

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 minut temu, Dalila_ napisał(a):

https://klinikadlakobiet.pl/in/jak-przesunac-okres/

Ja nie polecam wchodzić w hormony chyba że to takie ważne dla kogoś to wtedy dobry pomysł 

Hormony zatrzymują wodę i ja miałam długo malutka wysypke więc cera się popsuła jak już odstawilam 

No ja akurat musiałam tymczasowo wejść ze względów medycznych. Będę odstawiać ale dopiero po usunięciu polipa.

Kiedyś też już brałam i po odstawieniu miałam problemy, ale nie z cerą akurat co z całkowitym zanikiem miesiączki na ponad rok, ale ja mam PMOS też. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja tak o tej wodzie, a ja tak naprawdę nie umiem pływać 😂. Moim szczytem po semestrze chodzenia na basen jest dryfowanie na plecach (jak mi się uda). Myślicie, że jest sens kupić teraz jakąś prywatną lekcje i może bym się nauczyła, czy jak już przez semestr próbowałam i moim głównym sukcesem było to że się nie utopiłem, tzn. że pływanie nie jest dla mnie?

Nelson Mandela

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, bei napisał(a):

A ja tak o tej wodzie, a ja tak naprawdę nie umiem pływać 😂. Moim szczytem po semestrze chodzenia na basen jest dryfowanie na plecach (jak mi się uda). Myślicie, że jest sens kupić teraz jakąś prywatną lekcje i może bym się nauczyła, czy jak już przez semestr próbowałam i moim głównym sukcesem było to że się nie utopiłem, tzn. że pływanie nie jest dla mnie?

W sensie jedną lekcję chcesz się nauczyć? No ja się nauczyłam chyba jak mnie 2 razy zabrał do Aquaparku wujek i już umialam, ale jak tu  byłaś pół roku to w 1 lekcje się nie nauczysz raczej. Ja Ty chcesz jeden dzień wejść do wody, bo nie czytałam wątku, to nie ma sensu brać hormonów. Kup te majtki będziesz mieć na przyszłość skoro nie używasz tamponow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi