Skocz do zawartości
Nerwica.com

Oberża pod złamanym paragrafem

Gość iiwaa

Rekomendowane odpowiedzi

Sekretarka to babeczka, ale właściwie mąż z nią malo spraw załatwia.

Sekretarka to przede wszystkim support a nie trzon wojska.

Obecny aplikant może oblać akta, robic sobie wolne piątki i... nic. Ale z drugiej strony odwala setki rzeczy, których robic nie musi.

W sumie się nie dziwie. Robota zrobiona z naddatkiem, to poco synka trzymać na siłę w biurze. Szeregowy samodzielny, widać na sznurku go do kantyny nie trzeba odstawiać :D .

No czy tak z naddatkiem to różnie bywa...

On nie ma dużo do roboty. Albo inaczej - mąż ma malo spraw, ale dużych. Okręg i apelacja, rejonowek żadnych. Z tym ze mąż lubi oddawać długie pisma procesowe, z bogata analiza jurydyczna, wiec musi się chłopak napisać czasami nawet i 100 stron (wiem, abstrakcja, wątpię ze w sadzie to czytają).

Odwalanie setek rzeczy to zabranie nam psa do weterynarza, pojechanie na przegląd samochodu, odebranie siostrzenicy z lotniska (tak się poznali :D ) itp. W sumie nie wiem, czy jakas babka by się na to zgodzila.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

neon, a ja to:

[videoyoutube=arbeuL5fWtM][/videoyoutube]

Odwalanie setek rzeczy to zabranie nam psa do weterynarza, pojechanie na przegląd samochodu, odebranie siostrzenicy z lotniska (tak się poznali :D ) itp. W sumie nie wiem, czy jakas babka by się na to zgodzila.

I tak oto wyszedł na jaw wewnętrzny motywator młodego szeregowego :mrgreen: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

elo, co Cię tak na płakanie wzięło?

tak zwana depresja? :D

a tak serio to nie wiem bo ostatnio placze tak zupelnie bez powodu i nawet troche w zyciu sobie poukladalam... ale w glowie juz sie nie udalo :D

A na pozytywnych zakończeniach filmów tez placzesz?

Naleśnik, mlody szeregowy musial miec sporo odwagi :D ja na jego miejscu bym się troche bala :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic tak nie oddaje stanów depresyjnych jak emoty z tego forum.

Siedzę w nocy dojechany przez swoje ulubione katastroficzne wyobrażenia o swojej przyszłości, laptop mokry od rzewnych łez, generuję elaborat na ten temat w jęczani, przyozdabiam owo dzieło stosownym żółtym ping-pongiem ( :why: ). Po czym wyobrażam sobie siebie jako takiego ping-ponga, zamiast dalej rozpaczać zaczynam się szczerzyć jak nekrofil na pobojowisku i kasuję post.

elo, nie daj się temu kurestwu. Bądź jak ten odważny żołnierzyk trzy posty wyżej ;) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic tak nie oddaje stanów depresyjnych jak emoty z tego forum.

moje zycie mozna by opisac mniej wiecej tak: :D [*] :D

Siedzę w nocy dojechany przez swoje ulubione katastroficzne wyobrażenia o swojej przyszłości, laptop mokry od rzewnych łez, generuję elaborat na ten temat w jęczani, przyozdabiam owo dzieło stosownym żółtym ping-pongiem ( ). Po czym wyobrażam sobie siebie jako takiego ping-ponga, zamiast dalej rozpaczać zaczynam się szczerzyć jak nekrofil na pobojowisku i kasuję post.

ja jak czytam niektore swe posty tworzone pod wplywem emocji to sie zaczynam pukac w glowe :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety nie pracuję jako programista, nie wiem czy kiedykolwiek będę. Za radą kolegi wybrałem sobie platformę (iOS), język programowania (Swift), kupiłem kompa i się uczę.

Sam proces pisania kodu też mnie jakoś nie kręci, szybko się rozpraszam, czasem mnie to nudzi. Ale jak siedzę pare dni nad jakimś problemem i uda mi się go rozkminić, no po prostu euforia + 50 do motywacji :D .

Na razie mam za małe umiejętności żeby pracę znaleźć, więc dalej jeżdżę do Holandii po hajsy.

No ale wiesz, 1,5 roku temu szukając pracy odpadłem w pierwszym etapie, 3 miechy temu drugie podejście i poleciałem w drugim. Ale zamierzam próbować do skutku ;) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale jak siedzę pare dni nad jakimś problemem i uda mi się go rozkminić, no po prostu euforia + 50 do motywacji .

ooo znam to uczucie :D tylko ja tak mialam nawet przy najprostszych programach :D

ale widze ze masz motywacje wiec z biegiem czasu wszystko bedziesz mial ogarniete na tyle by moc zarabiac - i tego tez ci zycze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może i ja bym zaczął programować, w szachach osiągnąłem dość solidny poziom w krótkim czasie, wydaje mi się, że mam bardzo analityczny sposób myślenia, nie wiem czy to się przekłada na programowanie ale jeśli tak, to mógłbym być dobry w to :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi