Skocz do zawartości
Nerwica.com

Jaka przyszłość czeka Europę?

Dalila_

Rekomendowane odpowiedzi

My sami się wykończymy wojnami, społeczeństwo zniknie z ziemi, nie tylko Europa i wrócimy do epoki kamienia łupanego. 

Gdziekolwiek byś poszedł, czegokolwiek byś tknął, czyha tam rak i syfilis. Wypisany na nieboskłonie, jarzy się i tańczy jak zła wróżba. Wżarł się nam w dusze i jesteśmy tylko martwym przedmiotem, martwym jak księżyc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Susze, upały, brak zbiorników wodnych typu rzeki czy jeziora. Klimat jak po wybuchu bomby atomowej. Latem nie będzie gdzie się chować przed słońcem, bo nie będzie już żadnych drzew, bo wszystkie wycieli ludzie. 

Wszędzie tylko asfalt i beton. Blaszane pojazdy na 4 kółkach. W najgorszym wypadku nie będzie już wody pitnej i ludzie padną z wycieńczenia. Miliarderzy będą sobie żyli na swoich wyspach albo podziemnych luksusowych bunkrach z panelami słonecznymi i filtrami wody, sami sobie wyhodują jedzenie. 

Zimą będą coraz większe mrozy, i ludzie będą zamarzali (tak jak w zeszłym roku przy -20 ludzie zamarzali w domach). Polski rząd oczywiście Polakom nie dołoży się do ogrzewania, bo trzeba więcej dawać obcokrajowcom, którzy przyjeżdżają do Polski, typu hindusi, murzyni czy ukraińcy.

Ja zbieram powoli pieniądze na bilet do Norwegii, zamiast słuchawki za 2000 zł, to polecę sobie do Oslo i gdzieś tam sobie na północ powędruje, tam powinno być OK. 

Edytowane przez KochamElcie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jeśli nie Norwegia to Szkocja, bo tam też powinno być w miarę chłodno, a w Polsce i Europie się nie będzie dało żyć kiedyś. Te susze ostatnio to chłodne lata, w porównaniu do tego co będzie B)

W 2030 może być 50 stopni latem :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak mi się temat skojarzył z "Metrem 2034" Dmitryja Glukhovskiego. Tam co prawda chodzi o Rosję, ale historia może się wszędzie tak zakończyć. :D 

Gdziekolwiek byś poszedł, czegokolwiek byś tknął, czyha tam rak i syfilis. Wypisany na nieboskłonie, jarzy się i tańczy jak zła wróżba. Wżarł się nam w dusze i jesteśmy tylko martwym przedmiotem, martwym jak księżyc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, KochamElcie napisał(a):

Ja zbieram powoli pieniądze na bilet do Norwegii, zamiast słuchawki za 2000 zł, to polecę sobie do Oslo i gdzieś tam sobie na północ powędruje, tam powinno być OK. 

Rejon granicy norwesko-fińsko-rosyjskiej zimą jest meeeega. 

Chicken-hearted

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No cóż, pozwolę sobie zacytować Einsteina: Nie wiem na co będzie III wojna światowa, ale IV będzie na kije i kamienie.

"Rozumiesz. Jest taka cierpienia granica,
Za którą się uśmiech pogodny zaczyna,
I mija tak człowiek, i już zapomina,
O co miał walczyć i po co."

Walc, Czesław Miłosz

Как страшно жизнь.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 godzin temu, Cynthia napisał(a):

My sami się wykończymy wojnami, społeczeństwo zniknie z ziemi, nie tylko Europa i wrócimy do epoki kamienia łupanego. 

A po tysiącach lat ludzkość dojdzie do stanu dzisiejszego. Raz po raz ktoś wykopie jakiś skomplikowany przedmiot i będzie się zastanawiał skąd to i jak to możliwe skoro ludzkość wyszła z prostackich jaskiń i dopiero teraz jest rozwój. Chyba że przetrwa tylko rasa czarna wtedy przez tysiąclecia będą same chatki z gówna 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

52 minuty temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

A po tysiącach lat ludzkość dojdzie do stanu dzisiejszego. Raz po raz ktoś wykopie jakiś skomplikowany przedmiot i będzie się zastanawiał skąd to i jak to możliwe skoro ludzkość wyszła z prostackich jaskiń i dopiero teraz jest rozwój. Chyba że przetrwa tylko rasa czarna wtedy przez tysiąclecia będą same chatki z gówna 😉

🤣🤣🤣🤣🤣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 1.07.2026 o 18:44, Pieprz w moździerzu napisał(a):

A i tak te chatki będą rasistowskie ^^

Myślisz, że przed nami byli już tak rozwinięci jak my? W sensie że np. piramidy czy Puma Punku to mogliśmy być my będąc super zaawansowani a dinozaury trzymaliśmy w schroniskach? Dużo myślę o tym ale nadal mam za mało przemyśleń aby jakoś to wszystko sensownie sobie w głowie poukładać.

Bardzo jestem jednak ciekawy przyszłości i zajebiście się cieszę, że jestem tego wszystkiego co się aktualnie dzieje świadkiem (mówiąc o technologii)

🗨️ Dołącz do naszej grupy na czacie:

💬 Discord

neptron.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 minut temu, shadow_no napisał(a):

A i tak te chatki będą rasistowskie ^^

Myślisz, że przed nami byli już tak rozwinięci jak my? W sensie że np. piramidy czy Puma Punku to mogliśmy być my będąc super zaawansowani a dinozaury trzymaliśmy w schroniskach? Dużo myślę o tym ale nadal mam za mało przemyśleń aby jakoś to wszystko sensownie sobie w głowie poukładać.

Bardzo jestem jednak ciekawy przyszłości i zajebiście się cieszę, że jestem tego wszystkiego co się aktualnie dzieje świadkiem (mówiąc o technologii)

Kiedyś latało coś takiego po internecie, może fejkowe, a może rzeczywiste znalezisko zaawansowanej cywilizacji, która upadła. Nie mogę tego znaleźć teraz. Dinozaury były jednak daaawnooo temu 😄

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Kiedyś latało coś takiego po internecie, może fejkowe, a może rzeczywiste znalezisko zaawansowanej cywilizacji, która upadła. Nie mogę tego znaleźć teraz. Dinozaury były jednak daaawnooo temu 😄

Bo w google już się nie da nic znaleźć tak spierdolili tą wyszukiwarke.

A co to było za znalezisko? Takie jakby śmigło? Bo kojarze ale to z kolei zastanawiali się czy to nie ufo przywiozło

💬 Discord

neptron.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 minut temu, shadow_no napisał(a):

Bo w google już się nie da nic znaleźć tak spierdolili tą wyszukiwarke.

A co to było za znalezisko? Takie jakby śmigło? Bo kojarze ale to z kolei zastanawiali się czy to nie ufo przywiozło

O to to! Zawsze płaczę nad wynikami z google gdy sobie przypomnę młodość i setki stron wyszukiwań z niszowych stron.

Kurde nie pamiętam co to było.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

14 godzin temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

O to to! Zawsze płaczę nad wynikami z google gdy sobie przypomnę młodość i setki stron wyszukiwań z niszowych stron.

Kurde nie pamiętam co to było.

Mi chodziło o to. Tzw. dysk z Sabu

the-disc-of-sabu-at-the-cairo-museum-carved-from-stone-by-v0-h9cx6pdnaa381.thumb.jpg.88d1baf19f15720411217a2ead6d3f24.jpg

💬 Discord

neptron.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najgorsze są chyba te bazy danych AI, google i inne korpo, bo ich komputery zużywają bardzo dużo surowców naturalnych, tak samo kopanie Bitcoin, itp. 

Ci co się na tym dorabiają odlecą sobie na wyspy. Zuckerberg podobno sobie gdzieś na jakiejś plaży przy klifach już mur wybudował, i ci jego typu budują już bunkry poddziemne. Pewnie bomba atomowa poleci albo słońce, i wszyscy będą umierali, a bogacze będą w bunkrach, jak Hitler w 1945.

Edytowane przez KochamElcie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi