Skocz do zawartości
Nerwica.com

Piżamy

Dalila_

Rekomendowane odpowiedzi

14 minut temu, Grouchy napisał(a):

A Tobie te zdjęcia też kojarzą się z podniecaniem się 11-latkami?

Nie. Kojarzą mi sie z takimi typami co lubia jakis luźny styl może trochę infantylny. Bo moim zdaniem faceci sie dziela na takich co lubia jakaś wiesniacko pojęta seksualność typu jakies majtki z dziura czy plastik w dupie i jakies pseudo sexy koszulki z diamentami z plastiku i na takich co im sie podoba dziewczyna w bluzie i jego bokserkach 😜 

o wiele więcej pedofilskiego wajbu upatruje w takim Piotrze T. Który wziął sobie za żonę azjatke, która wyglada jakby miała 11 lat niz śmieszny motyw na gaciach.

oczywiscie wielki hejt jedynie za ten świecący poliester ale jakby była jakaś bawełna to why not;p

wlasnie w undiz są często takie kolekcję z jakimiś postaciami a ja byłemu kupiłam bokserki z simpsonami, bo była taka kolekcja w intimissimi uomo (dla kolesi odnoga;p )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, Krejzi1 napisał(a):

na takich co im sie podoba dziewczyna w bluzie i jego bokserkach 😜 

👍

4 minuty temu, Krejzi1 napisał(a):

za ten świecący poliester

W opisie jest satyna, ale czy można wierzyć Chińczykom. W ogóle ja pokazałem tylko jaki kształt bielizny mi się podoba i motywy a niektórym włączyły się niezdrowe instynkty i skojarzenia i mnie to dotknęło.

Edytowane przez Grouchy

Chicken-hearted

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Grouchy napisał(a):

👍

W opisie jest satyna, ale czy można wierzyć Chińczykom. W ogóle ja pokazałem tylko jaki kształt bielizny mi się podoba i motywy a niektórym włączyły się niezdrowe instynkty i mnie to dotknęło.

No właśnie na tym polega ten scam, ze poliester nazywaja satyna i ludzie mysla, ze to automatucznie jakis inny materiał, a satyna to sposób wykończenia tkaniny ‚może być satyna poliestrowa , jedwabna itd. Właśnie na tym żerują ci sprzedawcy.

gwneralnie jak ktos pisze satyna to na 99proc poliester, bo jakby był jedwab to by krzyczeli, ze jedwab;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 minut temu, Krejzi1 napisał(a):

wziął sobie za żonę azjatke, która wyglada jakby miała 11 lat niz śmieszny motyw na gaciach.

Ja swoją drogą też lubię Azjatki, na taki sposób jako aseksualny może lubić kobietę, po prostu podobają mi się ich cechy twarzy, zwłaszcza jak podkręcą to fajnym mejkapem.

Edytowane przez Grouchy

Chicken-hearted

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Grouchy napisał(a):

Ja swoją drogą też lubię Azjatki, na taki sposób jako aseksualny może lubić kobietę, po prostu podobają mi się ich cechy twarzy, zwłaszcza jak podkręcą to fajnym mejkapem.

Ty pewnie lubisz te klimaty manga etc jakies cosplaye.
To trochę coś innego niz jak 60-latek w kryzysie wieku średniego jedzie sobie po żonę do krajów azjatyckich. I wyglada później taka jak z wnuczka z innego kontynentu;) to daje obleśny vibe zahaczający o promowanie pedo (in my opinion oczywiscie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 minut temu, Krejzi1 napisał(a):

Ty pewnie lubisz te klimaty manga etc jakies cosplaye.
To trochę coś innego niz jak 60-latek w kryzysie wieku średniego jedzie sobie po żonę do krajów azjatyckich. I wyglada później taka jak z wnuczka z innego kontynentu;) to daje obleśny vibe zahaczający o promowanie pedo (in my opinion oczywiscie).

Ale pdf to pociąg seksualny do 8-latek a nie do 25-latek wyglądających na 18. Pdf jest konkretną, opisaną i sklasyfikowaną parafilią a nie, że komuś się coś wydaje i ma vibe :P I tak, lubię anime, lubię jak się robią na takie "żywe anime". Wygląda to może dziecinnie i u pewnych osób może wzbudzać niesmak, ale to nie powod, żeby kogoś wyzywać od pdf.

Edytowane przez Grouchy

Chicken-hearted

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

39 minut temu, Krejzi1 napisał(a):

Ma to związek ze środowiskiem również, bo nie wiem czy wiesz, ale rzeki w Bangladeszu spływają kolorem aktualnego sezonu w Zarze ;) kumam ze gros ludzi może mieć wyjebane, bo mogą mieć fatałaszki ‚taniej’ ale prócz eko aspektu jest tez chęć niebycia robionym w chuja oraz fakt, ze plastik jest chujowy dla skory z wielu wzgledow. Nie tylko wyglad sie liczy ubrania, ale i jego odczucie na skórze. 

moj znajomy ma łuszczyce i chodzi tylko w tych ubraniach z plastiku do biegania bo mówi ze to najlepsze dla jego skóry i jak sie z niego sypie to do tego sie nie przykleja bo to sliskie wiec nie do konca to takei zle dla skory te koszulki do biegania oddychaja lepiej niz bawelniane i przepuszczaja wilgoc w jedna strone tylko 

moja znajoma uzywa tylko jakeis majtki z dry fit czy jak sie to nazywa najki i uwaza ze najlepsze :D

sciema to sprzedawac bawelne za 500zl i mowic ze to takie drogie bo nie z butelek. placi sie w ubraniach za wyglad a nie za to z czego zrobione wiec czy metr 3zl czy 30zl bez znaczenia jak bluza kosztuje 200zl czy 500. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

36 minut temu, Krejzi1 napisał(a):

Miałam kiedys piękny awatar na Kafe, taka gora smieci i szmat tworząca sukienke z podpisem Shein, niestety już nie znajdę tego obrazka, ale swietnie to obrazował. Jak coś kosztuje 20 zł z wysyłka to zapewne jest dziadowski poliester a ciuch szyty przez malutkie raczki. Nie kazdy chce to wspierać po a) z powodow etycznych po b) lubi rzeczy dobrej jakości i na lata 

Chociaz jedwab tez jest kontrowersyjny co do jego produkcji, to chociaz nie jest to shitowy materiał i ma fajne właściwości 

nie to nie znaczy ze dziadowski poliester za 2zl zeby sie oplacalo bo i tak sie nie oplaca bo paczka z chin kosztuje wiecej jak 20zl po prostu rzad chinski doplaca do wszystkich smieci wysylanych do europy chinczyk za to nie placi tylko panstwo i chinczyk ma dzieci ktore mu to malymi raczkami szyja dlatego jest tanie bo tak dziala komunizm dotuje sie. 

wszystko od zywnosci po ubrania jest produkowane tak ze lepiej o tym nie wiedziec niektorzy dla reklamy wlasnych rzeczy nakrecaja nagonke i tyle. w bangladeszu lepiej zeby rzeka plynela smola niz zeby jedli kore z drzew bo jak sie mnoza jak kroliki a jedzenia nie ma to dobrze ze chociaz te szwalnie maja.  nawet jak beda mieli piekna rzeke to nic to w ich zyciu nie zmieni bo dalej bezmyslnie beda sie mnozyc bez pracy. 

33 minuty temu, Krejzi1 napisał(a):

Nie

te majtki na dziecku nie kojarza ci sie z dzieckiem a ta kambodzanska zona tymochowicza ci sie z dzieckiem kojarzy ? masz punkt widzenia zalezny od tego chyba kto pyta :D

przeciez to z sheina to wyglada na wieksze dziecko niz ta tymochowicza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

18 minut temu, Grouchy napisał(a):

Ale pdf to pociąg seksualny do 8-latek a nie do 25-latek wyglądających na 18. Pdf jest konkretną, opisaną i sklasyfikowaną parafilią a nie, że komuś się coś wydaje i ma vibe :P I tak, lubię anime, lubię jak się robią na takie "żywe anime". Wygląda to może dziecinnie i u pewnych osób może wzbudzać niesmak, ale to nie powod, żeby kogoś wyzywać od pdf.

dla baby jak napiszesz ze jakas 20 latka wyglada ladnie to od razu ci napisze ze jestes pdfem albo jak napiszesz ze jakis chudzielec jest ladny to dostaniesz info zwrotne ze jestes gej :D przerabailem ze 100 razy te ataki grubych bab :D najlepszy content na temat ktory sie bedzie krecil to napisac ze jakas mloda baba jest ladna albo ze po 30tce baby babcinnieja od razu wszyscy obserwatorzy wychodza z krzakow i pisza inwektywy :D ew. ze baba sie konczy na 70kg  tez dobry motyw na rozkrecenie g. burzy :D

Edytowane przez libed

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy Wy w ogóle macie jeszcze zamiar pisać o piżamach?

"Rozumiesz. Jest taka cierpienia granica,
Za którą się uśmiech pogodny zaczyna,
I mija tak człowiek, i już zapomina,
O co miał walczyć i po co."

Walc, Czesław Miłosz

Как страшно жизнь.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

49 minut temu, Grouchy napisał(a):

A jak ktos wyglada na 12? Na 18 to nie jest pedofilia.

Ten o którym pisze ma taka co wyglada na 12 

41 minut temu, libed napisał(a):

do biegania oddychaja lepiej niz bawelniane

Nie mogą oddychać lepiej, ponieważ one nie oddychają.

to ze jakiemuś jednemu znajomemu coś służy z jakichś specyficznych powodow nie tworzy reguły. Ja rozumiem, ze ty masz znajomego na obalenie dosłownie każdej teorii natomiast to tak nie działa, ze twoj znajomy cofnie kijem Wisle ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poza tym zdaje sie, ze wyszczególniłam ze sport jest specyficznym przypadkiem, kurtka przeciwdeszczowa również wiec nie skupiaj sie na tym bo ja to już uwzględniłam w poprzednim poście 

39 minut temu, libed napisał(a):

majtki na dziecku nie kojarza ci sie z dzieckiem a ta kambodzanska zona

Która jak dziecko wyglada? Ta pierwsza to jakaś kobieta między 20-30 rok zycia a dziecka nie widziałam, to z atomówkami patrzyłam tylko na majtki 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, Krejzi1 napisał(a):

Łatwo już unikać poliestru w zwyczajnych ciuchach, sieciówki już nawet wprowadziły noemalne ciuchy jak już ludzie sie przestali nabierać na bluzeczkę z poliestru za 200 zł podczas gdy metr poliestru kosztuje 3 zł:p 

W koszulkach czy w bieliznie tak, ale calkiem to trudno, np. w grubszych ciuchach. Ale tak, na szczescie coraz wiecej osob zwraca uwage na sklad i coraz wiecej firm zaczyna tez na to odpowiadac.

2 godziny temu, libed napisał(a):

witaj w klubie crazy i salix zawsze ze mnie beke cisna z tych ubran z butelek podobno jak ktos tak przyjdzie na randke to baba moze sie czuc obrazona i wyjsc :D

Toad&Co - Fun fact: We make clothes from recycled plastic bottles. ⁠ ⁠  Another fun fact: They absolutely do not look like this (but this April  Fool's prank will live on forever).⁠ ⁠

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

41 minut temu, libed napisał(a):

ze baba sie konczy na 70kg  tez dobry motyw na rozkrecenie g

Myslaalm ze na 55, ale łaskawie widełki poszerzyłeś - to z wiekiem tak tolerancja ci wjechała czy w malopolsce takie grubsze raczej są?🫢

Edytowane przez Krejzi1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

11 minut temu, Krejzi1 napisał(a):

A jak ktos wyglada na 12?

To nie chodzi o to kto na ile wygląda, a w dodatku czy ta osoba, która wygląda na 12 w wieku np 20 ma się z nikim nie wiązać, żeby partnera nie oskarżano o pdf? 

Edytowane przez Grouchy

Chicken-hearted

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, Grouchy napisał(a):

To nie chodzi o to kto na ile wygląda, a w dodatku czy ta osoba, która wygląda na 12 w wieku np 20 ma się z nikim nie wiązać, żeby partnera nie oskarżano o pdf? 

W tych azjatyckich narodach zarówno kobiety jak i mężczyźni wygladaja młodo na swój wiek / są niscy itd. Oni do siebie pasują między soba. stary pryk z Europy wyglądający mocno niemłodo z taka wyglada już mocno cringe’owo.

Edytowane przez Krejzi1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zreszta nawet jak jest pełnoletnia to w parze o której pisze jest 30 lat różnicy. Nawet jak jest pełnoletnia, jest to obleśne bo te kobiety robią to z biedy. Ja tego nie popieram i tyle jest w tym coś zarówno smutnego jak i obleśnego. Tak wiem zaraz zjada mnie janusze 😜 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi