Skocz do zawartości
Nerwica.com

Szalone precle z pieprzem i ziemniakami

Krejzi1

Rekomendowane odpowiedzi

42 minuty temu, Dalila_ napisał(a):

U Ciebie to ile lat? :D

Zależy.

41 minut temu, shadow_no napisał(a):

Nadal stary chłop brzydszy niż stara baba

No to ja mam odwrotnie. Stary facet nie ma dla mnie żadnego ładunku seksualnego, stara kobieta ma – ujemny, negatywny, odpychający.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 godzin temu, MicMic napisał(a):

Co to jest mąż 2.0? He? 

Rozmawiałyśmy wczoraj o tym, że pierwszy mąż jest jak pierwszy naleśniki do wyrzucenia, dopiero kolejne są dobre. Jak wprowadzają nowe oprogramowanie to daja mu numer 2.0 więc 2 mąż to wersja  mąż 2.0.  Miało to się łączyć zabawnie z ładowaniem do domu ale widać żart zbyt skomplikowany by mógł być śmieszny 😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 godzin temu, shadow_no napisał(a):

Nadal stary chłop brzydszy niż stara baba

Jesteś raczej odosobniony w tym przekonaniu, większość facetów uważa, że choć brzuszek opadł na ptaszka i zgniótł fistaszka to oni są jeszcze u chu chu i figo fago. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 godzin temu, Doktor Indor napisał(a):

Zależy.

No to ja mam odwrotnie. Stary facet nie ma dla mnie żadnego ładunku seksualnego, stara kobieta ma – ujemny, negatywny, odpychający.

Acha, to już wiem dlaczego mężczyźni omijają mnie szerokim łukiem😉

58 minut temu, Pokraka napisał(a):

Rozmawiałyśmy wczoraj o tym, że pierwszy mąż jest jak pierwszy naleśniki do wyrzucenia, dopiero kolejne są dobre. Jak wprowadzają nowe oprogramowanie to daja mu numer 2.0 więc 2 mąż to wersja  mąż 2.0.  Miało to się łączyć zabawnie z ładowaniem do domu ale widać żart zbyt skomplikowany by mógł być śmieszny 😂

Mi pierwszy naleśnik zawsze wychodzi ; )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

45 minut temu, Miaina napisał(a):

Acha, to już wiem dlaczego mężczyźni omijają mnie szerokim łukiem😉

Mi pierwszy naleśnik zawsze wychodzi ; )

A Ty kto? Kolejny spadochroniarz z kafeterii? Bo nie kojarzę Cię z tej lepszej, poważniejszej części forum. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Pokraka napisał(a):

Jeśli tu panują takie standardy jak na kafeterii to 40 letni chłop = młokos a 30 letnia kobieta = sypiąca się i pod ścianą  😂

Oj, to ewolucyjne myślę. Myślę, że statystycznie facetom bardziej zależy na młodej partnerce niż odwrotnie. Choć teraz się to zmienia, bo żeby nakręcać wojnę między płciami i mścić się za patriarchat, coraz bardziej popularne staje się zniechęcanie kobiet do starszych partnerów. Takie mam odczucia. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 minut temu, MicMic napisał(a):

Oj, to ewolucyjne myślę. Myślę, że statystycznie facetom bardziej zależy na młodej partnerce niż odwrotnie. Choć teraz się to zmienia, bo żeby nakręcać wojnę między płciami i mścić się za patriarchat, coraz bardziej popularne staje się zniechęcanie kobiet do starszych partnerów. Takie mam odczucia. 

Niepotrzebnie dorabiasz ideologię. 

Statystyki pokazują, że im biedniejsze społeczeństwo tym popularniejszy jest model dużo starszy mężczyzna i młodsza kobieta. W społeczeństwach zamożnych popolarniehsze są związki ludzi o podobnym wieku.  Takie są fakty. Interpretować można różnie. Ty możesz jakimiś dziwnymi wojnami płci, ja uważam że pierwszym przypadku decyduje konieczność ekonomiczna w drugim to wybór. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, Pokraka napisał(a):

Niepotrzebnie dorabiasz ideologię. 

Statystyki pokazują, że im biedniejsze społeczeństwo tym popularniejszy jest model dużo starszy mężczyzna i młodsza kobieta. W społeczeństwach zamożnych popolarniehsze są związki ludzi o podobnym wieku.  Takie są fakty. Interpretować można różnie. Ty możesz jakimiś dziwnymi wojnami płci, ja uważam że pierwszym przypadku decyduje konieczność ekonomiczna w drugim to wybór. 

Dlaczego ja niepotrzebnie dorabiam ideologię, skoro sama ją dorobiłaś pisząc o korelacji pomiędzy zamożnością a modelem relacji? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

23 minuty temu, Pokraka napisał(a):

To samo pisałam wczoraj dziewczynom to kwestia dobrego nagrzania i natłszczenia patelni 

Pewnie, kiedyś mój tato smarował patelnię plastrem słoniny, naleśniki pycha. Ja dodaję oleju do ciasta i smażę na suchej patelni

23 minuty temu, MicMic napisał(a):

A Ty kto? Kolejny spadochroniarz z kafeterii? Bo nie kojarzę Cię z tej lepszej, poważniejszej części forum. :P

Będę niegrzeczna i odpowiem pytaniem. Która część jabłka jest lepsza, czerwona czy zielona?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, MicMic napisał(a):

Dlaczego ja niepotrzebnie dorabiam ideologię, skoro sama ją dorobiłaś pisząc o korelacji pomiędzy zamożnością a modelem relacji? 

Bo ta korelacja jest faktem, co do przyczyn można dyskutować ale korelacja jest. Możesz się nie zgadzać z moją interpelacja przyczyn takiego stanu rzeczy. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, Pokraka napisał(a):

Bo ta korelacja jest faktem, co do przyczyn można dyskutować ale korelacja jest. Możesz się nie zgadzać z moją interpelacja przyczyn takiego stanu rzeczy. 

No więc tak samo dorabiasz do przyczynowości ideologię jak i ja 🙂 z korelacją dyskutować nie zamierzam. Piszę tylko o tym, co obserwuję na różnego rodzaju grupkach itp. Widzę jak kobiety się emancypują i ile w niektórych złości i niechęci do mężczyzn jako takich, zamiast ową złość kierować na sprawców całego zamieszania, czyli uprzywilejowaną klasę próżniaczą, która od zarania dziejów wyzyskuje resztę społeczeństwa. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 minut temu, Miaina napisał(a):

Pewnie, kiedyś mój tato smarował patelnię plastrem słoniny, naleśniki pycha. Ja dodaję oleju do ciasta i smażę na suchej patelni

Będę niegrzeczna i odpowiem pytaniem. Która część jabłka jest lepsza, czerwona czy zielona?

Lepsza pod jakim względem? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, MicMic napisał(a):

No więc tak samo dorabiasz do przyczynowości ideologię jak i ja 🙂 z korelacją dyskutować nie zamierzam. Piszę tylko o tym, co obserwuję na różnego rodzaju grupkach itp. Widzę jak kobiety się emancypują i ile w niektórych złości i niechęci do mężczyzn jako takich, zamiast ową złość kierować na sprawców całego zamieszania, czyli uprzywilejowaną klasę próżniaczą, która od zarania dziejów wyzyskuje resztę społeczeństwa. 

No to chyba młodszych też nie lubią, czemu tylko starszych?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi