Skocz do zawartości
Nerwica.com

Podejmowanie studiów dziennych

eleniq

Rekomendowane odpowiedzi

9 minut temu, acherontia styx napisał(a):

Ja w 2011r. stypendium naukowe na uczelni miałam w wysokości +/- 450zł i właśnie z tego co pamiętam najniższe progi zaczynały się od ok. 200-300zł. 

Dokładnie tak. 60 zł to troszeczkę mało się wydaje . No ale może i zależy od uczelni. Pisałem akurat o państwowej , tryb dzienny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@mrNobody07 @acherontia styx tak było. Uczelnia była taka trochę z dupy, zresztą chyba już nie istnieje. Jedyny plus, że wykładowcy byli z UW. M.in. Anna Materska-Sosnowska i Adrian Zandberg. Tak, ten Zandberg. Nosił dredy zamiast brody i wykładał historię powszechną XX wieku. I chyba dobrze mu szło, bo nie spaliśmy. Z Materską mieliśmy systemy polityczne. Trochę spałam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 14.07.2025 o 20:45, acherontia styx napisał(a):

Może i wykłady nie były obowiązkowe, ale np. za obecność na wszystkich byłam zwolniona z egzaminów niektórych 😁 z neurologii np. miałam gwarantowane 3 i jak nie chciałam to nie musiałam pisać, ze zdrowia publicznego miałam 5 z egzaminu bez pisania, z fizjologii też 💁‍♀️ i u mnie na wykładach normalnie była sprawdzana obecność.
A u mnie na niektórych egzaminach potrafili uwalić 70% roku (np. na neurologii) a ja miałam luz, bo ani nie musiałam się uczyć, ani pojawiać na egzaminie 💁‍♀️
Zresztą mi obecność na wykładach dużo dawała później pod kątem nauki do kolokwiów czy egzaminów. Przeczytałam 2x notatki i byłam nauczona, bo większość zapamiętywałam z zajęć.

WoW to gdzie ty chodziłaś?! bo u mnie można pomarzyć o czymś takim.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 godzin temu, acherontia styx napisał(a):

Ja studiowałam na  państwowej uczelni, wykładowcy byli z Uniwersytetów Medycznych w Poznaniu i Bydgoszczy. Ze zdrowia publicznego akurat miałam gwarantowane 4, bo nie było mnie na jednym wykładzie, ale wykładowca dał mi możliwość odpowiadania na 5 jak chciałam (o tym że mogę odpowiadać ustnie jak chce 5 dowiedziałam się godzinę przed faktem, także nie było mowy o jakiejś nauce) - skorzystałam i miałam 5 ;) z fizjologii akurat też liczyły się oceny z kolokwiów, bo to było coś w rodzaju terminu 0 egzaminu i ogólnie mieliśmy normalnie pisać lub odpowiadać, ale wykładowcy się chyba nie chciało i zebrał indeksy i wpisał tym kilku osobom 5 bez niczego 😂i dzięki mu, bo na egzaminie normalnym zrobił rzeźnie i dość dużo osób nie zdało 😅

to słuchaj, u mnie na uczelni z kolei my czasami dowiadywaliśmy się w dniu egzaminu, że kto zaliczył ćwiczenia w poprawce (czyli kolokwium) ma tylko 1 termin egzaminu i nara xd. ale no pewnie i u ciebie jakieś problemy były hahah tylko lepiej wsopominnac te dobre chwile.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi