Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

15 minut temu, distorted_level68 napisał:

no jak to w stolycy, wielu znajomych wybiera Skandynawię, no to spoko! a jak z językiem? szwedzki nie jest zbyt prosty!

Jest. Przed szwedzkim uczyłem się angielskiego, niemieckiego i rosyjskiego, pierwsze dwa są bardzo podobne, jest dużo podobnych słów i budowa zdań bardzo ułatwia sprawę. Polski i rosyjski tylko lekko ułatwiają. I tam kiedyś kilka słów umiałem po włosku, człowiek może się zdziwić jak języki pomagają w nauce kolejnych.

Choć ten włoski u mnie to raczej krzyczenie "presto, presto" do wszystkich 😂 Ale to jest chyba taka mentalność Włochów ;)

@Carica Milicamoże się w tej kwestii wypowiedzieć jako specjalistka ;)

Edytowane przez SarkastyczneSerce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

47 minut temu, distorted_level68 napisał:

aha, okay, no tak chyba we wronach pisałeś z* Carycą, że do języków nie masz głowy, okay... no ale mniejsza, ponoć coś z cyferkami czy coś, ale okay! rwanie dup w sieci na "podgryzgę" jeszcze działa? przecież to totalne przedszkole! nie mam zamiaru teraz kpić!

Pisałem, ja zapamiętuję np numery telefonów po jednym spojrzeniu, ona tak łapie języki, to w niej podziwiam. Cyfry są tylko jedne, języków wiele, dlatego uważam, że jest lepsza ode mnie. 

Nie wiem / nie pamiętam co to ta podgryzka. 

A kpij, jak mnie obrazisz słowami stawiam wieczór w barze, to by znaczyło, że nie jestem pustą skorupą bez uczuć. @tosia_j może pamiętać jak się cieszyłem na innym forum kilka miesięcy temu, że się raz zdenerwowałem w pracy 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowy barman, jako, że nie jestem Szwedem wziął ode mnie dowód osobisty jako gwarant, że zapłacę za grę. Jak skończyłem to właściciel mnie przeprosił, że wzięli dowód i za bilard i cztery piwa zapłaciłem tyle co za 1.5 piwa. Dobrze jest znać kogo trzeba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień 1 grudnia był dziwnym dniem, w którym rozmaite znaki na niebie i ziemi zwiastowały jakoweś klęski i nadzwyczajne zdarzenia. I tylko Henryk Sienkiewicz stał na chmurze i jadowicie się uśmiechnął.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Duża Mi
Godzinę temu, takie_tam napisał:

Dzień 1 grudnia był dziwnym dniem, w którym rozmaite znaki na niebie i ziemi zwiastowały jakoweś klęski i nadzwyczajne zdarzenia. I tylko Henryk Sienkiewicz stał na chmurze i jadowicie się uśmiechnął.

Ciekawam, jakież to klęski i zdarzenia spędzają nam nieustannie sen z powiek, mój drogi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

21 minut temu, zdrajca napisał:

Życie rodzinne? Normalne życie rodzinne? Kto z nas je ma? Ja na pewno nie.

Wielu pewnie ma. Co raz można przeczytać, że mają mężów, żony, partnerów... Tylko pytanie czy to wystarczy by nazwać sytuację normalnym życiem i normalną rodziną.

20 minut temu, Mireadh napisał:

Normalne życie rodzinne stoi na tej samej półce, co jednorożce, Atlantyda i złoty pociąg.

Zawsze mnie dziwi gdy ładne dziewczyny tak piszą ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Duża Mi
1 minutę temu, SarkastyczneSerce napisał:

Zawsze mnie dziwi gdy ładne dziewczyny tak piszą ;) 

Gdyby wszystkie ładne dziewczyny potrafiły budować normalne relacje z ludźmi, to populacja tego forum znacznie by się uszczupliła ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Mireadh napisał:

Gdyby wszystkie ładne dziewczyny potrafiły budować normalne relacje z ludźmi, to populacja tego forum znacznie by się uszczupliła ;)

Nie mam pomysłu czego może Ci brakować :P

Teraz, zdrajca napisał:

A co to znaczy ładne? Zewnętrznie? Wewnętrznie?

Zewnętrznie. Z wyglądu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Duża Mi
Teraz, SarkastyczneSerce napisał:

Nie mam pomysłu czego może Ci brakować :P

Piątej klepki w głowie ;)

Zewnętrznie może i jestem ładna, ale wewnętrznie żem rozjebana jak stary zegarek, tylko trybiki grzechoczą przy potrząsaniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi