Skocz do zawartości
Nerwica.com

Co jak ty okazujesz się osobą nie w porządku?

katia010

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 16.06.2025 o 22:36, Dalja napisał(a):

Ale z punktu widzenia dobrych manier to wypada podawać powód lub choćby zasugerować że się nie może bo coś tam albo  powiedzieć ogólnie. Albo nawet okłamac kłamstwa w dobrej wierze też istnieja

Dokładnie. Przecież chyba nikt nie ma pretensji że terapeutka zrezygnowała nagle z prowadzenia dalszej terapii, bo ma do tego pełne prawo i pewnie solidny powód, ale o formę zakończenia. Sposób w jaki to zakomunikowała …pacjent zaangażowany dostaje niczym „młotkiem w głowę” i jest to cała paleta emocji….

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 9.06.2025 o 18:37, katia010 napisał(a):

Wpisałam sobie w google, jak radzisz sobie z tym, gdy to ty jesteś toksykiem. W odpowiedziach wyszukiwarki znalazłam artykuły: jak rozpoznać toksyka, jak radzić sobie z toksykiem, toksycy są wśród nas. Ale wiadomo, co złego to nie my 😏.

Natomiast może tutaj znajdę odpowiedź jak wy sobie radzicie z wiadomością zwrotną, że to wy byliście tą osobą nie w porządku? Że z waszych pojebanych domów wyrośliście na takich dzikusów, że to zupełnie normalne, że tyle osób się od was odwróciło w życiu? Że racja w tych konfliktach była po ich stronie? Są tacy wśród nas? Czy tylko ja jestem tą czarownicą, na którą wszyscy łącznie z wyszukiwarką polują?

A to jest bardzo dobry znak, uważam jeśli widzisz swoje słabe strony „toksyczność” Serio znaczy że masz jakiś dystans do siebie i pewien wgląd.  Jest to zderzenie z cieniem, które otwiera oczy bardzo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi