Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

Słucham i oglądam program śpiewający z tekstami Agnieszki Osieckiej - na czasie.

A wcześniej Znachora ze wspaniałym Jerzym Bińczyckim i w ogóle niezapomnianą obsadą.

kosmostrada, tak, mam jutro też urlop, wzięłam 2 dni. Nie byłam ze 3 lata u Dziadków, bo zawsze coś... albo Brat nie mógł jechać, albo ja byłam w złej formie. :bezradny:

Obyś się Kosmuniu nie rozchorowała, wygrzej się pod kołdrą, herbatka z imbirem i miodem powinna Cię porządnie rozgrzać. A ta wilgoć jest przenikająca wszystkie zakamarki. Mnie tak rano lizało... jak wróciłam, to zrobiłam porządny masaż pleców szorstkim ręcznikiem i gorąca kawa z miodem i szczyptą kardamonu.

Plan z łyżeczką przedni :great: - tylko tak jak pyta Tosia, kiedy podkraść tę cenną odrobinę Ciebie? :shock:

misty-eyed, a ja mam mieszane uczucia co do urny - raz chciałabym, innym razem nie. Może dojrzeję.

Dryagan, to już masz w strefie komfortu pełen odpoczynek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a mi jest wsyzstko jedno i tak będę martwy. Chyba, że ktoś wierzy w życie pozagrobowe. To wtedy ma to sens, bo na przykład jak umrę to potem będę się denerwował w jakiej chujowej trumnie mnie pochowali, że nie da się na to patrzeć.

cyklopka [\b] fajne to ale straszne też.

Najbardziej na tym portalu gardzę tym, że jak w textboxie nacisnę enter to wyskakuje mi filmik. I tam jest taki starszy psychiatra bez zębów, który coś mówi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Karolina66, ja przed chwilą wróciłam ze spaceru w deszczu. Nie jest zimno, odpowiednio ubrana, zabezpieczona, maszerowałam po nowych chodniku wewnątrz osiedla. Jak w parku byłoby, gdyby nie bloki dookoła ;)

mirunia, kiedyś, zupełnie przypadkowo, trafiłam na filmik z kremacji...przerażający był :shock: Decyzja podjęta nieodwołalnie!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że moment na podkradzenie się znajdzie. No wiecie coś w stylu - chcę zostać z moją mamę na chwilę sam... ;) Tylko trzeba obcykać, czy taka urna łatwo się odkręca.

Pies przyszedł mnie trochę utulić i podrzemałam wtulona w niego, jak w pluszaka. Atak dreszczy przeszedł.

Mnie dziś na wyjście na dwór już nikt nie namówi.

mirunia, To masz jutro wyprawę. Ja się tak wybieram na grób mojej babci, albo w ten weekend, albo następny, zależnie od pogody.

Będziesz miała krótszy tydzień w pracy, szybciutko minie. :great:

misty-eyed, Mnie też trochę straszno z tym paleniem, ale przecież będzie mi już wszystko jedno. Przemówił do mnie argument znajomej - a jak się obudzisz w trumnie, zakopana pod ziemią? :hide: ( woda na młyn dla nerwicowca... ;) ) Bardziej przerażająca wizja.

Gdyby mnie zakopali w lesie, gdzie wyrosłyby na mnie kwiatki, złączyłabym się z naturą, to by mi odpowiadało najbardziej. No ale tak się nie da... :smile:

cyklopka, Co było na kociej imprezie - kocimiętka? tran? ;)

Karolina66, :papa: To mówisz u Ciebie też koopiasta pogoda? To widzę dziś nie tylko tak u mnie, wszyscy opuszczeni przez słoneczko. :bezradny:

Siarlek, Naprawdę myślisz, że przejmowałbyś się fasonem trumny? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kosmostrada , nie mogę napisać Ci , niestety , że jutro będzie lepiej :papa

Byliśmy na cmentarzu . Teraz kolacyjka . Pasta z owocami morza , suszonymi pomidorkami i kaparami plus czarne oliwki . Te dodatki zalane oliwą można kupić w jednym słoiczku . Sprawiłam rodzince radochę , bo b. dobre jedzonko wyszło . :yeah:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Karolina66, czego mi zazdrościsz :?: Lubię wszelkie pasty, jadłabym codziennie, ale już mój Mąż, nie specjalnie ;)

kosmostrada, trochę mnie przestraszyłaś tym przebudzeniem... :mhm::D

cyklopka, znałam takiego kotka. Chyba naprawdę wśród tych uroczych zwierzątek bywają się takie, które mają skłonności do nałogów :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Karolina66, To pychoty dziś u Ciebie! Jestem fanką owoców morza. :105:

Ja już jestem zrezygnowana - przez miesiąc miałam jeden dzień słoneczny. :why:

cyklopka, Ano zapomniałam o cymesie -walerianie. ;)

Myślałam że temat "zamawianie podręczników" vide "wydawanie pieniędzy w związku z nowym rokiem szkolnym" mam za sobą, a jednak moje dziecko przyszło z fochem że ma nieprzygotowania z angielskiego, w związku z brakiem książki do ćwiczeń. Przypominam - jest 1 listopada, zorientował się. :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kosmostrada , chwalę się podjętym ryzykiem . Dodam tylko , że wszystkie produkty z tesco . Alma upadająca jak chyba wszędzie . Piszę o tej kolacyjce , jakby ktoś chciał przepis na naprawdę smaczne danko . Pierwszy raz pokombinowałam z tymi pomidorami,kaparami i oliwką czarną.Bałam się jak cholera , ale wyszło znakomicie :yeah:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja rozmemlana caly dzien ale bylam na chokoladzie ze znajomym . Wypilam taka ze slonym karmelem i byla mega pyszna.

A tak doszlam do wniosku ze nie umiem odpoczywac... Normalnie jak ja w tym domu siedzialam z ta cholerna nerwica to nie wiem. Teraz wcale nie lubie tak siedziec i bardziej mnie ciagnie do wyjscia do ludzi i generalnie do jakichs zajec codziennych poza domem.

Mam za to dzis zawroty glowy takie jakbym byla po dlugim biegu , puls tez mam wyzszy to moze od tego to to.

kosmostrada, misty-eyed, takze chce byc spalona , jak na czarownice przystalo :mhm::mrgreen: a tak serio to nie chce zeby po mnie lazily robale i zebym gnila ... Fuj , wole byl spopielona.

cyklopka, a czy chociaz kotke troche te krople sieknely? :D

Karolina66, z jakiej firmy ta mieszanka? sobie nabede moze bo tez bym zzarla taki makaron .

14910494_1136365293107637_4580261556390511585_n.jpg?oh=6b831a8f545760f1325163cb86206d68&oe=588C2E27

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kosmostrada więc tak : krewetki wrzucasz na patelnię , smażysz w tym masełku koperkowym ok. 8 min . W międzyczasie nastawiasz makaron . Kroisz te dodatki ze słoiczka (pomidory suszone plus kaparki plus czarne oliwki ). Wrzucasz zawartość do krewetek ale już bez tego oleju w którym były,ponieważ potrawa byłaby za tłusta . Ugotowany makaron al dente dodajesz do tego miszmaszu na patelnię i mieszasz dokładnie . Danie gotowe w 5 minut :yeah:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi