Skocz do zawartości
Nerwica.com

Dzisiaj czuje się...

Gość katrin123

Rekomendowane odpowiedzi

5 minut temu, shadow_no napisał(a):

Nawet na jakieś tematy zgodne z zainteresowaniami? 

Ogólnie Ty i @MiśMały to jesteście na takich dużych dawkach że po prostu jesteście... naćpani czy mówiąc ładniej odurzeni

Nie mam poczucia bycia odurzonym czy naćpanym i to mimo dużej polipragmazji. Nie jestem nawet zamulony czy śpiący albo ociężały.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, shadow_no napisał(a):

To chyba tak nie działa.

Ja bym się bardziej obawiał, że się kable jeszcze bardziej poprzestawiają. Gdy się ciągle będzie na takich dawkach

Raczej będzie trzeva więcej by się ucpac

1 minutę temu, MiśMały napisał(a):

Nie mam poczucia bycia odurzonym czy naćpanym i to mimo dużej polipragmazji. Nie jestem nawet zamulony czy śpiący albo ociężały.

Ja też nie. Bywa tylko ze zbyt rano nieprzytomna jestem jakby w głowie 

Tak jakby nie mogę się dobudzic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, MiśMały napisał(a):

A ten objaw, że czytasz i nie zapamiętujesz/problem z koncentracją to właśnie nie jest objaw odurzenia? Bo nie zawsze trzeba mieć "fazę" żeby percepcja została zaburzona. Np. stosowanie benzo "tylko" przeciwlękowo na małych dawkach niby tylko działa jak prztyczek na wyłączenie lęku. A jednak nie wolno po nich np. prowadzić samochodów albo obsługiwać maszyn bo niby czujemy się dobrze/lepiej a jednak trochę nie ogarniamy.

Chodzi mi o to, że to takie złudne poczucie, że niby wszystko jest ok dopóki właśnie np. nie otworzysz podręcznika i nie zaczniesz się uczyć

1 minutę temu, Dalila_ napisał(a):

zaniki pamięci to nie od schizo?

Zaniki pamięci to wiele osób ma nawet którzy się nie leczą jak my. Nawet po Covidzie pojawił się powszechnie temat "mgły mózgowej" spowodowanej sars-cov-2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

16 minut temu, shadow_no napisał(a):

A ten objaw, że czytasz i nie zapamiętujesz/problem z koncentracją to właśnie nie jest objaw odurzenia? Bo nie zawsze trzeba mieć "fazę" żeby percepcja została zaburzona. Np. stosowanie benzo "tylko" przeciwlękowo na małych dawkach niby tylko działa jak prztyczek na wyłączenie lęku. A jednak nie wolno po nich np. prowadzić samochodów albo obsługiwać maszyn bo niby czujemy się dobrze/lepiej a jednak trochę nie ogarniamy.

Chodzi mi o to, że to takie złudne poczucie, że niby wszystko jest ok dopóki właśnie np. nie otworzysz podręcznika i nie zaczniesz się uczyć

Zaniki pamięci to wiele osób ma nawet którzy się nie leczą jak my. Nawet po Covidzie pojawił się powszechnie temat "mgły mózgowej" spowodowanej sars-cov-2

Jak napisałeś o byciu odurzonym, to pierwsze skojarzenie miałem z jakimiś naćpanymi oczami, bełkotliwą mową i zamuleniem 😝

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, shadow_no napisał(a):

Czy ja pytam Ciebie? Dzięki teraz miś mały mi nie odpowie

Chciałam żeby on mi odpowiedział i chciałam wywnioskować coś dla siebie nie zadając pytania 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 minut temu, Dalila_ napisał(a):

@MiśMałypo prostu próbuje się dowiedzieć bo znam osobiście kogoś z ta choroba chciałam mieć porównanie A często jak pytam Cię o coś to mi nie odpowiadasz. Ale rozumiem że nie chcesz to nie naciskam

Zapominam Ci odpowiadać. Bo chcę przemyśleć wiadomość, żeby Ci coś sensownego odpowiedzieć. Przepraszam jeśli czujesz się przez to urażona. To nie było złośliwie. 

Nie wiem czy zaburzenia pamięci są od schizo. Mam też padaczkowe EEG w skroniach i podobno zmiany te odpowiadają moim problemom.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

13 minut temu, MiśMały napisał(a):

Zapominam Ci odpowiadać. Bo chcę przemyśleć wiadomość, żeby Ci coś sensownego odpowiedzieć. Przepraszam jeśli czujesz się przez to urażona. To nie było złośliwie. 

Nie wiem czy zaburzenia pamięci są od schizo. Mam też padaczkowe EEG w skroniach i podobno zmiany te odpowiadają moim problemom.

Dziękuję za odp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

26 minut temu, Heledore napisał(a):

Witamy alergię 🤧

Ojej współczuję, tyle lat nie wiedziałam że mam alergie na futerka chomików, świnek morskich ,szczurków ulubieńców, lubiłam czasem coś hodować no ale koniec z tym już. Ryby hoduje i jest dobrze .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi