Skocz do zawartości
Nerwica.com

SERTRALINA (ApoSerta, Asentra, Asertin, Miravil, Sastium, Sertagen, Sertralina Krka, Sertranorm, Seraloft, Stimuloton, Zoloft, Zotral)

shadow_no

Czy sertralina pomogła Ci w Twoich zaburzeniach?  

124 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy sertralina pomogła Ci w Twoich zaburzeniach?

• Tak
      74
    • Nie
      30
    • Zaszkodziła
      20

Rekomendowane odpowiedzi

A powiedzcie mi kochani czy przy zolofcie tyliście? ja biore 150 mg i zauważyłem ze tyję ... :( biorę go na nerwicę, apetyt mam taki jak miałem zawsze, ale tyję. W sumie to podobałoby mi się to gdyby nie wchodziło mi tak w brzuch :(

jo sie tyje z 82 wpadlem do 90 xD

masssssa

tak przy okazji co powiecie o tym?

englisz wymagany

http://www.wesupportorganic.com/2014/11/6-dangerous-prescription-drugs-you-should-think-twice-before-taking.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej,

zaczęłam łykać trzecie opakowanie Sertagenu, ehh zamuła totalna..

Ostatni tydzień, i mam wizytę u psychiatry, myślę już poważnie o zmianie, nic a nic nie pomaga :( a chyba nawet pogłębia mój smutek :(

Pozdrowniena :)

-- 16 gru 2014, 19:43 --

A mam jeszcze do Was pytanko - co uważacie o odstawieniu Sertagenu 50tki po 2 miesiącach i możliwych skutkach ubocznych?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam . byłem u swojego pss i zmienił mi na sertraline z escipaloparmu , a dokładnie przepisał mi asertin 50 mg po jednym tabsie na dzien :P mówi ze ma byc poprawa :P zazywa ktos ten lek na fobie społeczna i na lęki uogólnione ? moze ktos cos powiedziec jak to działa na te sprawy ? i jak libido na tej substancji ?

pozdro

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

libido przy większych dawkach w dół, ale przy 50 to w sumie u mnie nawet poszło troche w góre :P

Chociaz pewnie bedziesz wchodził na wyższee dawki bo jednak na lęki i fobie 50 to maaało.

btw. znam dużo ludzi u których sertra nasilała lęki, może się tu wypowiedzą. Mam nadzieję, że Ciebie to nie spotka i w końcu nowy lek okaze się odpowiedni.

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

krokodyle łzy, taki czas bez efektow jest juz wart rozwazenia do zmiany leku[ale pogadaj najpierw z lekarzem]. Sertralina nie jest az tak silnym SSRI, zatem uboki przy odstawianiu nie powinny byc dramatyczne. Zmniejszaj dawki powoli, ot co.

Dziękuję za odpowiedź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A myslisz ze przy delikatnym zwiekszeniu dawki do 75-100 mg libido pojdzie juz wtedy duzo w dol a na lęki okaze sie skuteczna ta dawka ? Wczesniej bylem na elicei 10 i nie bylo za dobrze , jeszcze wczesniej na paro 20 mg i czulem sie swietnie ale libido bylo zerowe...

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

generalnie SRRI działają dwutorowo, nie dość, że zmniejszają libido to jeszcze skutecznie uniemożliwiają orgazmy :) lub przynajmniej mocno je spłycają.

A u facetów ponoć często powodują także inne dysfunkcje dlatego do sertry często dorzuca się trittico ;)

myślę, że musisz zobaczyć jak będziesz się czuł :)

-- 16 gru 2014, 21:55 --

a tak w ogóle to zapraszam Cię tu: sertralina-zoloft-asentra-asertin-sertagen-setaloft-luxeta-t3361-13090.html

napewno więcej osób odpowie na Twoje pytania. W tym jacyś fobicy, lękowcy i nerwicowcy.

ja jestem raczej depresyjna i zaburzona :P

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nooo libido ostro w dol, jak temu zapobiec? nie chce brac jakis innych swinstw... albo mieszac xD

A mi libido nie potrzebne , bo i tak nie uprawiam sexu ;(

Ale mogę brać kilka SSRI na raz a i tak będe miał libido , bo tak pragnę kobiecego ciałka ;(

Nawet na Paro 60 mg mialem libido dobre ;)

Tylko raz pamiętam byłem na Jagodziankach/tirówkach , to libido miałem , ale nie mogła postawić :) i nici z sexu , a zapłacić musiałem. ale to było na 60 mg Paro :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedynie z wszystkich antydepresantów tianeptyne nie tylko że nie zaburza libido lecz je poprawia.

Poparte badaniem? Ja bralem i nic nie odczulem w tej sferze. Wg mnie neutralna, ni czytalem, by zapisywano ten lek na poprawe libido. Dodatkowo slabe dzialanie leku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

25 mg sertaliny to nic Ci nie da. Dawka która zaczyna coś poprawiać to minimum 100 mg...ale trzeba powoli wchodzić zaczynając od 50, 25 nie ma sensu...

Pytanko odnośnie seksu jak już gadamy: ja nie mam problemów z Wackiem, tzn stoi na zawołanie i podniecenie też czuje, ale mam problem z wytryskiem-trzeba na prawdę się postarać aby nastąpił... wydaje mi się że Setra mi go opóźnia :( też tak macie??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

25 mg sertaliny to nic Ci nie da. Dawka która zaczyna coś poprawiać to minimum 100 mg...ale trzeba powoli wchodzić zaczynając od 50, 25 nie ma sensu...

Pytanko odnośnie seksu jak już gadamy: ja nie mam problemów z Wackiem, tzn stoi na zawołanie i podniecenie też czuje, ale mam problem z wytryskiem-trzeba na prawdę się postarać aby nastąpił... wydaje mi się że Setra mi go opóźnia :( też tak macie??

Popieram , ja przez miesiąc wskoczyłem na 100 mg , 1 tydz 25 mg , co tydzien dodawałem 25 , teraz jest 100 , i dopiero coś czuję ,jeszcze 100 się nie załadowało , ale te 75 mg na pewno , jak 100 zatrybi powinno być elegancko.

i porównywalnie 20 mg paro = 80/85 mg serty , więc 25 mg to dawka żadna . Paro jest 4 razy silniejsze jeśli chodzi o wychwyt serotoniny , ja brałem najwięcej 60 mg paro.

Druga sprawa jest taka dziwna , że , 9mg sertaliny 1/5 tabletki wychwyca serotonine 50% , 50 mg 80% ,większe dawki różnią się już tylko ,kilka procent , ale fakt faktem że na większych jest lepiej moim zdaniem , bo 25 i 50 mg wogole nie poczułem , może ten minimalny wpływ na dopaminę , nie wiem , z drugiej strony serotonina hamuje dopamine i podobno ,klinicznie nie ma to żadnego znaczenia , ale wypróbuję 150/200

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi