Skocz do zawartości
Nerwica.com

Szalone precle z pieprzem i ziemniakami

Krejzi1

Rekomendowane odpowiedzi

Przysięgam wam... Spośród wszystkich amerykańskich korpo Big Tech, nie ma drugiej tak niechlujnej i niedbałej jak Meta Zuckerberga... Oni swoim bajzlem są w stanie Microsoft zawstydzić, a to już wyczyn...

Nie pierwszy i nie ostatni raz Meta mi tyle bólu głowy przysparza... Czas zacząć integrować wszystkich bliskich na komunikatory niezwiązane z tym korpo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

27 minut temu, eRCe napisał(a):

Nawet reboot...

Okazuje się, że awaria była tak rozległa od strony serwerów Meta, że jakieś tam dane w pamięci podręcznej pozostały, które kolidowały z appką, że nie dało się nawet zalogować... zamrożony ekran

Standardowe czyszczenie podręcznej w Messengerze nic nie dało, ani w Google Play, ani w Chrome...

Dopiero czyszczenie całej pamięci (nie podręcznej, ale generalnie pamięci) managera sesji Google Play Services oraz AndroidWebView - pomogło!

Ale wiązało się to z tym, że wszystkie karty kredytowe przypisane do konta, wszystkie dane, trzeba było na nowo uzupełniać, bo bez tego Messenger by nie ruszył... jakieś cząstkowe dane w managerze sesji kolidowały.

Tak rozległego problemu dawno nie miałem, ale zawsze przez Metę zasraną... Zawsze ;)

Przynajmniej się znasz i działasz. I nie musisz dac do serwisu za 300 zł :D tak zawsze meta. Pisałam też że nie działa mi gmail na tel. Nie da się zmienić konta jakby. I na instagramie to samo, chce dodać nowe konto założyć i zero reakcji apki.

4 minuty temu, eRCe napisał(a):

Oni swoim bajzlem są w stanie Microsoft zawstydzić, a to już wyczyn...

haha no :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Dalila_ napisał(a):

Miałam kiedyś na lapku system Windowsa z tego roku kiedy zrobili najbardziej chujową wersję. Dałam do zmiany systemu 

11? 10? Nie pamiętam 

Windows 11 to najnowsza, poprzednia, bardziej lubiana przez użytkowników to dycha. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, Dalila_ napisał(a):

Miałam kiedyś na lapku system Windowsa z tego roku kiedy zrobili najbardziej chujową wersję. Dałam do zmiany systemu 

11? 10? Nie pamiętam 

A z tą niemożnością zalogowania się na konto google to mi właśnie jakimiś danymi w pamięci podręcznej które kolidują pachnie i przez to...

Spróbowałbym wejść w ustawienia -> aplikacje -> i po kolei poczyścić pamięć podręczną takich appek jak google services, google chrome, google play, android web view.

Jeśli mówimy o androidzie oczywiście, bo w iOS mają swoje serwery. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, eRCe napisał(a):

A z tą niemożnością zalogowania się na konto google to mi właśnie jakimiś danymi w pamięci podręcznej które kolidują pachnie i przez to...

Spróbowałbym wejść w ustawienia -> aplikacje -> i po kolei poczyścić pamięć podręczną takich appek jak google services, google chrome, google play, android web view.

Jeśli mówimy o androidzie oczywiście, bo w iOS mają swoje serwery. ;)

O dziękuję spróbuje!

1 minutę temu, Prince of darkness napisał(a):

Windows to najlepszy był XP wspominam go z sentymentem. A ostatni dopracowany to była 7 😁

Najlepszy. A ja pewnie numer pomyliłam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

14 minut temu, Prince of darkness napisał(a):

Windows to najlepszy był XP wspominam go z sentymentem. A ostatni dopracowany to była 7 😁

No, siódemka to był ostatni system Microsoftu, gdzie użytkownik był w centrum, gdzie widać i czuć było, że projektowali cały interfejs i funkcje z myślą o was... Potem, wraz z ósemką i dalej, to już był koncept, jak sprzedawać usługi, jak monetyzować, a nie jak ulepszać życie uzytkownikom.

Zgadzam się w pełni: siódemka to był ostatni dobry, dopracowany system Microsoftu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Ja mam największy sentyment do XP.

Dużo osób ma, bo to był ich system z którym się uczyli komputerów... Ten fakt świeżości, nowości, oraz to, że był to (zwłaszcza po aktualizacji Service Pack 2) bardzo dopracowany i niezawodny system, spowodował, że ludzie tak ciepło go wspominają 🙂

W moim przypadku taki sentyment czuję wobec Ubuntu 12.04 Precise Pangolin. 

Edytowane przez eRCe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejny, trzeci już w ostatnich tylko tygodniach, atak nożownika na nieszczęsnych, wielokulturowych Wyspach Brytyskich.

• Do ataku doszło wczoraj, tj. piątek, 12 czerwca, ok. godz. 15:06
    na Wood Street w Brierfield (miasteczko niedaleko Nelson i Burnley w hrabstwie Lancashire).
  • 17-letnia dziewczyna została zaatakowana na ulicy i dźgnięta nożem w tył szyi przez mężczyznę pakistańskiego pochodzenia - jak podaje od 30 minut BBC
  • Było to ataku w biały dzień na ulicy mieszkalnej.
  • Policja z Lancashire otrzymała zgłoszenie i bardzo szybko wysłała na miejsce uzbrojonych funkcjonariuszy.
  • Jeszcze tego samego dnia 30-letni mężczyzna (mieszkaniec Brierfield) został aresztowany na miejscu w związku z usiłowaniem morderstwa. Został zatrzymany i pozostaje w areszcie policyjnym.
Edytowane przez eRCe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 godziny temu, eRCe napisał(a):

Miał może ktoś z was okazję rozmawiać z jednym z adminów/moderatorów forum co sprawia, że często 1/3 dnia forum Nerwica jest nieresponsywna?

Czy to problem serwerów od strony WP, czy jakiegoś zakrojonego na szeroką skalę ataku DDoS?

No jeśli to drugie, to tak częste ataki już pod sprawę kryminalną raczej podchodzą, gdy 1/3 dnia serwis jest niefunkcjonalny... 

4 godziny temu, Żaba Monika napisał(a):

Możesz sam zapytać, administratorzy są tutaj aktywni i można z nimi porozmawiać.

@shadow_no

Hej, niestety jest kilka przyczyn. Ale jedna z nich są DDoSy. Niestety obecnie infrastruktura pozostawia trochę do życzenia i nie zawsze forum działa stabilnie. Ale z tym 1/3 dnia to trochę przesada:)

🗨️ Dołącz do naszej grupy na czacie:

💬 Discord

neptron.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

18 minut temu, shadow_no napisał(a):

Ale z tym 1/3 dnia to trochę przesada:)

W takim razie musimy grać w totolotka skoro tyle razy udaje nam się trafić w zawiechę 🙃

19 minut temu, shadow_no napisał(a):

DDoSy.

Nasz namiotowy kolega chyba potrafi takie rzeczy robić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi