Skocz do zawartości
Nerwica.com

PREGABALINA (Egzysta, Linefor, Lyrica, Naxalgan, Pragiola, Preato, Pregabalin Accord/Mylan/ Pfizer/ Sandoz/ Sandoz GmbH/ STADA/ Zentiva, Pregamid, Tabagine)

tekla67

Czy pregabalina pomogła Ci w Twoich zaburzeniach?  

223 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy pregabalina pomogła Ci w Twoich zaburzeniach?

• Tak
      158
    • Nie
      47
    • Zaszkodziła
      21

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, misha777 napisał:

Jeszcze raz dziękuję.  Robię zatem  małe modyfikacje. I może się uda . 

Jak ogólnie samopoczucie? Wyczytałam że odstawiłes pregabaline ???

No 5 dnia a dokładniej w nocy, na samej sertalinie somaty wróciły x2  zażyłem jeszcze tej samej nocy jedną tabletke pregabaliny dla spokoju, od wczoraj na samej paroksetynie, zobaczymy jak to dalej będzie, trzeba być dobrej myśli :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moi drodzy, jestem tu nowy, ale z nerwica walczę już dobrych parę lat. Biorę paroxetyne w dawce 20mg i tak z przerwami z 10 lat. Schodziłem z niej z 5 razy i pa jakimś czasie wracałem. Nie jest to super przyjemne ale dawałem radę. Teraz mam wrażenie że działanie osłabło i lekarz dołożył mi Pregabaline. Podpowiedzcie jakie dawki dla was optymalne z paro? Jak wchodziliście? Po jakim czasie działa itp. Z góry dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czesc @Pryniui Wam wszystkim 🙂  Ja biore Paro juz okolo 18 lat. Od 4 tygdoni biore xanax 1 mg na noc, bo stan mojej mamy sie pogorszyl i wpadlem w panike, ze umiera. Jestem alkoholikiem nie pijacym 12 lal, wiec wiem jak dziala uzaleznienie. Od tygodnia zmniejszylem dawke xanaxu na 0,75, a od czwartku bede bral 0,5mg. Nakrecilem sie, ze juz jestem mega uzalezniony od benzo i poszedlem dzisiaj do psychatry, a ten dal mi recepte na prege. Mam brac 50mg rano i 50mg wieczorem. Najgorsze sa poranki, budze sie z pulsem 120 i caly sie trzese. Z biegiem dnia jest troche lepiej, a do momentu jak wezme wieczorem xanax. 
@Pryniu, jak u Ciebie zaskoczyla prega, i w jakiej dawce ja bierzesz ? Napiszcie jakie macie doswiaczenia z prega, czy mozna zaznac po niej troche spokoju ?
Pozdrawiam Was wszystkich serdecznie ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Don Corleone napisał:

Napiszcie jakie macie doswiaczenia z prega, czy mozna zaznac po niej troche spokoju ?

300 mg Pregi dziennie (2 x 150mg) + 60mg Dulo. Tak, można zaznać spokoju. Mnie takie dawki nie ogłupiają. Z nóg zwala mnie dopiero 300mg Pregi w jednej dawce.

2 x 50mg to wg mnie mało, ale lekarz pewnie wie co robi. Jeżeli zobaczysz, że nie jesteś po tym zamulony, wtedy poprosisz najwyżej o większe dawki (jeżeli te będą nieskuteczne). Ja też zaczynalem od niewielkich dawek.

Dla tych co zaczynają zabawę z Pregą - najtaniej wychodzi Egzysta z Adamedu.

Edytowane przez max_max

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Pytanko . Czy jak prega nie zaskoczyła zapierwszym razem , a lekarz się uparł żeby brać znów , to jak to widzicie . Jest szansa ? Mieliście już doświadczenie? Kończą mi się opcje leczenia pz ataków paniki. Praktycznie nie wychodzę już z domu , a pójście do pracy kończy się atakiem . I tak w kółko. Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam jestem nowy.fizioterapeuta po nastawieniu szyji zrujnowal mi życie,dostałem zawrotów,cisnienie ,bol zoladka nabawilem się nerwicy dostałem lęki,odruchy wymiotne teraz jest ok poprostu jest lek i tyle plus odruchy wymiotne na początku aż do szpitala pojechałem jakoś sobie z tym radzę, to wszystko poprostu musi się uspokoic nerw blednikowy został podrażniony ale to trwa już 2 miesiące, wczoraj neurolog przepisał mi po konsultacji z psychiatra (chciałem coś łagodnego) pregabalin są doz 50 mg jak was czytam to wiem że śmieszna dawka (mam dużo objawów somatycznych ) przez to te ataki leku, ale strasznie boję się tego wziąść,wiem że przeciw padaczce ale boję się że dostanę jakiegoś telepatia albo wrok mi się pogorszy :((

Usnę łagodnie? Na takie wyjście z leków pomoże? Mam brać tydzień 50 ma noc potem 100 na noc ale chciałbym tylko tydzień to brać...leki nie powrócą potem zdwojone ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Głównie chodzi mi o odruchy wymiotne, nie miałem gastroskopi ale to zarzeczlo się od nerwów nigdy jedzenie nie wymiotowalem no i żeby ten lęk przeszedł przeczytałem całe forum wiem że jak nie spróbuję nie dowiem się ale ile zwolenników tyle przeciwników... po 10 mg hydroksyzyny na drugi dzień ciągle bolała mnie głową plus zawroty wziolem tylko jedna tabletkę na noc ale lęk trochę odszedł a tutaj mam 50 mg wiem że mało ale też się boję co się ze mną stanie:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niczego się nie bój weź normalnie tą pregabaline ja zaczynałem od 150 mg na zaburzenia lękowe, ale po dwóch razach stwierdziłem że nie działa nic.

Zarzuciłem 300mg jednorazowo i dopiero wtedy poczułem lekkie rozluźnienie i właściwe działanie.

Teraz nawet 600 mg mi tego nie daje tolerancja rośnie bardzo szybko  😕

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wątroba to nie co najwyżej nerki.. tak mi neurolog przepisał po konsultacji z psychiatra po 10 dniach 100 mg na dobę..no właśnie czytałem że uspokaja neurony wyładowania w mozgu...już sam fakt że piszesz o wątrobie nie świadczy że dobrze znasz ten lek... jak neurony i nerwy się wyciszą i somaty przejdą to potem znowu się rozkręci? Może już wejdzie to na dobry tryb... mi właśnie naruszył nerw blednikowy potrzeba czasu na jego uspokojenie A jak to hamuje nerony to chyba dobrze jak pobiore 3 tyg? Czy źle rozumuje ? Mi 1 tab hydro skutecznie przegoniła lęki tylko mam dużo emocji w sobie i sie nakręcam że niewiadomo jak choruje.styx mam nadzieję że Cię nieurazilem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to nie pocieszyłaś mnie :( ja prdl... ale to dopiero po 2 latach ci wyszło... a inni coś mi doradza ?? Może przeadzilem że tydzień będzie trzeba to wezmę i z 2 miechy ale narazie niewiem jak po jednej się będę czuł tylko w sumie może mieć rację koleżanka wyżej że rozchula mi receptory w sensie ze teraz chuleja lek wyciszy i po powiedzmy miesiącu będę schodzil i znowu będą szaleć? To kupa czasu żeby nerwy się uspokoiły jak myślicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie do wszystkich z atakami paniki i lękami a mianowicie macie skoki cisnienia albo nabawliscie się nadciśnienia??  Ja przez nerwice dostałem mam nadzieję że to przejdzie, póki co z niej wychodzę ale zastanawiam się czasem co jest pierwsze ataki mam małe poprostu robi mi się słabo taki wyrzut do głowy i potem dobrze mierze wtedy i wyższe niż powinno ale czy to atak robi cisnienie czy poprostu skok cisnienia..napewno macie takie problemy także czekam na odp :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi