Skocz do zawartości
Nerwica.com

Hej.

Anika78

Rekomendowane odpowiedzi

Hej wszystkim. Jestem tutaj nowa na forum, spodobało mi się tutaj, więc postanowiłam się zarejestrować. 

Może trochę opowiem o sobie. Leczę się na nerwicę natręctw myśli i nerwicę lękową od 20 lat, ale objawy miałam już w szkolę, ale w ogóle nie wiedziałam co mi jest, wtedy... Przerabiałam już różne leki, terapię, szpitale i bez jakiś lepszych efektów, a u mnie raz lepiej raz gorzej... Obecnie jestem na lekach, na terapię nie chodzę, rzadko co wychodzę z domu, dużo czasu poświęca mi "sprawdzanie" tych myśli, natręctw, rytuały, dużo lęków, ataki paniki...

Jak jestem na siłach, to relaksuję się przy moim hobby tj. mozaika diamentowa na płótnie (obrazy) i malowanie farbami po numerach też na płótnie(może ktoś słyszał).

Interesuję się między innymi psychologią i zagłębiam się w rozwój duchowy(ale to dopiero początki). 

Trochę się rozpisałam, ale miało być o sobie...

Pozdrawiam🤗😃🙂🤗

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Anika78 witaj na Forum i rozgość się jak u siebie. Mam nadzieję, że będziesz się u nas dobrze czuła, a w razie czego uzyskasz pomoc od osób z podobnymi problemami. Dobrze, że masz hobby, bo to pomaga

Nikt nie przyjdzie cię uratować. Nowy partner czy awans nie naprawią twojego wnętrza, bo masz 100% odpowiedzialności za swój własny umysł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej. Witaj na forum 🙂 mam nadzieję że znajdziesz tutaj to czego szukasz.

1 godzinę temu, Anika78 napisał(a):

mozaika diamentowa na płótnie (obrazy) i malowanie farbami po numerach też na płótnie(może ktoś słyszał).

Słyszałam, nawet mam diamenciki ale stwierdziłam że jeszcze leki na mnie aż tak nie działają by je wykleić 😂

Najgorszy jest lęk przed czymś, czego nie można nazwać. 

"Będziesz kiedyś bardzo szczęśliwa" - powiedziało życie, ale najpierw sprawie, że będziesz silna.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć Anika,

ja też walczę z natrętnymi myślami + ciężka depresja. Leki pomagają ale rozwój duchowy mocno mnie wzmocnił/wzmacnia, zagłusza natrętne myśli. 

Fajne masz hobby:-)

Trzymaj się 

Kto szuka, niech nie ustaje w poszukiwaniu, aż znajdzie. A jeśli znajdzie, zadrży. Jeśli zadrży, będzie zdumiony i będzie panował nad Pełnią

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Tango @Dryagan @Szczebiotka @Jurecki @miL;) @94. 

Dziękuję ślicznie Wam wszystkim za serdeczne powitanie, na pewno skorzystam z tego forum, bo jest mnóstwo ciekawych tematów i pomocy forumowiczów🙂

Fajnie, że Was znalazłam, miło tu spędzam czas i nie poddaję się😄

Zdrówka Wam życzę i trzymajcie się cieplutko🤗🤗😘😘🥰

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj na forum 🙂 Też mam diamenciki i nawet te płótno do kolorowania po numerkach... ale jakoś nie mogę się za nie zabrać. 😜

lubię także kolorowanki dla dorosłych.To  mnie najbardziej uspokaja i pozwala rozwijać artystycznie. 😜

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj miło @Anika78 🤗 Czuj się u nas dobrze 🌸

Ja też interesuję się psychologią, mam mnóstwo książek poradników psychologicznych 🙂

Edytowane przez Priscilla_126

Albo znajdziesz drogę, albo ją zbudujesz

Pamiętaj, zawsze znajdzie się ktoś, kto Ci kibicuje

Naucz się doceniać to, co masz, zanim czas sprawi, że docenisz to, co miałeś

Pamiętaj, że po każdej burzy kiedyś wyjdzie słońce. Ale tylko od Ciebie zależy, czy będziesz chciał je dostrzec

Myśl to, co prawdziwe, czuj to, co piękne, kochaj to, co dobre

W wielu rzeczach są plusy, których nie dostrzegamy

Czasem przyczyna jest ważniejsza, niż efekt

Bardzo późno zdobywamy się na odwagę wiedzenia tego, co wiemy

Myśląc pozytywnie przyciągasz pozytywne zdarzenia

Pierwszym warunkiem szczęścia jest rozsądek

Postrzegasz rzeczy i osoby nie takimi, jakimi one naprawdę są, ale takimi, jakimi Ty je uczyniłeś

Rozwój i zmiany bywają bolesne, ale nic nie jest tak bolesne, jak tkwienie w miejscu, w którym Ci bardzo źle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 17.01.2024 o 05:03, Anika78 napisał(a):

Hej wszystkim. Jestem tutaj nowa na forum, spodobało mi się tutaj, więc postanowiłam się zarejestrować. 

Może trochę opowiem o sobie. Leczę się na nerwicę natręctw myśli i nerwicę lękową od 20 lat, ale objawy miałam już w szkolę, ale w ogóle nie wiedziałam co mi jest, wtedy... Przerabiałam już różne leki, terapię, szpitale i bez jakiś lepszych efektów, a u mnie raz lepiej raz gorzej... Obecnie jestem na lekach, na terapię nie chodzę, rzadko co wychodzę z domu, dużo czasu poświęca mi "sprawdzanie" tych myśli, natręctw, rytuały, dużo lęków, ataki paniki...

Jak jestem na siłach, to relaksuję się przy moim hobby tj. mozaika diamentowa na płótnie (obrazy) i malowanie farbami po numerach też na płótnie(może ktoś słyszał).

Interesuję się między innymi psychologią i zagłębiam się w rozwój duchowy(ale to dopiero początki). 

Trochę się rozpisałam, ale miało być o sobie...

Pozdrawiam🤗😃🙂🤗

Siema. Szczerze się cieszę. Myślę że WSZYSCY jesteśmy tu gdzie powinniśmy. Apropo Duchowości i wbrew pozorom nie  otwarcia oczu, ale zamknięcia na wszystko co dotychczas. Polecam🙌

17057960842269205204071648167892.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi