Skocz do zawartości
Nerwica.com

Dzisiaj czuje się...

katrin123

Rekomendowane odpowiedzi

10 godzin temu, Wechmannet napisał(a):

Hej, Super że czujesz się dobrze! możesz coś więcej napisać co zmieniłeś w swoim postępowaniu? Jakimi zasadami się kierowałeś?

Cześć, to proste zmiany a jednocześnie trudne.. no i obecnie mało popularne.

Skoro aż tak mocno zmieliła mnie choroba, to podświadomie czułem, że to musi mieć sens. Zacząłem szukać i budować relację z Bogiem. Osobistą relację. No i zaczęło się dziać: nagle spotykałem obcych i ludzi,  którzy dzielili się słowem. Staruszka, bezdomny, niewierząca koleżanka z pracy której organizm odżucał kolejne ciąże, a które pragnęła dziecka. Ona nie chciała rozmawiać z Bogiem więc powiedziałem Jej że Ja będę się modlił. Po 2 latach opd naszej ostatniej rozmowy u mnie było bardzo kiepsko i prosiłem Boga o pocieszenie, spotkałem Ją a Ona pokazała mi w telefonie zdjęcie synka.. spytała tylko czy pamiętam naszą rozmowę i czy się modliłem, potwierdziłem, popatrzyliśmy na siebie a ja pierwszy raz w chorobie uśmiechnąłem się. Szukam Boga, raz do przodu raz się cofam ale nie rezygnuję. Obecnie zostały mi dwa spotkania REO, to też bardzo pomaga.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 31.05.2024 o 11:38, miL;) napisał(a):

Cześć, to proste zmiany a jednocześnie trudne.. no i obecnie mało popularne.

Dokładnie, dosyć mało popularne. Myślę, że wiele form zgłębienia duchowości, jakakolwiek by ona nie była, mogą dać odpowiedź i ukojenie. Tylko chyba mało osób w to wierzy. A właśnie wiara może nadać sensu, nie koniecznie nadzieja, ale wiara tak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi