Skocz do zawartości
Nerwica.com

Dzienne Wrony - Nocne Darki (czynne 24 h na dobę)

Dryagan

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Grouchy napisał(a):

A ja nie lubię o sobie opowiadać obcym osobom np. na rozmowach kwalifikacyjnych gdy pytają o moich planach życiowych itp.

Rozmowa kwalifikacyjna to sprzedaż. Tam nie chodzi o to zeby mówić to co chcemy o sobie powiedziec tylko o to zeby powiedziec to co peacodawca chcę uslyszec. Ostatnio sluchalam na yt filmiku kobietki ktora w ramach prscy dyplomowej na studiach poszla na ponad 100 rozmow kwalifikacyjnych, na przeróżne stanowisko. Mowila ze z czasem to juz znala na pamiec sliwo w slowo co ma odpowiedziec zanim ktoś dokonczyl zadawać pytanie. 

Opowiadała jak gdy kandydowała na jakąś dyrektorkę czy coś to kobiety wpadły do pokoju i zaczęły się na nia drzeć, że im po szafka grzebie, bo na kamerach widzialy. Oczywiście to był tylko test, a jaki że ona też udawała i naprawdę nie chciała tej pracy to nawet ja to aż tak nie ruszylo, bo ona po prostu odgrywała swoją rolę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

11 godzin temu, bei napisał(a):

Rozmowa kwalifikacyjna to sprzedaż.

No ja właśnie nie lubię i nie umiem się sprzedawać, to jest totalnie sprzeczne z moją osobowością. Z tego powodu właśnie klimaty związane z szukaniem pracy, rozmowy kwalifikacyjne są dla mnie ultra stresogenne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 22.03.2026 o 10:31, Grouchy napisał(a):

No ja właśnie nie lubię i nie umiem się sprzedawać, to jest totalnie sprzeczne z moją osobowością. Z tego powodu właśnie klimaty związane z szukaniem pracy, rozmowy kwalifikacyjne są dla mnie ultra stresogenne.

Ja też nie lubie, ale z romowy na rozmowę szło mi lepiej i cieszę się, że przed moją ostatnią miałam inne, bo bez nich myślę,  że wypadłabym gorzej. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 godzin temu, bei napisał(a):

Ja też nie lubie, ale z romowy na rozmowę szło mi lepiej i cieszę się, że przed moją ostatnią miałam inne, bo bez nich myślę,  że wypadłabym gorzej. 

No trening czyni mistrza ale z pewnych rzeczy się nie polubi. Można się co najwyżej oswoić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 23.03.2026 o 16:36, bei napisał(a):

A co myślicie o tym, żeby nawet mając pracę nadal "trenować" rozmowy i od czasu do czasu wysyłać CV na stanowiska na które aktywnie szukając pracy raczej nie liczymy?

Bo zwykle gdy już mamy pracę, to temat jest zamknięty. I nawet nie ogląda się zbytnio ogłoszeń. A w sumie to mając pracę właśnie to jest dobry moment żeby aplikować na stanowiska na które są powyżej naszych kompetencji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 22.03.2026 o 09:31, Grouchy napisał(a):

Pomysl, ze nie sprzedajesz siebie, tylko swoje uslugi. To nic osobistego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

11 godzin temu, shadow_no napisał(a):

A co myślicie o tym, żeby nawet mając pracę nadal "trenować" rozmowy i od czasu do czasu wysyłać CV na stanowiska na które aktywnie szukając pracy raczej nie liczymy?

Bo zwykle gdy już mamy pracę, to temat jest zamknięty. I nawet nie ogląda się zbytnio ogłoszeń. A w sumie to mając pracę właśnie to jest dobry moment żeby aplikować na stanowiska na które są powyżej naszych kompetencji

Niby spoko pomysl, ale jednak wymaga duzo pracy. Jesli ktos chce zmienic prace to jak najbardziej, dla samego treningu nie chcialoby mi sie.

1 minutę temu, Grouchy napisał(a):

Ale zadają pytania o mnie, o zainteresowania, o plany zamiast merytorycznie na temat pracy.

Ale chyba o Twoje plany zawodowe, a nie na weekend? 

Chyba ze dla rozluznienia atmosfery moze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 minut temu, Żaba Monika napisał(a):

Ale chyba o Twoje plany zawodowe, a nie na weekend? 

Chyba ze dla rozluznienia atmosfery moze?

O plany, marzenia pytali. No może dla rozluźnienia, ale ja nie lubię o tym z obcymi rozmawiać. Przygotowałem się na temat pracy i zadań i wolę o tym. Ogólnie nie lubię się sprzedawać, mówić o sobie, chciałbym żyć na uboczu, gdzieś w lesie i nie mieć okazji znajdywać się w takich sytuacjach.

Edytowane przez Grouchy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Grouchy napisał(a):

O planym, marzenia pytali. No może dla rozluźnienia, ale ja nie lubię o tym z obcymi rozmawiać. Przygotowałem się na temat pracy i zadań i wolę o tym. Ogólnie nie lubię się sprzedawać, mówić o sobie, chciałbym żyć na uboczu, gdzieś w lesie i nie mieć okazji znajdywać się w takich sytuacjach.

Tez nie lubie gdy ludzie pytaja mnie o marzenia i plany, nie mam marzen i planow, moj plan to zakupy w Lidlu w niedziele i remont lazienki, malo interesujace, ale mnie zadowala.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja się zawsze czuję niekomfortowo, gdy mnie ktoś zapyta gdzie pracuję albo czym się zajmuje, bo potem zawsze jest czemu nie pracuje, jak to nie pracuję i problem do mnie, tak jakbym robił coś złego, bo jestem bezrobotny i nie zarabiam pieniędzy, i to dla mnie zawsze smutne sytuacje, a potem mam depresję, że jestem nikim, a jak umrę to możliwe, że nikt nawet nie zauważy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właściwie to choroby psychiczne zniszczyły moje źycie i wszystko, bo w podstawówce grałem kilka lat w zespole i byliśmy dość popularni w mieście, bo graliśmy koncerty w szkołach kolegów (gimbaza, potem liceum) czy w pubie i fajnie było być członkiem zespołu. To coś czego nikt inny z moich rówieśników nie robił. Zagadywały mnie czasem laski, że widzialy jak gram i uśmiechnięte, fajne były.

Zespół się rozpadł, ja zamknałem się w piwnicy, gry mmorpg tylko, znajomości pozrywałem, potem psychiatra, psychiatryki, talent zmarnowałem, a w zespole pewnie już nigdy żadnym nie pogram, i nie chce mi się przez to żyć. W ogóle jak myślę sobie o całym swoim życiu jak się potoczylo kiepsko wiele spraw, to mi się odechciewa cokolwiek robić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy się jarali Red Hot Chili Peppers i Blink 182, więc ich covery, ale własne piosenki też, coś rockowe/funk.

Tak fajnie było, co weekend próby graliśmy. Już od dawna nie mam kontaktu z nikim.

Każdy poszedł w swoją stronę. Szkoda.

@Żaba MonikaśMonikaMonikaśMoni

Śnieg w Anglii o tej porze roku? Ciekawe 😜

Edytowane przez KochamBabkęBożą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 godziny temu, Szczebiotka napisał(a):

miłego dnia wam życzę

Też se nie żałuj!

33 minuty temu, Grouchy napisał(a):

Ale zadają pytania o mnie, o zainteresowania, o plany zamiast merytorycznie na temat pracy.

Na te standardowe pytania to żeby nie improwizować za wczasu można się przygotować i mieć z głowy xd A najlepiej mieć to samo np. zainteresowania zapisane w CV i właśnie o nich opowiedzieć coś więcej pokazując, że się jest względnie normalnym

12 minut temu, KochamBabkęBożą napisał(a):

Właściwie to choroby psychiczne zniszczyły moje źycie i wszystko, bo w podstawówce grałem kilka lat w zespole i byliśmy dość popularni w mieście

Na czym grasz czy śpiewasz? Tu mamy trochę muzyków

5 minut temu, Żaba Monika napisał(a):

Ale jaja, snieg pada, co za pogoda.

Na wyspach? Czy PL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, shadow_no napisał(a):

Też se nie żałuj!

Na te standardowe pytania to żeby nie improwizować za wczasu można się przygotować i mieć z głowy xd A najlepiej mieć to samo np. zainteresowania zapisane w CV i właśnie o nich opowiedzieć coś więcej pokazując, że się jest względnie normalnym

Na czym grasz czy śpiewasz? Tu mamy trochę muzyków

Na wyspach? Czy PL

W UK.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi