Skocz do zawartości
Nerwica.com

O co chodzi?

Azorek1991

Rekomendowane odpowiedzi

Zacznę od jednego z dwóch palących i  nurtujących mnie problemów. Będzie to wyrwane jakby ze środka ale już nie wiem co mam robić. Nie wiem gdzie mam się udać o pomoc. 

Albo trochę skrócę. Jestem osobą niepełnosprawną, tak się życie ułożyło i (również ) moje decyzje i działania spowodowały że muszę wstawać do pracy o godzinie 4 rano a wracam do domu około 17-18 . W związku z tym raz że mam wrażenie że nie mam czasu "dla siebie" i mój dzień wygląda tak że wstaję, jadę do pracy, wracam z pracy , zjem obiad i w ciągu około godziny idę spać albo bardziej próbuję iść spać bo po prostu o godzinie 18 zamykają mi się oczy ,robię się senny i zmęczony . I tu zbliżamy się do problemu że mieszkam w dużym, kilkupokoleniowym domu z rodzicami, starszym bratem i jego rodziną. Jego rodzina to młodzież 20,18 i 15 lat i tu powoli sedno sprawy. W momencie kiedy próbuję spać muszę mieć ciszę, ciemno i spokój jak w trumnie inaczej zaczynam się denerwować, być wręcz agresywny ale przecież dla współdomowników 18 to środek dnia, normalne że rozmawiają,oglądają tv,odgrzewają posiłki a ja zamknięcie drzwi mikrofali słyszę wtedy kiedy próbuje zasnąć jakby mi ktoś ją zamykał nad głową mimo że mnie od kuchni w której znajduje się ta mikrofalówka( to tylko taki przykład ) dzielą dwoje drzwi i korytarz. Myślałem o zatyczkach do uszu- najprostsze rozwiązanie ale znów boję się że nie usłyszę budzika. I mam w związku z tym pytanie czy to moje zachowanie to kwestia psychiki? Czy mogła by pomóc wizyta u psychiatry ? Jakieś leki ? Problemów które chciałbym poruszyć jest więcej ale to jest w sumie najpilniejszy. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też nienawidzę hałasów i też miałem spiny ze współlokatorami, gdy dawniej wynajmowałem z kimś mieszkanie.

Ale czemu od razu chcesz iść do psychiatry i brać leki? Nie wygląda to na zaburzenie czy chorobe tylko nieadekwatne do potrzeb warunki mieszkaniowe. Tego się nie leczy tabletkami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

22 minuty temu, Azorek1991 napisał(a):

Jestem osobą niepełnosprawną, tak się życie ułożyło i (również ) moje decyzje i działania spowodowały

Nie wiem czemu, ale dziś czytam już któryś wpis z takim opisem. Intrygujące, nie powiem. Czy twoje decyzje spowodowały że jesteś niepełnosprawny?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

18 minut temu, shadow_no napisał(a):

Też nienawidzę hałasów i też miałem spiny ze współlokatorami, gdy dawniej wynajmowałem z kimś mieszkanie.

Ale czemu od razu chcesz iść do psychiatry i brać leki? Nie wygląda to na zaburzenie czy chorobe tylko nieadekwatne do potrzeb warunki mieszkaniowe. Tego się nie leczy tabletkami

Przecież napisał że jest niepełnosprawny być może mieszka tam gdzie musi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, mała_mi123 napisał(a):

Nie wiem czemu, ale dziś czytam już któryś wpis z takim opisem. Intrygujące, nie powiem. Czy twoje decyzje spowodowały że jesteś niepełnosprawny?

Rozumiem że chciałaś nas rozbawic ale po przecinku część zdania odnosi się już do tego o pracy  

Ludzie nIe zalamujcie mnie i nie witajcie Xd haha sorry

Nie wkurzajcie*

Ludzie czyli mała mi które mnie zawsze pociesza i shadow ojciec

:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

18 minut temu, shadow_no napisał(a):

To samo. Razu pewnego miałam taką współlokatorkę która nadałaby się na wyspę Epsteina - tak lubiła drzeć japę o różnych porach doby w trakcie swych gorzkich godów. Co więcej, prowadziła tak żywe i głośne rozmowy telefoniczne, że chyba wszyscy z mieszkania słyszeli czy ma założoną spirale i czy jest z miedzi czy z innych metali. Julka curviarka. Do dziś żałuję że nie nagrałam tych dźwięków i nie wrzuciłam do sieci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, Dalila_ napisał(a):

Rozumiem że chciałaś nas rozbawic ale po przecinku część zdania odnosi się już do tego o pracy  

Ludzie nIe zalamujcie mnie i nie witajcie Xd haha sorry

Nie wkurzajcie*

Ludzie czyli mała mi które mnie zawsze pociesza i shadow ojciec

:D

A sorry, nie dojrzałam przecinka. Współczuję wstawania o 4. Toż to noc. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

32 minuty temu, Azorek1991 napisał(a):

nie mam czasu "dla siebie" i mój dzień wygląda tak że wstaję, jadę do pracy, wracam z pracy , zjem obiad i w ciągu około godziny idę spać albo bardziej próbuję iść spać bo po prostu o godzinie 18 zamykają mi się oczy ,robię się senny i zmęczony

Ja chodziłam do pracy po 7. Funkcjonowałam dokładnie tak samo i nie dałam rady :( jedna z Pan z pracy brała ma sen chyba od psychiatry trazodon. Również mianseryna pomaga na sen. Myślę że to dobry pomysł brać coś ma spanie, może lekarz rodzinny też ci będzie wypisywał. Najpierw spróbuj może leków bez recepty na spanie:) życzę zdrowka

3 minuty temu, mała_mi123 napisał(a):

To samo. Razu pewnego miałam taką współlokatorkę która nadałaby się na wyspę Epsteina - tak lubiła drzeć japę o różnych porach doby w trakcie swych gorzkich godów. Co więcej, prowadziła tak żywe i głośne rozmowy telefoniczne, że chyba wszyscy z mieszkania słyszeli czy ma założoną spirale i czy jest z miedzi czy z innych metali. Julka curviarka. Do dziś żałuję że nie nagrałam tych dźwięków i nie wrzuciłam do sieci.

XDDD

Jej podziwiam ludzi ja bym jak musiała mieszkać tak to bym prędzej skończyła z okna 

;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, Dalila_ napisał(a):

Ja chodziłam do pracy po 7. Funkcjonowałam dokładnie tak samo i nie dałam rady :( jedna z Pan z pracy brała ma sen chyba od psychiatry trazodon. Również mianseryna pomaga na sen. Myślę że to dobry pomysł brać coś ma spanie, może lekarz rodzinny też ci będzie wypisywał. Najpierw spróbuj może leków bez recepty na spanie:) życzę zdrowka

Tylko po co on ma się faszerować lekami/ chemia. Niech reszta zachowuje się przyzwoicie i nie za głośno. Ewentualnie drzwi wyciszające czy regipsy w pokoju. 

mianseryna- ludzie ponoć po niej tyją. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, mała_mi123 napisał(a):

Tylko po co on ma się faszerować lekami/ chemia. Niech reszta zachowuje się przyzwoicie i nie za głośno. Ewentualnie drzwi wyciszające czy regipsy w pokoju. 

Drzwi czy reģipsy co to są? To jest wydatek. Jakby było za co wyciszyć pokój to jasna sprawa. Najzdrowiej. Z rodziną raczej nie wypali, bo ludzie albo się zachowują cicho albo nie. A jak nie to po prośbie i tak nie wystarczy A zresztą pewnie będą mieli to gdzies

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, Dalila_ napisał(a):

XDDD

Jej podziwiam ludzi ja bym jak musiała mieszkać tak to bym prędzej skończyła z okna 

;/

Ten curviarski ewenement na skalę wojewódzka potrafił drzeć ryja o randomowych godzinach typu wtorek 2 nad ranem, czwartek 15, piątek 23. Na nic były prośby, walenie w ścianę. Jakichś randomowych gachów sprowadzała. Wścieklizna macicy. 

Żal że tego nie udokumentowałam.

Gdy Julka dochodziła - ale tym razem "do siebie" - i były chwile względnego spokoju, to zaś inni współlokatorzy zapraszali na weekendy rodziny / znajomych do swych pokoików - włącznie z noclegiem. Także nigdy więcej.  

Ile mieszkań przerobionych i współlokatorów. Do porzygu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, mała_mi123 napisał(a):

Drzwi czy reģipsy co to są? To jest wydatek. Jakby było za co wyciszyć pokój to jasna sprawa. Najzdrowiej. Z rodziną raczej nie wypali, bo ludzie albo się zachowują cicho albo nie. A jak nie to po prośbie i tak nie wystarczy A zresztą pewnie będą mieli to gdzies

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

36 minut temu, mała_mi123 napisał(a):

wszyscy z mieszkania słyszeli czy ma założoną spirale i czy jest z miedzi czy z innych metali. Julka curviarka. Do dziś m

Hahaaaa to miałaś wesoło rzeczywiście z taka Julką

24 minuty temu, mała_mi123 napisał(a):

Gdy Julka dochodziła - ale tym razem "do siebie" - i były chwile względnego spokoju, to zaś inni współlokatorzy zapraszali na weekendy rodziny / znajomych do swych pokoików 

4 światy widzę 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi