Skocz do zawartości
Nerwica.com

Miasto czy Wieś

tictac

Rekomendowane odpowiedzi

Urodziłem się we Lublinie któren jest właściwie mniastem - ostatnio metropolitalnym i nawet ma kosmodrom...
Od 2008 mieszkam na wsi https://photos.app.goo.gl/fnHTTJdzh597oQDaA Która się troszkę od tamtego czasu zmieniła https://photos.app.goo.gl/FaXvXFX86BpvaZxP9

Wolę wieś - daje wolność i jest bardziej ludzka 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, Cień latającej wiewiórki napisał(a):

Mega, robimy u ciebie zlot XD

Nie widzę problemu :D U mnie w domu może nie, ale 300 metrów ode mnie sąsiadka ma zajebiste domki, o takie:

https://www.booking.com/hotel/pl/domki-u-malysza-istebna.pl.html 

Jak by się znalazło kilka osób, to koszty pobytu dla wszystkich (powiedzmy 2 dniowego) wziąłbym na siebie. Słabo się poruszam po tej stronie booking, ale z tego co widzę, najlepiej byłoby w środku tygodnia, wyświetliło mi, że pobyt dla 5 osób na 2 dni to 1000 zł, tyle mógłbym spokojnie zapłacić. Koszty dojazdu we własnym zakresie. W zasadzie ja nie musiałbym spać w domku, tylko poszedł do siebie i za zaoszczędzone 200 zł kupiłbym dodatkowo napoje i jedzenie 😎

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 minut temu, Cień latającej wiewiórki napisał(a):

O matko, mam 4h drogi :P Ale kiedyś bym się wybrał 🙂

Najlepiej przez wakacje, bo wtedy najwięcej się tu dzieje, można chodzić po górach, iść nad jezioro, na basen, pływać na rowerkach, kajakach itp.. Poza sezonem, to już tylko dla samotników ceniących sobie ciszę, spokój i odcięcie od świata, bo wszędzie są pustki, nic się tu nie dzieje, u mnie tylko czasami jakieś sarny, jelenie czy inne zwierzęta po ogródku chodzą z rana, bo akurat mieszkam pod lasem 😆

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

15 minut temu, Angelka85 napisał(a):

@Liber8 to mieszkamy niedaleko, ja okolice góry Żar 😀 (koło Żywca)

:D. W 2019 mieliśmy tam zlot, ale za chiny ludowe nie mogę sobie przypomnieć nazwy ośrodka, byliśmy na górze Żar, nad jeziorem, a domki były na stromej działce i było ich tam chyba ze 20 albo i lepiej. Schodziło się niżej i już było jezioro. Niewiele mam zdjęć tamtego zlotu. W 6 osób byliśmy. Po lewej ja, po prawej anemon 😢

IMG_20190414_095503.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, Angelka85 napisał(a):

Międzybrodziu Bialskim

Tak, tam właśnie byliśmy. Tylko, tak jak mówię, nazwa ośrodka uciekła mi z głowy, a kanał discord już nie istnieje więc tego nie sprawdzę. W Międzybrodziu Bialskim było podobnie jak w Istebnej, dodatkowa atrakcja to jezioro :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 minut temu, Liber8 napisał(a):

Tak, tam właśnie byliśmy. Tylko, tak jak mówię, nazwa ośrodka uciekła mi z głowy, a kanał discord już nie istnieje więc tego nie sprawdzę. W Międzybrodziu Bialskim było podobnie jak w Istebnej, dodatkowa atrakcja to jezioro :D 

Ciężko powiedzieć, bo sporo tych ośrodków jest, a tych przy samym jeziorze za bardzo nie znam, bo mieszkam troszkę wyżej, w stronę Przegibka, jak już mówiłam pod lasem z jeleniami 😜

Na bookingu jest sporo ośrodków, ale pewnie nie wszyscy właściciele tam są.

Ja chyba w Istebnej jeszcze nie byłam, albo nie pamiętam, może kiedyś przejeżdżałam, ale skoro nie macie jeziora, to nie jadę! 😝 😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, mienta napisał(a):

Mieszkałam kilka miesięcy na wsi. Tragedia, stany depresyjne mnie dopadły, brak ludzi, towarzystwa, kolorów, świata.

Z pewnością nie każdy się w takim miejscu odnajdzie, ja akurat jestem samotnikiem, uwielbiam ciszę i spokój, więc dla mnie najlepiej jak jest u nas poza sezonem i zupełnie nic się nie dzieje, można dużo czasu spędzać sam na sam z przyrodą i nawet nie trzeba za bardzo się oddalać od domu. Wszystko zależy od człowieka, predyspozycji psychicznych itp. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 minut temu, mienta napisał(a):

Mieszkałam kilka miesięcy na wsi. Tragedia, stany depresyjne mnie dopadły, brak ludzi, towarzystwa, kolorów, świata.

Ja mieszkam w Warszawie i nienawidzę tego miasta. Marzę o momencie, gdy się stąd wyniosę i będę miał wreszcie święty spokój od ludzi (mówię o randomach na ulicy, tu WSZĘDZIE są ludzie, nigdzie się nie da odpocząć).

Edytowane przez Cień latającej wiewiórki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

17 minut temu, Cień latającej wiewiórki napisał(a):

Ja mieszkam w Warszawie i nienawidzę tego miasta. Marzę o momencie, gdy się stąd wyniosę i będę miał wreszcie święty spokój od ludzi (mówię o randomach na ulicy, tu WSZĘDZIE są ludzie, nigdzie się nie da odpocząć).

ja odpoczywam wśród ludzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

15 minut temu, mienta napisał(a):

ja odpoczywam wśród ludzi.

To niesamowite jak ludzie mogą się różnić, ja mogłabym całymi dniami siedzieć sama, ewentualnie z kotem i byłabym szczęśliwa 😀. Najważniejsze to być świadomym tych swoich potrzeb i nie zmuszać się do niczego na siłę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 godzin temu, Liber8 napisał(a):

Tak się wioska ze szczytu góry prezentuje, niewiele się tu dzieje, na palcach 1 ręki można policzyć sąsiadów, a tak to lasy, góry i pola 🌲🌲🌲⛰️ ⛰️ 🌱🌱🌱:D

Bez tytułu.jpg

Marzenie....zamknąć się na kilka dni w takiej chatce pośrodku niczego, wśród natury :105: 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi