Skocz do zawartości
Nerwica.com

DULOKSETYNA (AuroDulox, Depratal, Dulofor, Duloxetine Mylan/ +pharm/ Sandoz/ Zentiva, Dulsevia, Duloxetenon, Dutilox)

suzak29

Rekomendowane odpowiedzi

5 godzin temu, newuser999 napisał(a):

tylko tak miałem z każdym lekiem praktycznie

1.fevarin pierwszy raz wziąłem 25 mg i euforia po godzinie jakby człowiek był zdrowy 

2.coaxil też pierwsze wzięcie jednej tabletki euforia

3.effectin er 75 pierwsza dawka euforia a potem nic już z kolei co zauważyłem jak odstawię leki te co dały mi euforię po pierwszej tabletce to gdy do nich wrócę powiedzmy za tydzień dwa to już nie ma żadnej euforii po żadnej dawce nawet 2x większej..

Bo to tak nie działa. Wydaje mi się, że musisz urealnić swoje oczekiwania. Jesteś w terapii? 
Porozmawiaj z chatem gpt jak się czujesz na leku na początku i jak w kolejnych dniach, to Ci to wytłumaczy. Kiedy mózg dostaje świeżą blokadę receptorów, czy też blokadę wychwytu zwrotnego, zwiększając serotoninę/noradrenalinę, najpierw odczuwasz efekt tej nadwyżki. Ale to nie jest docelowy efekt. W sensie jasne, celem leków jest recesja i poprawa nastroju, ale to nie działa tak, jak by to ująć, liniowo. Niech Cię nie dziwi, że lek po dniu, 3 dniach i po tygodniu, dwóch tygodniach, to mogą być, i zwykle są, inne działania. Blokowane receptory downregulują z czasem. Mózg potrzebuje czasu by osiągnąć nową homeostazę. No ale oczywiście rozmawiaj o tym z psychiatrą, chat gpt podałem jako taki self-teach method. Cierpliwości. Lekarz słucha symptomów, przepisuje lek, daj temu szansę żeby według instrukcji zaczął działać. Nie oczekuj haju, euforii, natychmiastowego działania, czy też rozwiązania Twoich wszystkich problemów życiowych. To tak nie działa.

Edytowane przez Tentyplebs

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi