Skocz do zawartości
Nerwica.com

Pewne braki u faceta, a związek z kobietą.

Śmojda

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli chodzi o moje podejśćie do poznawania potencjalnego wybranka, to najważniejsze jest dobre serce, zaradność, dyscyplina ( nie leży cały dzień z piwem na kanapie, czy przy komentarze), chce mnie poznać i interesuje się mną, chce spędzać fjne chwil - wyjazdy w pobliskie miejsce, nawet do lasu w nocy (takie mam wspomnienia i lubiłam te przejażdżki), wyjścia na kawę, rynek - gdzieś. Chciałabym by był to mężczyzna pewny siebie, komunikatywny, z charakterem, mający mocną aurę - mający to coś, magnietyczny, świadomy siebie, zalet i wad.  Takiego bym chciała,  który uwielbiał ze mną rozmawiać, potrafił mówić i miał coś do powiedzenia. Mający zainteresowania w których bym mu nie przeszkadzała. Dałabym mu przestrzeń. Nie awanturnika, musi panować nad sobą. Wrażliwy ale ogarniający świat. Chociaż wiem, że gdybym zakochała się/zauroczyła, to starałabym się pomóc. Trudna przeszłość nie przeszkadza mi. Życie nie jest piękne.

Wokół piękni/brzydcy ludzie. Każdy niesie ze sobą historię. Niektórzy niosą plany i marzenia/niektórzy ich nie mają i walczą o każdy dzień.

Świat nie jest sprawiedliwy. Jedni ambitnie kończą studia, idą do pracy, poznają kogoś i już mają w głowie białą suknię i kiedy bobabsy. A potem ja... bez nikogo, sama, bez planów. To już umarło. 

Wartościowch ludzi moźna poznać wszędzie, ale jest to trudne. Ja np. nie umiem podrywać. To nie moja dobra strona. Umiem czasem coś palnąć miłego, ale żeby jakoś flirtować, to nie. Blokada u mnie totalna.

Mijamy siebie, nie znamy. Ale może los - bo na niego tylko liczę - da mi kogoś, kto mnie zachwyci i porwie z trającej nudy i pistki. Pokonamy strach, ponury świat spłynie i nic nie jest ważne, tylko te chwile ❤️

wierzę, że tak będzie

A co do wyglądu. Jest ważny, ale ja mam specyficzny gust. Nie jest to typ ślicnego chłopaka, czy jakiegoś kulturysty. Lubię gdy ma przystojną dla mnie twarz i spojrzenie musi być lustrujące, mocne, pewne, intrygujące. Wtedy wiem.

A instagram? Może za jakiś czas założę, bo tam najłatwiej kogoś poznać. Jednak na razie robię glow up 😄 

Nad wszystkim, co robię, unosi się niezłomne poczucie ironii.

Nie jestem szalony, interesuje mnie wolność.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

33 minuty temu, burzowo napisał(a):

Facet musi umieć zarabiać pieniądze ,zapewnić bezpieczeństwo kobiecie i ew .potomstwu .

Koniec kropka .Reszta przejdzie .

Każdy dorosły musi a przynajmniej powinien, żeby nie robić kłopotu sobie i innym. Bezpieczeństwo powinno być wzajemne, np jestem duży, pewny siebie i zaradny, chętnie spełniam swoją rolę, ale potrzebuję żeby ewentualna partnerka widziała w pierwszej kolejności mnie, później to co mam do zaoferowania. Wtedy przestaje to być festiwal potrzeb, wyobrażeń i traum a zaczyna się rezonowanie ze sobą, wtedy może być fajnie, po ludzku, prawdziwie, po coś. W przeciwnym razie to jest konstrukt mający z założenia wypełnić nasze braki a nie związek. Zapomniałem o czym był wątek ale post mnie zjeżył 😛

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nadrobiłem, już znam temat i wybacz Śmojda - trochę kobiet poznałem i mam taką teorię, że to też ludzie 😁 każdy z nas jest inny i nie ma co zbytnio generalizować, że dziewczyny są dziś takie a siakie. Jedno Ci powiem, żeby nie wiem co tam sobie wymyślił człowiek to jak go trafi głupieje zupełnie i to jest ok ;)

Łał Verinia, podoba mi się to co napisałaś, powodzenia 🙃 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

39 minut temu, Nie lubię świtu napisał(a):

Nadrobiłem, już znam temat i wybacz Śmojda - trochę kobiet poznałem i mam taką teorię, że to też ludzie 😁 każdy z nas jest inny i nie ma co zbytnio generalizować, że dziewczyny są dziś takie a siakie. Jedno Ci powiem, żeby nie wiem co tam sobie wymyślił człowiek to jak go trafi głupieje zupełnie i to jest ok ;)

Łał Verinia, podoba mi się to co napisałaś, powodzenia 🙃 

Ja z kobietami nie mam żadnych doświadczeń, a moje poglądy wynikają wyłącznie z obserwacji i z tego co przeczytam w internecie.

Nie, nie czytam inceliskich forów, ani książek o kobietach żmijkach.

Ale wydaje mi się, że gdybym żył w nieco dawniejszych czasach, to miałbym większe szanse na poznanie kogoś. 

Obecnie mam silne poczucie, że nie mam żadnych atutów dla dzisiejszych kobiet, bo nawet te niby moje zalety, będą przykryte przez niedoróbki i przeciętność.

Miałem do czynienia tylko z facetami i oni mają całkiem wysoki poziom tolerancji, na pewne braki lub przeciętność.

No, ale z różnych względów chciałbym już skończyć z facetami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 minut temu, Śmojda napisał(a):

Ja z kobietami nie mam żadnych doświadczeń, a moje poglądy wynikają wyłącznie z obserwacji i z tego co przeczytam w internecie.

Nie, nie czytam inceliskich forów, ani książek o kobietach żmijkach.

Ale wydaje mi się, że gdybym żył w nieco dawniejszych czasach, to miałbym większe szanse na poznanie kogoś. 

Obecnie mam silne poczucie, że nie mam żadnych atutów dla dzisiejszych kobiet, bo nawet te niby moje zalety, będą przykryte przez niedoróbki i przeciętność.

Miałem do czynienia tylko z facetami i oni mają całkiem wysoki poziom tolerancji, na pewne braki lub przeciętność.

No, ale z różnych względów chciałbym już skończyć z facetami.

Tak mi przyszło do głowy... Masz swój typ, towarzyszki, partnerki, członka drużyny - jeden ciort - to zamień swoje wrażenie na temat ogółu na coś użytecznego, jak Cię laska oceni po wykształceniu, statusie mieszkaniowym czy prawku to już wiesz, że to nie Twoja bajka i nie tracisz waszego wspólnego czasu - druga rzecz, Shadow próbował Ci delikatnie zasugerować, że na dziś, z nastawieniem które wyłania się z Twoich słów, sam sobie jesteś największą przeszkodą, zamiast wymagać od świata i rodzaju żeńskiego zacznij od tego na co sam masz wpływ, ułatw sobie proces. Kończąc, potrzebny jest akt woli, pierwszy krok, skoro coś Cię pcha w stronę kobiet to musisz tego dotknąć, wtedy będziesz miał własne doświadczenia i wnioski. Ludzie piszą tu o sobie i swoich przemyśleniach dość otwarcie, może któraś dziewucha Cię interesuje albo przynajmniej uśmiechasz się kiedy widzisz jej posty, dołącz do rozmowy, napisz na priv, nie zjedzą Cię, powodzenia 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 godzin temu, Śmojda napisał(a):

Robienie prawa jazdy tylko po to by je mieć, to jedna z najgłupszych rzeczy jaką robi wiele ludzi. 

Nie uważam, że taki papierek, będzie dodawał mi męskości, skoro i tak nie będę jeździł.

Umiejętność kierowania jest ważna i mężczyzna odpowiedzialny będzie miał takie samo zdanie. Daje poczucie bezpieczeństwa kobiecie. Choroba dziecka to zawieziesz do lekarza. Wypadek to zawieziesz do szpitala. Ruskie twój kraj napadną to pakujesz dzieci i żonę i wywieziesz za granice albo choćby za miasto. Itp. Itd. Jest to coś bardzo przydatnego i podstawowego taka umiejętność 😇

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi