Skocz do zawartości
Nerwica.com

Z czego się utrzymujecie?

waleriana

Rekomendowane odpowiedzi

10 minut temu, kukuruzu napisał(a):

Przyszedłem, bo chcę pomóc innym jako student medycyny i przyszły lekarz. Docenia i szanuje mnie wiele osób za gotowość niesienia pomocy i hojność. Mam ekstrawertyczny styl bycia. To m.in. pokłosie ADHD. Sensem mojego życia jest pomoc drugiemu człowiekowi. Mam ogromne poczucie własnej wartości na granicy narcyzmu :D Nie mam autorytetów, bo jestem sam dla siebie autorytetem i nie boję się iść pod prąd walczyć na ostro o swoje racje. Z racji widzy, IQ, umiejętności wiem że mam prawie zawsze rację. Gdy się pomylę ptrafię się do tego przyznać

Więcej pokory bo ego aż bucha 😃 Pomoc pomocą ale trochę za mocno  wszedłeś bo naginasz Święty regulamin  😉 

Edytowane przez Melodiaa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, Verinia napisał(a):

Moi to nie multimilonerzy, ale milionerzy tak. Co ułatwia sprawę. No ale mniejsza.

😮 😮 !!

@kukuruzuta diagnoza była do verinii? Czy do raccoona? Jak chcesz żeby ktoś odpowiedział musisz klikać cytuj + odpowiedź. Albo @ + tagujesz nazwę 

Ja nie biorę leków na adhd bo nie są niezbędne i są za drogie dla mnie. Możesz mnie kiedyś objąć swą fundacją xD :3

@Lucy32to podobny dylemat jak to że bogaci biorą 500 plus. Niby obywatele są równi, płacą podatki to i mogą korzystać z takiego NFZ. To chyba zależy od moralności tej osoby. Dla mnie jakby to były grosze jakieś to na pewno bym płaciła ze swojego :D ale dobrze że rodzina kukuruzu pomaga

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tylko chciałam napisać, ze mając dosw. emigracji, a wiec porownanie, stwierdzam, ze życie w Polsce jest bardzo trudne. Wiec czasem warto trochę sie odp…lic od samego siebie i pewnych założeń narzuconych z góry (i przez samego siebie) jak być powinno w idealnym swiecie, bo nie wszystko jest nasza wina a jest mocno zw.z czynnikami zewnętrznymi. 
Mieszkanie z rodzicami w dorosłości z rodzicami jest frustrujące i kumam, ze traktujesz to jako krok w tyl w jakims sensie, ale jesli potraktujesz to jako etap to tez może spojrzysz inaczej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 godziny temu, kukuruzu napisał(a):

Miałem ektremalnie nasilone OCD, gdzie byłem praktycznie kaleką. Gdyby nie import docelowy pewnego leku za 250000 PLN - na szczęscie pan NFZ dał ryczałt, bo szkoda mi kasy i tak płącę na darmozjadów z rodzicami pełno podatków. psychoterapia nie wyszedłbym z tego. Nie oceniaj książki po okładce, bo jeszcze miesiąc temu wegetowałem z tą róznica, że płakałemw Porsche i luksusowym domu...

każda wegetacja ma swoją głęboka przyczynę. Co tam u ciebie jest powodem? Zawsze jest jakiś powód. Fizjonomia czy życie uczuciowe? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi