Skocz do zawartości
Nerwica.com

ot

elo

Rekomendowane odpowiedzi

Ja też nie daję od dłuższego czasu i nie mam z tym żadnego problemu ;)

:105::105::105:

Nie wymyka się, tylko nie siedzi 24/7 na forum :bezradny: Też czasem od kompa wstaję ;)

Ej, to poważny wątek, piszemy tu tylko prawdę. :nono:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Davin, nie będę odp. na prowokacje, ale dla Twojej wiadomości nie miałam i nie zamierzam mieć :pirate: Bo to jest ohydne i odrażające !

ale skad wiesz skoro nie próbowalas ? :mrgreen:

pytałam Cie w co, w kogo wierzysz? jestes chrzescijanką?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli kobiete traktuje sie z szacunkiem a seks małzeński jest dopełnieniem miłości to można z dużą dozą prawdopodobieństwa stwierdzić że jest to zgodne z nauczaniem kościoła.

jakiego kościoła?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli kobiete traktuje sie z szacunkiem a seks małzeński jest dopełnieniem miłości to można z dużą dozą prawdopodobieństwa stwierdzić że jest to zgodne z nauczaniem kościoła.

jakiego kościoła?

katolickiego

Nie twierdze ze wszyscy tu obecni są jego wiernymi wyznawcami,kto w co bądź kogo wierzy jego rzecz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Davin, nie będę odp. na prowokacje, ale dla Twojej wiadomości nie miałam i nie zamierzam mieć :pirate: Bo to jest ohydne i odrażające !

To nie prowokacja. ;) Czyli o miłości i o seksie nic nie wiesz. :mrgreen:

Davin, dlaczego uważasz, że nie jestem w stanie "udźwignąć" ? Chyba nie świadczy o tym, że mam inne poglądy niż większość. Mam prawo pytać, dyskutować, ripostować, także przemilczeć, jak nie mam ochoty do danej kwestii się odnieść !

Czytając Ciebie mam wrażenie że Freud też nigdy nie ruchał i później miał takie twierdzenia. :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zbychu 1977, a mnie kiedys ksiądz powiedzial ze jesli nie jest sie małżenstwem, uprawia sie seks ... ale ma sie jak najbardziej dobre intencje w stosunku do tej drugiej osoby to seks nie jest grzechem.

Ale to bylo dawno temu jak jeszcze w głowie pobrzmiewała mi religia katolicka wpajana usilnie przez moja rodzine :)

-- 02 kwi 2015, 19:45 --

Zbychu 1977, ale wiele kobiet wręcz żąda tego, żeby przestać je traktować z szacunkiem (w łóżku). ;)

Jesli tylko wzbudza to w nich pożądanie ,to... 8)

Ale cos mi sie kiedys obilo o uszy (byc moze sie myle) ze wedlug katolikow seks powinien służyc jedynie prokreacji a wymyslne pozycje ... to grzech :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zbychu 1977, a mnie kiedys ksiądz powiedzial ze jesli nie jest sie małżenstwem, uprawia sie seks ... ale ma sie jak najbardziej dobre intencje w stosunku do tej drugiej osoby to seks nie jest grzechem.

Ale to bylo dawno temu jak jeszcze w głowie pobrzmiewała mi religia katolicka wpajana usilnie przez moja rodzine :)

Nie jestem religijny i nauki księdza w tej materii są dla mnie mało wiarygodne choćby na celibat któremu podlega musząć gasic w sobie pożądanie w sobie tylko znany sposób.

Wierze w Boga i podług tej wiary i funkcji jaką seks spełnia w życiu człowieka i ludzkości jako gatunku nie należało by seksu traktować instrumentalnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i Arasha nadal nie odpowiedziałaś na moje wprost zadane konstruktywne pytanie...ehh...nie dziw się potem, ze ludzie Cię tutaj nie biorą na serio ;).

Inna kwestia to tak jak wiele osób mówi, wypowiadasz się na temat czegoś o czym nie masz pojęcia bo nie doświadczyłaś. Ok, odrażają Cię pewne rzeczy i w porządku - masz takie odczucia a nie inne ale nie oceniaj tym samym osób, które pewne doświadczenie mają bo nie wiesz dlaczego tak robią i czy im to przyjemność sprawia lub nie.

-- 02 kwi 2015, 18:51 --

aha - swoją drogą - nie ma wiary katolickiej tak w gwoli wyjaśnienia ;).

:brawo:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie da sie zakrzyczeć faktu ze ludzie są istotami seksualnymi,skoro Bóg wyposażył nas tym wspaniałym darem cieszmy się nim wzajemnie nie czyniąc sobie krzywdy i nie poniżając sie .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi