Skocz do zawartości
Nerwica.com

Miłosierdzie Boże

drań

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie w tej chwili na INFO Szydło powiedziała że nie ma mowy o wprowadzaniu jakiej kolwiek ustawy antyaborcyjnej. Uważam że nie odważą się wprowadzić jakich kolwiek zmian, to jest za delikatna sprawa. A tu już tyle strachu i chamstwa połączonego z bluźnierstwem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kler teraz ma swe 5 minut,trzeba czekać kiedy przyjdą normalne czasy.Bez panoszenia się kleru.

A Polki wyjadą na Zachód,dzie kler nie miesza w polityce.

Nie chcę być złośliwy ale niedługo na zachodzie zanosi się na to, że zamiast kleru będziecie mieć społeczeństwo islamskie czyli zwierzęta, które potrzebują ostrzegawczych znaków mówiących, że kobiet nie wolno gwałcić. Może nie za 5, może nie za 10 lat ale zobaczycie, że opanują w końcu tę bezbronną i zapatrzoną w tolerancję Unię-socjal-Europejską.

Ja jestem za państwem laickim.Bez narzucania żadnej religii.Ani fanatyzm katolickim-ani islamski.

KAZIMIERZ61

Jestem niewierzący. Niech kler się zajmę modlitwą i pomocą ubogim.A nie mąceniem ludziom w głowach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie w tej chwili na INFO Szydło powiedziała że nie ma mowy o wprowadzaniu jakiej kolwiek ustawy antyaborcyjnej. Uważam że nie odważą się wprowadzić jakich kolwiek zmian, to jest za delikatna sprawa. A tu już tyle strachu i chamstwa połączonego z bluźnierstwem.

To ciekawe, bo jeszcze niedawno mówiła co innego:

http://www.pch24.pl/jest-projekt-ustawy-antyaborcyjnej--premier--trafi-do-komisji--gosc-niedzielny--ilu-poslow-zatrzasnie-sie-w-toalecie-,42062,i.html

http://www.rp.pl/Rzad-PiS/160339884-Beata-Szydlo-popiera-inicjatywe-calkowitego-zakazu-aborcji.html

http://wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/516170,aborcja-usuniecie-ciazy-beata-szydlo-projekt-ustawy-pis.html

http://www.parlamentarny.pl/spoleczenstwo/beata-szydlo-bedziemy-pracowac-nad-projektem-ustawy-antyaborcyjnej-jesli-trafi-do-sejmu,7157.html

Czyżby Banderosław Kaczyński przestraszył się zgrai rozszalałych bab?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytałam taką książkę kiedyś, chyba się nazywała "Terapia wewnętrznego dziecka". Nie była to akurat książka mająca związek z religią. Wtedy jeszcze nie byłam z resztą tak blisko jej.Ale trafiłam na fb na obrazek, którego tekst jest niemalże żywcem wyrwany z tej książki.

57903596418980693628.png

Nigdy nie błam za aborcją. Taki czyn, to odczłowieczenie samego siebie. Nie mniej jednak nie osadzam tych, którzy tego dokonują. Myślę, że po wszystkim sami wiedzą co zrobili.

Co do ustawy. Trafiłam na dosyć ciekawe przemyślenia chrześcijanki. Zaskoczyła mnie nieco, ale faktycznie jest pole, na którym to my powinniśmy zadecydować, czy jesteśmy w stanie "być świętymi". Np. w przypadku zagrożenia życia matki. Ja osobiście nie wiem jak bym się zachowała, kiedy okazałoby się, że np. mogę nie przeżyć porodu.... na teraz wiem, że wewnętrzne odczucia moje są takie, iż nie jestem osobą, która powinna decydować, czy dziecko (mające nawet 50/50% szans na przeżycie) powinno zyć czy nie. W ogóle człowiek nie jest od tego, zeby "bawić się" w pana życia i śmierci.

Wiem, pewnie zaraz posypią się przykłady, że dziecko urodzi się chore, że będzie cierpieć i słynny przykład prof. Chazana. Nie będę się rozpisywać o tym, bo nie ma to sensu. Wiem, że tamtemu dziecku zapewniono wszystkie środki aby najbardziej jak się da zmniejszyć cierpienie, bo przecież farmakologicznie mamy takie możliwości.

Domyślam się, ze zaraz odezwą się hejterzy i "obrońcy wolności" ... ale ja nie to chcę rozkminać. Nawet nie oczekuję już zachowania umiaru i szacunku dla czyichś wyborów, bo to jest tu nie możliwe, ale wrzucę ten link, który określono jako "głos rozsądku". Ja mam osobiście mieszane uczucia, ale nie o to chodzi http://foch.pl/foch/1,150378,19851178,jestem-katoliczka-i-przeciwniczka-aborcji-ale-nie-chce-jej.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Gazeta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki czyn, to odczłowieczenie samego siebie. Nie mniej jednak nie osadzam tych, którzy tego dokonują.

Czy tylko ja tu widzę sprzeczność?

Być może źle się wyraziłam - chodzi mi o to, że aborcja (jak każde inne morderstwo, zwłaszcza na bezbronnych istotach). Nie wiem jak opisać czyn w postaci zabicia dziecka przez własną matkę. Jest nie ludzkie to, ale w kontekście czynu. Samej osoby staram się nei oceniać i się po prostu przymknąć, pomimo, ze krew mi się gotuje, nie powiem...

Wiara mówi, aby w każdym człowieku doszkiwać się dobrego. To jest kosmicznie trudne. No bo znajdź po ludzku coś dobrego w pedofilu. No ale w kazdym podobno coś takiego jest. Przykryte często grubymi warstwami, ale jest. Nie twierdzę, że mi to wychodzi, bo mi z ludźmi w ogóle ciężko, duzo razy po łbie od nich dostałam i do tego "dzieła" ludzi na zwierzętach... :(

Staram się, mniej lub bardziej udolnie, krytykować czyny a nie ludzi... i to jest chyba najtrudniejsze dla mnie, najwolniej mi wychodzi, jeśli rzeczywiście ktoś popłynie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rosa26, ten obrazek mi się nie podoba, takie wciskanie komuś swoich słów, by podeprzeć swoje racje, w dodatku gra na emocjach.

Ja to wkleiłam, bo podobnie były opisywane możliwe uczucia dziecka, które czuje, będąc w brzuchu matki, że chce ona je usunąć, że w ogóle go nie chce.

A jak obecnie wiadomo poszczególne sytuacje mają dla dziecka znaczenie bardzo wcześnie. Polecam tąk siążkę. Teraz już chyba można ją w pdf ściągnąć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chory, bo liberalny? Ale ty pier dolisz.
przecież on nie jest liberalny, nie różni się wiele od katotalibów czy islamofaszystów i nie chodzi mi tylko o tą wypowiedź. Wyzywa wszystkich inaczej myślących od nie wiadomo kogo a sam się od nich nie różni a poziomem agresji nawet przebija.

a nie ma racji? czy nie jest tak, że ci najbardziej spolaryzowani wprowadzają zmiany?

czy swoim "wyważonym tonem" przymykasz oko na to, co się aktualnie dzieje? jeżeli TO jest tematem zastępczym, to co będzie potem?

Jest liberalny w znaczeniu amerykańskim czyli lewacki. :mrgreen: Bardziej mi chodziło o to że NNV4 nazywał katofaszystami wszystkich którzy nie są zwolennikami KOD, PO i nie przyklaskują temu co mówi o Polsce politycznie poprawny zachód. A każdy wierzący to dla niego katotalib, kaczysta itd, niczym się nie różni w tym od naszej skrajnej prawicy która wszędzie widzi żydów, masonów, komunistów i gender.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pasażer, to ciesz się, że ciebie nie wyskrobali tylko możesz łazić po świecie i pierdolić takie rzeczy publicznie. Jest inny kod dna, jest inny człowiek czy ci się to w głowie mieści czy nie.

wolalbym zeby mnie wyskrobali xDD

wiem ze czlowiek, ale taki gowno warty, wiec nie widze dramy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pasażer, to ciesz się, że ciebie nie wyskrobali tylko możesz łazić po świecie i pierdolić takie rzeczy publicznie. Jest inny kod dna, jest inny człowiek czy ci się to w głowie mieści czy nie.

za kogo ty się masz żeby decydować kiedy i który człowiek jest ile warty?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za kogo ty się masz żeby decydować kiedy i który człowiek jest ile warty?

za boga a co

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co samej aborcji to nie jestem jej zwolennikiem, wolałbym żeby było jej jak najmniej, ale nie można tego zakazywać np ze względu na zdrowie, życie matki i dziecka, no i nie oszukujmy się to że wprowadzimy zakaz aborcji nie znaczy że będą jej dokonywać. Lepiej jak będzie dokonywania legalnie niż w podziemiu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiara mówi, aby w każdym człowieku doszkiwać się dobrego. To jest kosmicznie trudne. No bo znajdź po ludzku coś dobrego w pedofilu.

po co istnieja pedofile

Lepszym pytaniem jest, dlaczego istnieją...

dlaczego

No to jak się masz za Boga to twoje miejsce jest w szpitalu psychiatrycznym na oddziale zamkniętym niestety. Wszystkie lewicowe środowiska pierdolą o tolerancji ale decydowanie kto ma żyć, a kto nie uznają za swoje prawo.

jezusa tez bys do psychiatryka wyslal?

nwm, ja nie jestem tolerancyjny np

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezus nie chciał mordować dzieci, na co ty byś chciał dać ogólne przyzwolenie.

http://www.evilbible.com/

Tak, tak. Zawsze to samo. A w Starym Testamencie Bóg zbił tylu i tylu...W każdym razie sądzę, że z każdym, kto chce decydować o tym kto ma żyć, a kto nie, bez względu ma to czy wierzy w Boga czy nie, jest coś bardzo nie tak. Sam się zgodziłeś wyżej, że płód to inne dna, a zatem inny człowiek i nie Tobie decydować o tym czy ma żyć czy nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi