Skocz do zawartości
Nerwica.com

Miłosierdzie Boże

drań

Rekomendowane odpowiedzi

czy pisząc o tym, że na drogach są wypadki samochodowe muszę wklejać zdjęcia zmasakrowanych zwłok?

Będąc na forum motoryzacyjnym, w dziale statystyki, temacie najczęściej popełniane błędy przez kierowców, można by takie zdjęcia wkleić.

Ale jesteśmy na innym forum, w innym temacie, rozmawiamy o 'sprawiedliwości' Boskiej, a nie ludzkich przewinieniach drogowych, zmasakrowane zwłoki z wypadków mają się do zdeformowanych dzieci tak jak piernik do wiatraka, więc sory ale przykład z d.py.

Jeśli poczułeś się urażony 'dziełem', czy raczej widokiem dziecka stworzonego przez sprawiedliwego Boga to sorki. Tak już czasem jest, że Bóg coś tworzy i nie idzie na to patrzeć.

Napisałeś tu 3 słabej jakości posty, 0 merytoryki, 2 puste frazesy.

Rozmowa między nami nie ma najmniejszego sensu, EOT z mojej strony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ewidentnie nie zrozumiałeś tego co napisałem, dlatego Twoją ocenę moich wypowiedzi nie mogę potraktować poważnie ;-)

Przykład zmasakrowanych zwłok to była analogia, że nie trzeba treści przedstawiać za pomocą drastycznych zdjęć. Stwierdziłeś, że "potrzebnie", no chyba jednak nie, wystarczyło napisać o chorobach, nie trzeba było wstawiać zdjęcia.

Przecież to jest tak oczywiste, że trochę jestem zdziwiony, że tego nie rozumiesz.

Nie chodzi o to, że poczułem się urażony, ale o to, że takie drastyczne obrazki zwyczajnie się linkuje, jeśli już musisz zamieścić "materiał dowodowy".

Trudno tu nawet mówić o rozmowie między nami skoro dyskutujesz z własnymi nadinterpretacjami, a nie tym co napisałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każdy z Nas po tam tej stronie, dostanie to na co zasłużył.

Jakiś wizjoner (nie pamiętam nazwiska, kto by ich wszystkich zapamiętał) przepowiedział, że

80% ludzkości - potępienie

19% - może uniknąć "kary", stan potocznie zwany czyśćcem w katolicyzmie, też przeje*ane, ale lepsze to niż potępienie

1% - farciarze

Surowe kryteria, ale podobają mi się, 80% ludzi to pierdo*oni idioci, też się raczej do nich zaliczam, ale liczę, że może załapię się do tych 19%.

Czyste spekulacje, jednak pasowałby taki stan rzeczy.

Wiejski filozof. Tak! Bóg-HonoR-Ojczyzna!

Jak mi z MONu podeślą kartkę z nakazem udania się na wojnę , bo honor został zszargany, a ojczyzna zaatakowana, to się nią podetrę.

Z powodu tych trzech słów "Bóg-HonoR-Ojczyzna!" przelano najwięcej krwi, także tylko dezercja :pirate:

Nie wiem jak karze się dezerterów, nie chce mi się otwierać nowej karty, ale mogłaby to być nawet kara śmierci. Czyli rozstrzelają cię swoi, a nie wrogowie, efekt ten sam, tylko, że jest jakby śmieszniej.

W krytycznej sytuacji, kiedy obce wojsko zakrada ci się pod dom i szykują się do zgwałcenia i zamordowania twojej rodziny, to nie wiem, wtedy chyba bym walczył, ciężko powiedzieć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak mi z MONu podeślą kartkę z nakazem udania się na wojnę , bo honor został zszargany, a ojczyzna zaatakowana, to się nią podetrę.

Mam kategorię D, a więc do Dupy, nie daje się na wojnę, ale od 1 stycznia 2017 uznali, że nawet ludzie z D, będą mogli służyć w "Siłach Zbrojnych RP" :lol:

http://www.defence24.pl/518112,kategoria-d-nie-wyklucza-ze-sluzby-w-wojsku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Liber8 no ja też w tych 80 procentach, raczej będę.

Czasami trzeba przelać krew niestety, takie życie podłe.

Kto wie ? Może jak będzie wojna ( nawet wojny nie trzeba ), to nawet z Katowic mi się nie uda wyjechać,bo jakiś przeciwnik szybciej wyciągnie broń ? Mało to mamy obok siebie ludzi gotowych do zabicia drugiego człowieka ? Żeby nie było, dawno się już nie udzielam. Jedynie to jeżdżę czasami na zjazdy Patriotyczne i na mecze. Nie ganiam już dawno. Prędzej bym coś w pojedynkę wykręcił :mrgreen: Bóg-HonoR-Ojczyzna!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja to tylko Ojczyzna i Honor.Bez religii.

U mnie na odwrót

Ojczyzna - nie

Honor - nie

Bóg - raczej na tak

Patrioci zarzucą mi brak szacunku dla przodków przelewających krew za moją wolność, nic na to nie poradzę :bezradny: Za to dziś wieczorem zamieniam się w wielkiego patriotę sportowego i będę kibicował (Polska - Rumunia, typuję 1:1)

Jeden procent to chyba wszyscy ci co zyli tutaj z ciężkimi nieuleczalnymi chorobami jak zespół downa, porażenie mózgowe itp

Może oni dysponują dziką kartą i nie są w ogóle uwzględnieni w tych procentach.

neon, nie znam odpowiedzi na to pytanie, najpewniej podział procentowy to fake, co nie zmienia faktu, że powoływanie do życia ludzi nieuleczalnie chorych, jest dla mnie niezrozumiałe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiejski filozof, nie mam zamiaru uciekać z Kochanych Niebieskich Katowic :!: ni9dy :!:

Szacunek

Ja to tylko Ojczyzna i Honor.Bez religii.

U mnie na odwrót

Ojczyzna - nie

Honor - nie

Bóg - raczej na tak

Patrioci zarzucą mi brak szacunku dla przodków przelewających krew za moją wolność, nic na to nie poradzę :bezradny: Za to dziś wieczorem zamieniam się w wielkiego patriotę sportowego i będę kibicował (Polska - Rumunia, typuję 1:1)

Jeden procent to chyba wszyscy ci co zyli tutaj z ciężkimi nieuleczalnymi chorobami jak zespół downa, porażenie mózgowe itp

Może oni dysponują dziką kartą i nie są w ogóle uwzględnieni w tych procentach.

neon, nie znam odpowiedzi na to pytanie, najpewniej podział procentowy to fake, co nie zmienia faktu, że powoływanie do życia ludzi nieuleczalnie chorych, jest dla mnie niezrozumiałe.

Mecz wygrany,a ja nie kumam.Dlaczego patriota to musi być religijny i prawicowy oszołom.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W czeluściach internetu znalazłem taki oto filmik

[videoyoutube=Uz0FrXgzvQI][/videoyoutube]

W 4:15 papież B16 podchodzi do kardynałów, podaje rękę i niektórzy nie chcą uścisnąć mu dłoni 0_o, co to jest za cyrk?

W komentarzach pod filmem też o to pytali, w odpowiedziach brak konkretów, sam syf i hejt.

Śmieszne to, idzie krawaciarz wszyscy się witają, a za nim papiez jak ostatni śmieć, któremu ręki nie warto podać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Liber8, Watykan już dawno padł, uznaj to za oficjalne. Ich program to połączenie wierzeń i stworzenie jednej religii. Prawdziwym Papierzem jest Benedykt 16 i będzie nim do swojej śmierci. Obecny to uzurpator z pod znaku różo-krzyża.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie wytłumaczenie sytuacji z filmiku znalazłem w jednym z komentarzy (gloria.tv):

Papiez Benedykt przedstawia swoja delegacje i niemieckich biskupow. Biskupi delegacji nie podaja reki bo byli razem z Papiezem w samolocie, tzn tego ranka sie z nim juz witali w Rzymie (kto sie wita w ten sam dzien ponownie? bzdura!) biskupi niemieccy jak Reiner Maria Woelki czy Robert Zollitsch podaja Papiezowi reke abo sie tego dnia jeszcze nie witali. Normalna sprawa. Nie wpadajcie w paranoje!

Zapewne tak było, ale mogli mu już podać drugi raz ręki, przed kamerami wyszło idiotycznie.

Ich program to połączenie wierzeń i stworzenie jednej religii.

Jestem za :pirate:

Czasy na ziemi w których zapanowałaby jedna religia, to dość odległa perspektywa czasowa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Warto posłuchać, albo przeczytać. Jest też w formie eksiążki.
Odradzam, moim zdaniem ta książka to woda na młyn nerwicy. Skąd wiesz, że wizje Glorii Polo nie pochodzą od szatana? Ta książka nie ma nawet nihil obstat. Nie udało się zdobyć? Nie dziwi mnie to...

Zamiast tego (i jako odtrutkę na tego typu dzieła) polecam książkę "Demoniczne obrazy Boga" (która ma nihil obstat).

Zaś odnośnie świadectw powiem tyle: wielokrotnie prosiłem Boga o pomoc i tę pomoc otrzymywałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi