Skocz do zawartości
Nerwica.com

PREGABALINA (Egzysta, Linefor, Lyrica, Naxalgan, Pragiola, Preato, Pregabalin Accord/Mylan/ Pfizer/ Sandoz/ Sandoz GmbH/ STADA/ Zentiva, Pregamid, Tabagine)

tekla67

Czy pregabalina pomogła Ci w Twoich zaburzeniach?  

234 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy pregabalina pomogła Ci w Twoich zaburzeniach?

• Tak
      167
    • Nie
      48
    • Zaszkodziła
      22

Rekomendowane odpowiedzi

7 minut temu, brum.brum napisał(a):

Jak schodziłem kiedyś z wenlo, to podobnie mega stany depresyjne się pojawiły. Jeśli chodzi o kopa to pierwsze co mi przychodzi do głowy to bupropion

Nie dał mi kopa a był drogi stąd zmiana na wenlę, ale teraz przeczytałem, że dulo może być. No trzeba próbować, wszyscy mówią, ze nie od razu trafi się w idealny lek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 15.02.2026 o 12:03, MicMic napisał(a):

Kurde, słyszałem kolejną opinię, że prega uzależnia, hmmm. Że żeby osiągnąć ten sam efekt trzeba żryć jej coraz więcej. 

Dziewczyna na terapii grupowej opowiadała. Słabe to. Jak psychiatrzy oszukują, to wielki chuj im to brudnej dupy. 

Pewnie zależy od dawki i długości brania. Jak dla mnie tak jest z lekami po prostu i tyle, niektórych paracetamol uzależnia jak biorą na ból głowy xd 

😆

No i znowu mi samo zmienia emotikona

Napisałam : >

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej, biorę 50mg pregabaline i chciałabym z niej zejść. Czy mogę od razu wskoczyć na 25mg? Ktoś tak próbował? Może macie jakiś inny sposób który byłby delikatny? 

Hej, biorę 50mg pregabaline i chciałabym z niej zejść. Czy mogę od razu wskoczyć na 25mg? Ktoś tak próbował? Może macie jakiś inny sposób który byłby delikatny? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

51 minut temu, barbar35 napisał(a):

To bardzo mała dawka chyba nie będzie źle jak zejdziesz o pół. Ale nie wiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, barbar35 napisał(a):

ja z 300mg zszedłem z dnia na dzień - bezproblemowo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, barbar35 napisał(a):

To mała dawka, jednak najlepiej będzie jak skonsultujesz się z lekarzem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, barbar35 napisał(a):

Lekarz kazał co 3 dzień nie brać 50mg, później co 2 a potem 0. Jednak wiem że zalecenia lekarzy mają się czasem nijak do tego jak wygląda odstawianie.

Skoro lekarz tak Ci zalecił to tak zrób. Wiesz tutaj sugerowanie leczenia nie jest zbyt regulaminowe. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, cynthia napisał(a):

Skoro lekarz tak Ci zalecił to tak zrób. Wiesz tutaj sugerowanie leczenia nie jest zbyt regulaminowe. 

Aaaa, ok ok... 

Raczej mi chodzi o wymianę opinii czy opis doświadczeń jak to było u innych 🙂

Edytowane przez barbar35

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Dalila_ napisał(a):

A długo bierzesz? Może to naturalne pogorszenie z wiekiem, podobno przy 40 latach coś się zmienia w naszej spojowce oka

No kto wie, ja musiałem zacząć nosić okulary po 3 latach brania pregi, chociaż w sumie powinienem już z 5 lat temu :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, Dalila_ napisał(a):

Ktoś wie czy gabapentyna też tak działa na wzrok?

Wg ulotki często (1 na 10 osób) występuje między innymi: nieostre widzenie, podwójne widzenie

Ogólnie z tego co wiem to wszyskie leki które wpływają na układ nerwowy mają w skutkach ubocznych rzeczy związane ze wzrokiem. Nawet brain zapsy są trochę z tym skorelowane. Jak mam brain zapsy to zawsze jest najgorzej jak ruszam gałkami ocznymi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, shadow_no napisał(a):

Wg ulotki często (1 na 10 osób) występuje między innymi: nieostre widzenie, podwójne widzenie

Ogólnie z tego co wiem to wszyskie leki które wpływają na układ nerwowy mają w skutkach ubocznych rzeczy związane ze wzrokiem. Nawet brain zapsy są trochę z tym skorelowane. Jak mam brain zapsy to zawsze jest najgorzej jak ruszam gałkami ocznymi

Ale mówisz o gabie? Czy predze czy obie mają tak. 

No wiem że mają ale nie wiem czy wszystkie, wenla ma to W ulotce z wartością 1 na 10? Ja myślę że to przez to że to leki na padaczkę.

A potrojne widzenie to ja miałam sama z siebie więc XD

Edytowane przez Dalila_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

21 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Ale mówisz o gabie? Czy predze czy obie mają tak. 

No wiem że mają ale nie wiem czy wszystkie, wenla ma to W ulotce z wartością 1 na 10? Ja myślę że to przez to że to leki na padaczkę.

A potrojne widzenie to ja miałam sama z siebie więc XD

Ja zacytowałem z ulotki z gaby.

Ale to o co się martwisz to jest starość raczej a nie leki 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi