Skocz do zawartości
Nerwica.com

Szalone precle z pieprzem i ziemniakami

Krejzi1

Rekomendowane odpowiedzi

4 minuty temu, Krejzi1 napisał(a):

Ja praktycznie w ogóle nie prasuje 😃 jedyne co prasowałam to koszule, ale ze ich nie nosze, to problem sie rozwiązał 😃

mam dosłownie pojedyncze sztuki ubrań, które wymagają prasowania

Kurde jakies errory:/

Chinosy 

Nie Lubie 😛

Kiedys tez nic nie prasowalam, ale odkad kupilam sobie deske do prasowania to zaczelam prasowac. Nadal nie lubie prasowac, ale mam pare rzeczy, ktore niestety trzeba prasowac, a przy okazji i inne sie zalapia.

Chinosy kojarza mi sie z grzecznymi chlopcami. Moze byc, choc moj facet w zyciu by nie zalozyl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chinosy to najfajniejsze męskie spodnie.

Mam świąteczny obrusik lniany i moje żelazko przy nim wysiada, bo nawet maksymalna temperatura z parą nie wyprasuje tego na gładziutko. Nienawidzę jak ktoś z rodziny wychodzi z domu w wygniecionych ciuchach. Jak ja nie mogę wyprasować, to syn już sam się bierze za żelazko 😁 Ale w dziedzinie koszul na niedzielną mszę ma jeszcze sporo do poćwiczenia 😜

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 25.05.2026 o 20:37, Żaba Monika napisał(a):

A to nie wiem co to za postać.

Mały chłopczyk z bajki.

W sumie nie ważne, ale zamówiłam sobie druga parę takich spodni, sa fajne przewiewne i modne uj jak wyglądam. Nie będę się nosić jak stara baba. 😝  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 minut temu, Pokraka napisał(a):

Mały chłopczyk z bajki.

W sumie nie ważne, ale zamówiłam sobie druga parę takich spodni, sa fajne przewiewne i modne uj jak wyglądam. Nie będę się nosić jak stara baba. 😝  

No pewnie, takie przewiewne spodnie są super wygodne. Jedne kupiłam parę lat temu i tak znosiłam, że aż mi się dziura zrobiła na pasku. Ale nadal szkoda mi ich wyrzucić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 minut temu, Żaba Monika napisał(a):

No pewnie, takie przewiewne spodnie są super wygodne. Jedne kupiłam parę lat temu i tak znosiłam, że aż mi się dziura zrobiła na pasku. Ale nadal szkoda mi ich wyrzucić.

Może da się ją zaszyć albo zasłonić paskiem  😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Pokraka napisał(a):

Ale tak na sobie 🫣 

To nie będę straszyć ludzi 

Możesz dać linka jeśli są na jakiejś stronce.

5 minut temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

@Żaba Monika załatwiłaś mi wyświetlanie reklam Reserved 😉 Rzeczywiście jakieś krótsze modele tam występują. Zajrzę w połowie czerwca po lekarzu. Co miesiąc to samo - 5 minut wizyta i 3h łażenia po galeriach 😂

Ha ha, też mam ten problem teraz. Sorry!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 25.05.2026 o 21:41, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Też bym chciała szerokie spodnie, takie cienkie na lato. Ale jak się ma kacze nogi, to ta opcja odpada 🥹 Gdybyście gdzieś widzieli model 3/4, to dajcie cynk!

Widziałam sporo szerokich takich dłuższych bermudów porządnie za kolano sięgających nawet do połowy łydki, może z takich sobie coś dobierzesz.

Edytowane przez ironella

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio w Polsce kupilam sobie pare rzeczy w Reserved, bardzo mi sie podoba ten sklep, szkoda, ze u nas nie ma. Niby sieciowka, ale mieli duzy wybor fajnych rzeczy i jakosciowo tez nie sa zle moim zdaniem. 

Zrobilam zdjecie, ale nie moglam wstawic, moze skompresuje i sie uda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 minut temu, Żaba Monika napisał(a):

Ostatnio w Polsce kupilam sobie pare rzeczy w Reserved, bardzo mi sie podoba ten sklep, szkoda, ze u nas nie ma. Niby sieciowka, ale mieli duzy wybor fajnych rzeczy i jakosciowo tez nie sa zle moim zdaniem. 

Zrobilam zdjecie, ale nie moglam wstawic, moze skompresuje i sie uda.

No Reserved spoko sie zrobiło ostatnio, maja fajne rzeczy i składy tez ok!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sobie upatrzyłam spodnie takie jeansowe a la dzwony długość  3/4 na stronie, ide stacjonarnie zobaczyc i nie byłam pewna czy to te co myslalam, biorę, przymierzam tak do siebie i sięgają mi do ziemi (najmniejszy rozmiar) i pytam babeczki - przepraszam, czy to te spodnie co na stronie są 3/4 a ona w śmiech 😜

milego dnia łobuzy 

Edytowane przez Krejzi1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, Noire Panthere napisał(a):

O, a jak rozmawialiście o prasowaniu to możecie polecić dobre żelazko, bo moje od jakiegoś czasu nie radzi sobie z prasowaniem i chyba czas na nowe 😒 a parownicą nie jestem w stanie wszystkiego dokładnie wyprasować

Ja niestety nie doradze, ale chetnie poczytam, bo mam najtansze zelazko kupione w czasach gdy prasowalam raz na ruski rok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

12 minut temu, Krejzi1 napisał(a):

Ja sobie upatrzyłam spodnie takie jeansowe a la dzwony długość  3/4 na stronie, ide stacjonarnie zobaczyc i nie byłam pewna czy to te co myslalam, biorę, przymierzam tak do siebie i sięgają mi do ziemi (najmniejszy rozmiar) i pytam babeczki - przepraszam, czy to te spodnie co na stronie są 3/4 a ona w śmiech 😜

milego dnia łobuzy 

Witamy w klubie szczesliwych posiadaczek kaczych nog.

Milego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 minut temu, Krejzi1 napisał(a):

milego dnia łobuzy 

Ja lubię jak na stronie podają w opisie ile modelka ma wzrostu, to daje obraz jak opis ma się do rzeczywistości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi