Skocz do zawartości
Nerwica.com

Szalone precle z pieprzem i ziemniakami

Krejzi1

Rekomendowane odpowiedzi

8 godzin temu, Żaba Monika napisał(a):

Współczuję z całego serca, to musi być dla Was traumatyczne przeżycie ❤️

Nigdy nie byłam mocno związana z tata, wiecznie pracował, jak nie zagranicą to w Polsce po 12 godzin. Był jak "Bóg" wielki nieobecny, niby nas kochał i żywił ale nikt go za bardzo nie widział, miał nas przyjść ukarać jak będziemy niegrzeczni, co nigdy nie następowało. Może to straszne, ale z drugiej strony teraz nam lżej bo możemy wszystko tak bardziej na chłodno.  😕

@Żaba Monika dziękuję 🙂 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To już niemal pewne, jak podaje dziennikarz powiązany z CD Projekt- będzie trzeci dodatek do legendarnego Wiedźmina 3 - stanowić ma on pomost pomiędzy trzecią częścia gry, a zbliżającym się Wiedźminem 4

Ponad stu osobowa drużyna ze studia Fool's Theory (ta sama która tworzy remake Wiedźmina 1) jest odpowiedzialna za produkcję. 

Czyli tak jak podejrzewałem, trzeci dodatek, po tylu latach, będzie swoistym wprowadzeniem w wydarzenia które rozegrają się w nadchodzącej czwartej części. 😉

Nowy duży i otwarty świat, nowe lokacje, nowa historia, nowa przygoda. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Pokraka napisał(a):

Nigdy nie byłam mocno związana z tata, wiecznie pracował, jak nie zagranicą to w Polsce po 12 godzin. Był jak "Bóg" wielki nieobecny, niby nas kochał i żywił ale nikt go za bardzo nie widział, miał nas przyjść ukarać jak będziemy niegrzeczni, co nigdy nie następowało. Może to straszne, ale z drugiej strony teraz nam lżej bo możemy wszystko tak bardziej na chłodno.  😕

@Żaba Monika dziękuję 🙂 

To moze chociaz Twoja mama umie sobie sama radzic, jesli meza nigdy nie bylo.

Bardzo przykre, mam nadzieje, ze zaznal troche szczescia w zyciu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, Żaba Monika napisał(a):

To moze chociaz Twoja mama umie sobie sama radzic, jesli meza nigdy nie bylo.

Bardzo przykre, mam nadzieje, ze zaznal troche szczescia w zyciu.

Tak, ale bardzo jej ciężko, ma też w sobie dużo żalu, bo zawsze była sama i nigdy go nie było jak potrzebowała a teraz ma chorego do opieki. Dużym plusem jest jednak, że mieszkają z mini siostra i szwagier, no i my blisko to zawsze pomożemy co trzeba. 

Nie wiem, wszystko odkładał, że będzie robił  na emeryturze, a zaraz po przejściu zaczął chorować. 

Owszem pomógł nam na starcie w życie ale zapłacił za to bardzo wysoką cenę I to jest bardzo smutne. 

Ja wchodząc, w życie wiedziałam jedno nie będę żyła w takim związku na odległość. Drugie teraz, że nie ma co odkładać życia na potem bo nie wiadomo czy będzie jakieś potem. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 minut temu, Pokraka napisał(a):

Tak, ale bardzo jej ciężko, ma też w sobie dużo żalu, bo zawsze była sama i nigdy go nie było jak potrzebowała a teraz ma chorego do opieki. Dużym plusem jest jednak, że mieszkają z mini siostra i szwagier, no i my blisko to zawsze pomożemy co trzeba. 

Nie wiem, wszystko odkładał, że będzie robił  na emeryturze, a zaraz po przejściu zaczął chorować. 

Owszem pomógł nam na starcie w życie ale zapłacił za to bardzo wysoką cenę I to jest bardzo smutne. 

Ja wchodząc, w życie wiedziałam jedno nie będę żyła w takim związku na odległość. Drugie teraz, że nie ma co odkładać życia na potem bo nie wiadomo czy będzie jakieś potem. 

Tak, to prawda. Moj tata tez duzo pracowal. Ale on to chyba lubil w sumie, choc moim zdaniem mogl sie bardziej oszczedzac, moze by jeszcze troche pozyl. Na szczescie lubil tez sie cieszyc zyciem, czesto gdzies jezdzili z mama.

Z drugiej strony nie wyobrazam sobie taty niedoleznego, mysle, ze dla niego to by bylo straszne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 godzin temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Czekałam niecierpliwie na program dowolny par sportowych. Po raz kolejny fani łyżwiarstwa figurowego zostali osrani bezsensownym gadaniem głów. Przecież te wywiady i komentarze po medalach są tak żałośnie międlone, że aż flaki wykręca. Ostatecznie pokazali chyba 5 najlepszych par i powtórkę naszych. Powinnam napisać skargę do KRRiT za notoryczne nieprzestrzeganie programu.

Tutaj chyba az tak nie gadaja, ale ciagle pokazuja curling, a to najnudniejszy sport.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 minut temu, Żaba Monika napisał(a):

Tak, to prawda. Moj tata tez duzo pracowal. Ale on to chyba lubil w sumie, choc moim zdaniem mogl sie bardziej oszczedzac, moze by jeszcze troche pozyl. Na szczescie lubil tez sie cieszyc zyciem, czesto gdzies jezdzili z mama.

Z drugiej strony nie wyobrazam sobie taty niedoleznego, mysle, ze dla niego to by bylo straszne.

Ja się pocieszam, że nie ma całego płata czołowego, większość czaszki jest wypełniona płynem rdzeniowo mózgowym, zdaniem neurologa, nie ma tam już niczego gdzie mogła by istnieć samoświadomość, wiec nie cierpi w tym sensie.   

Wiem to straszne ale mnie pociesza taka myśl, że nie wie w jak okropnej sytuacji jest. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, Pokraka napisał(a):

Ja się pocieszam, że nie ma całego płata czołowego, większość czaszki jest wypełniona płynem rdzeniowo mózgowym, zdaniem neurologa, nie ma tam już niczego gdzie mogła by istnieć samoświadomość, wiec nie cierpi w tym sensie.   

Wiem to straszne ale mnie pociesza taka myśl, że nie wie w jak okropnej sytuacji jest. 

Tez mysle, ze to lepsze dla niego.

A co to za choroba?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Żaba Monika napisał(a):

Tez mysle, ze to lepsze dla niego.

A co to za choroba?

Otępienie czołowo-skroniowe, mój tato był autystykiem wiec pewnie dość późno zostało postawione rozpoznanie. Pierwsze symptomy to nietaktowne zachowania społeczne, łamanie norm społecznych, brak zahamowań, wycofanie z życia rodzinnego.  Tak, więc rzeczy nie do zauważenia u ludzi ze spektrum.  

Teraz, Żaba Monika napisał(a):

I tak nikt o niczym nie gada.

O, przepraszam, oprocz kupa, siki itd.

W sumie tak ale do takiego przygnębiającego tematu to tym bardziej nikt się nie przyłączy 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 minut temu, Pokraka napisał(a):

Otępienie czołowo-skroniowe, mój tato był autystykiem wiec pewnie dość późno zostało postawione rozpoznanie. Pierwsze symptomy to nietaktowne zachowania społeczne, łamanie norm społecznych, brak zahamowań, wycofanie z życia rodzinnego.  Tak, więc rzeczy nie do zauważenia u ludzi ze spektrum.  

W sumie tak ale do takiego przygnębiającego tematu to tym bardziej nikt się nie przyłączy 

Dlaczego nikt się nie przyłączy.... my tu na co dzień dyskutujemy o chorobach xd zrozumialam że był autystykiem czyli miał zła diagnozę bo mu się zaczęło już wtedy to otępienie i stąd różnicę w zachowaniu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, Dalila_ napisał(a):

Dlaczego nikt się nie przyłączy.... my tu na co dzień dyskutujemy o chorobach xd

Czytam ale nie mam nic do powiedzenia 😟 Przykre.

Poza tym bycie ciągle w trybie "żyje zaburzeniami swoimi i innych" może nie być do końca zdrowe :hide: To trzeba dozować. 

Edytowane przez Melodiaa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Dalila_ napisał(a):

Dlaczego nikt się nie przyłączy.... my tu na co dzień dyskutujemy o chorobach xd zrozumialam że był autystykiem czyli miał zła diagnozę bo mu się zaczęło już wtedy to otępienie i stąd różnicę w zachowaniu?

Nie, mój ojciec całe życie był autystykiem (choć w jego dzieciństwie nikt nie stawiał takich diagnoz) po prostu całe życie był wycofanym milczkiem a jak już się odezwał to pierdolną jak łysy warkoczami. Z tego powodu nietaktowne zachowania nie były dla nas zaskoczeniem ani żadną zmianą całe życie się tak zachowywał 🙂  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 minut temu, Melodiaa napisał(a):

Czytam ale nie mam nic do powiedzenia 😟 Przykre.

Poza tym bycie ciągle w trybie "żyje zaburzeniami swoimi i innych" może nie być do końca zdrowe :hide: To trzeba dozować. 

Sorry, ja tak napisałam ale to nie była pretensja ani próba wywołana w Was jakiegoś poczucia winy i wywołania do rozmowy. 

Ja tak sobie gadam. 

Edytowane przez Pokraka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi