Skocz do zawartości
Nerwica.com

PREGABALINA (Egzysta, Linefor, Lyrica, Naxalgan, Pragiola, Preato, Pregabalin Accord/Mylan/ Pfizer/ Sandoz/ Sandoz GmbH/ STADA/ Zentiva, Pregamid, Tabagine)

tekla67

Czy pregabalina pomogła Ci w Twoich zaburzeniach?  

228 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy pregabalina pomogła Ci w Twoich zaburzeniach?

• Tak
      162
    • Nie
      47
    • Zaszkodziła
      22

Rekomendowane odpowiedzi

11 minut temu, Verinia napisał(a):

Największa dAwka to 600mg..a lekarze. Dopuszczają nawet 900mg

Oj Jezusie, raz pamiętam wzięłam dwa razy leki, to w nocy język mi chyba spuchl, duszno było i się obudziłam zwinieta. Ale nic mi nie było, także leki są do pomocy człowiekowi. Tylko trzeba brać odpowiedzialnie, regularnie i nie rzucac dla kaprysu leku, jakichs neurolepow bo jakże to muszą być silne leki i potem czytamy tu historię przykre że ktoś miał psychoze od tego :(

Dbajcie o siebie duszyczki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Dalila_ napisał(a):

Oj Jezusie, raz pamiętam wzięłam dwa razy leki, to w nocy język mi chyba spuchl, duszno było i się obudziłam zwinieta. Ale nic mi nie było, także leki są do pomocy człowiekowi. Tylko trzeba brać odpowiedzialnie, regularnie i nie rzucac dla kaprysu leku, jakichs neurolepow bo jakże to muszą być silne leki i potem czytamy tu historię przykre że ktoś miał psychoze od tego :(

To nie był kaprys.

Po prostu dobrze się czułam a pisałam już o tym tu na forum, czemu to niby ja mam brać leki skoro to osoby które za mną chodzą powinny się leczyć. 

Ale słysze coś czego nie powinnam słyszeć i siostra wczoraj na Wigilii zauważyła że dyskutuje z nimi i chce iść do mojej lekarki. Ona chyba chce mnie ubezwłasnowolnić 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

42 minuty temu, Lusesita Dolores napisał(a):

Bo wracam do leków i nie wiem czy zwiększać i do ilu.

Jestem uzależniona od afobamu i potrzebuje żeby zastąpić afobam chociaż częściowo pregabaliną

O poradę przy odstawianiu benzo polecam wizytę u specjalisty który powinien ustalić plan redukcji. W moim przypadku Pregabalina uratowała mi życie. Odstawianie oksazepamu okazało się największym koszmarem życia. Wtedy mój lekarz dołączył Pregabaline i to był strzał w dziesiątkę. W dużym stopniu redukowała bardzo nieprzyjemne objawy odstawienne benzo. Obecnie mija 13 miesięcy bez oksazepamu i na tą chwilę jestem na bardzo niskiej dawce pregabaliny której skutecznie zmniejszam dawki bez większych negatywnych fajerwerków. Dawka pręgi na tą chwilę to 50mg.

Edytowane przez Nieznany24

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, Nieznany24 napisał(a):

O poradę przy odstawianiu benzo polecam wizytę u specjalisty który powinien ustalić plan redukcji. W moim przypadku Pregabalina uratowała mi życie. Odstawianie oksazepamu okazało się największym koszmarem życia. Wtedy mój lekarz dołączył Pregabaline i to był strzał w dziesiątkę. W dużym stopniu redukowała bardzo nieprzyjemne objawy odstawienne benzo. Obecnie mija 13 miesięcy bez oksazepamu i na tą chwilę jestem na bardzo niskiej dawce pregabaliny której skutecznie zmniejszam dawki bez większych negatywnych fajerwerków. Dawka pręgi na tą chwilę to 50mg.

Taaaa....

Mój lekarz psychiatra ustalił plan redukcji.

Co drugi dzień brać połówkę afobamu aż w końcu zejść do połówki codziennie.

Ech...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi