Skocz do zawartości
Nerwica.com

Piżamy

Dalila_

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Grouchy napisał(a):

To nie chodzi o to kto na ile wygląda, a w dodatku czy ta osoba, która wygląda na 12 w wieku np 20 ma się z nikim nie wiązać, żeby partnera nie oskarżano o pdf? 

Nikt go nie oskarży jeśli prawa nie lamie

:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 minut temu, Dalila_ napisał(a):

No możesz myśleć że chodzę w łatanych szmatach bo bluzka od chinola nie wytrzyma roku, nie ma sprawy. Ale jak się kąpią w rzece i biorą wodę to taki trup to zarazki Cię szybciej zabiją niż odkladajace się w ciele mikroelementy plastiku. No lepiej że zjedzą miskę ryżu niż żadną, a poza tym to zachodnie korpo zaczęły tam produkować przecież. Więc po co na chińczyka krzyczyczą jak sami tam produkcję przynosili i sami dają miskę ryżu 

Ale to są już jakies nadintepretacje, gdzie ja cos takiego napisałam, ze chodzisz w szmatach? Po co tak emocjonalnie 😃 masz czasem taka tendencje do wciskania komuś slow, ktorych nie wypowiedział, pamietam ze w tej dyskusji o dzieciach robiłaś to samo.

wiec:

nawet jesli, to zakładam, ze coś co stało sie szmata ląduje jako szmata lub w śmietniku a nie w tym chodzisz. U mnie bluzka z zary, nowa po 1 praniu wyładowała w śmietniku to była taka czara goryczy. Ale mam tez sporo takich, co przeżyły lata. Tyle ze nie mam czasu ani kasy nie lubie przewalać  na testy ani rosyjska ruletkę czy ta nowa bluzka wyląduje zaraz w śmietniku czy będzie na lata. Zwłaszcza ze ten sort ‚na Lata’ to są jeszcze stare dzieje zarowe.

Ale my tez przecież mamy cmentarze i te zwłoki są w ziemi - przecież to tez ląduje w rzece. Poza tym tak jak mowie - to nie jest tylko ich problem . A dawanie pracy za miskę ryżu w często mocno nieludzkich warunkach jest dla mnie kontrowersyjne. Wiadomo ze chodzi o hajs dla Inditexu a nie miskę ryżu dla nich. A jakby nie dostali tej miski ryżu to nie wiem? Może przestaliby sie mnożyć jak to libed mowi? Emigrowali? Nie wiem. Osobiscie nie chciałabym pracować w obozie pracy za jedzenie wiec jakos mimo wszystko mimo ze coś sie tam ‚dzieje‚ to jest to kontrowersyjne etycznie 

Edytowane przez Krejzi1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 minut temu, Krejzi1 napisał(a):

Wbrew pozorom czasami większa oszczędnością jest kupic coś dobrego na lata (zwłaszcza basiki).

Rozumiem nastolatki które podążają za moda i musza mieć zgodnie z trendami stertę nowych rzeczy co sezon i musi to być tanie.

z wiekiem tych szmat chce sie coraz mniej i łatwiej kupować świadomie.

druga kwestia jest taka, ze w cenie kiepskiego składu można mieć dobry. Wiec ja argumentu kasy nie kupuje.

ostatnio zdobyłam przepiękna bluzkę 100proc jedwab w cenie poli szmateczki z zary i nawet nie byl to lump. Odczucie na skórze nieporównywalne, przy 28 stopniach koszula z długim i zero jakiegos zapocenia, uczucie takiej mgiełki na skórze 

ale kumam ze nie każdego jaraja składy i sprawdzanie tego i liczy sie bardziej wyglad - ale nigdy nie zrozumiem płacenia za poliester jak za zboże. I obiektywnie nie jest to fajny materiał na takie rzeczy jak bluzka / majtki itd. W sensie jego cechy nie są ok na te potrzeby. Ale jak ktos nie widzi różnicy no to luz 

Nie, bo jak ja przyszłam to ty rzadko pisalos a potem jakos szybko kompletnie zniknelos:p jesli mowa o tym nicku, chyba ze był inny?

Moj nick byl expresis verbis. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Krejzi1 napisał(a):

Ale to są już jakies nadintepretacje, gdzie ja cos takiego napisałam, ze chodzisz w szmatach? Po co tak emocjonalnie 😃 masz czasem taka tendencje do wciskania komuś slow, ktorych nie wypowiedział, pamietam ze w tej dyskusji o dzieciach robiłaś to samo.

wiec:

nawet jesli, to zakładam, ze coś co stało sie szmata ląduje jako szmata lub w śmietniku. U mnie bluzka z zary, nowa po 1 praniu wyładowała w śmietniku to była taka czara goryczy. Ale mam tez sporo takich, co przeżyły lata. Tyle ze nie mam czasu ani kasy nie lubie przewalać  na testy ani rosyjska ruletkę czy ta nowa bluzka wyląduje zaraz w śmietniku czy będzie na lata. Zwłaszcza ze ten sort ‚na Lata’ to są jeszcze stare dzieje zarowe.

Ale my tez przecież mamy cmentarze i te zwłoki są w ziemi - przecież to tez ląduje w rzece. Poza tym tak jak mowie - to nie jest tylko ich problem  

Ale my mamy inny sanitariat i dostęp do niego. Przy okazji nasze rzeki też są okropnie brudne xd Są albo średnio albo ciężko zanieczyszczone na całych swoich odcinkach. Ja widocznie mam inny standard i nie wyrzucam ubrania po jednym praniu. Dlatego się zdziwiłam że poliester nie może być ubraniem na lata. Ale nie ma co dyskutować o standardy bo to jak z gustem. Nie zloszcze się zapominam emotek. Nie pamiętam dyskusji o dzieciach ale mogło tak być bo się nie umiem zachowywać często :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

12 minut temu, shadow_no napisał(a):

Dlaczego temat o piżamach ma tyle postów, skoro jedyną wygodną piżamą są po prostu bokserki?

Ale z atomówkami? Bo to od tego ‚tyle postow’ sie zaczelo 😃

1 minutę temu, Dalila_ napisał(a):

Ale my mamy inny sanitariat i dostęp do niego. Przy okazji nasze rzeki też są okropnie brudne xd Są albo średnio albo ciężko zanieczyszczone na całych swoich odcinkach. Ja widocznie mam inny standard i nie wyrzucam ubrania po jednym praniu. Dlatego się zdziwiłam że poliester nie może być ubraniem na lata. Ale nie ma co dyskutować o standardy bo to jak z gustem. Nie zloszcze się zapominam emotek. Nie pamiętam dyskusji o dzieciach ale mogło tak być bo się nie umiem zachowywać często :D

Wywalilam ją bo cały szew poszedł i sie postrzępiła na dole. Wygladala gorzej niz moja szmata do kurzu. A nie z fanaberii teraz ja sie powinnam obrazić 😃 

poliester jest trwały akurat ale imo dziadowy po prostu o nieadekwatnej cenie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale ludzie już zwracają uwagę na składy, wiec ten poliester nadal jest ale już nie tak chamsko we wszystkim w wysokiej cenie, tylko pośród ubrań m z naturalnymi materiałami typu bawełna czy wiskoza. Nie powiedziałabym żeby staniał, ale nie jest przeważający i można mieć lepsze rzeczy w jego cenie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 minut temu, shadow_no napisał(a):

Dlaczego temat o piżamach ma tyle postów, skoro jedyną wygodną piżamą są po prostu bokserki?

Drogi moderatorze,

czy istnieje mozliwosc poprawic moj nick

2 minuty temu, Krejzi1 napisał(a):

No to tyle akurat skojarzyłam 😃 ale postow widzialam mało. Ale skoro mnie kojarzysz dobrze, to może byles w krzakach?😃 ja tam byłam jakos od koncowki 2021. 

Ja rowniez niewiele wczesniej i moj nick przetrwal do konca. Moje wypowiedzi dotyczyly glownie postow, w ktorych ktos opisywal problemy o podlozu psychiatryczno-psychologicznym, a moim ulubionym tematem byla psychoza religijna  znanych na kafe nawiedzonych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

22 minuty temu, Grouchy napisał(a):

osobom nie powinno zagladac sie pod koldre. Mowisz, ze takich rzeczy nie popierasz a ja np nie popieram oboewiazkowej sluzby wojskowej a taka sluzba istnieje i jedni twierdza ze to bardzo dobre a inni ze niewolnictwo

Nie ma już obowiązkowej służby chyba?

Ja nikomu pod kołdry nie zaglądam, ale jak ktos sie pcha na pudelki to niech sie nie dziwi, ze pojawiają sie komentarze;) pan sie wyraźnie chełpił tym. 
Poza tym wiadomo - nie powinno sie, ale jednak jak coś odbiega mocno od normy to prowokuje jakies nawet jelsi nie głośne komentarze to myśli ;)

26 minut temu, Grouchy napisał(a):

No ja Dalilę rozumiem. Moj gust jest zupelnie po przeciwnej stronie - ona lubi dojrzalych męskich mężczyzn, najlepiej łysych

Ale które to jest to niby dziecko? Ty wstawiles blondyne i same majtki na kadłubku;p o jakim

dziecku azjatyckim z shein mowi libed?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I nie pisz witam!

9 minut temu, Expressi verbis napisał(a):

Ja rowniez niewiele wczesniej i moj nick przetrwal do konca. Moje wypowiedzi dotyczyly glownie postow, w ktorych ktos opisywal problemy o podlozu psychiatryczno-psychologicznym, a moim ulubionym tematem byla psychoza religijna  znanych na kafe nawiedzonych.

😃 aha to już rozumiem skad ta sympatia ze strony pieprza 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Expressis verbis Expressis bez es :D Poprawione

15 minut temu, Krejzi1 napisał(a):

Ale z atomówkami? Bo to od tego ‚tyle postow’ sie zaczelo 😃

Klasyczne bez wzorów :D 

Swoją drogą przypomniał mi się mem 

Calvin Klein - Memy.pl

🗨️ Dołącz do naszej grupy na czacie:

💬 Discord

neptron.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

31 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Nikt go nie oskarży jeśli prawa nie lamie

:D

Ale ludzie gadajo

12 minut temu, Krejzi1 napisał(a):

Ale które to jest to niby dziecko? Ty wstawiles blondyne i same majtki na kadłubku;p o jakim

dziecku azjatyckim z shein mowi libed

No zarówno Dalila jak i Libed uważają że na zdjęciu z majtkami w atomówki jest dziecko i ten obrazek może podniecać kogoś, kto lubi 11, 12-latki

Chicken-hearted

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Expressis verbis napisał(a):

Bardzo dziekuje drogi Panie admitorze!

Rehabilitowany 😃

Teraz, Grouchy napisał(a):

Ale ludzie gadajo

No zarówno Dalila jak i Libed uważają że na zdjęciu z majtkami w atomówki jest dziecko i ten obrazek może podniecać kogoś, kto lubi 11, 12-latki

Ale tam nie ma twarzy możesz zacytowac pls które to? A ciało normalne 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi